Ζαν-Λουκ Μελενσόν: Βούλωσέ το Φράου Μέρκελ

Ζαν-Λουκ Μελενσόν: Βούλωσέ το Φράου Μέρκελ

Ο αρχηγός της γαλλικής αριστεράς επιτίθεται μέσω τουίτερ κατά της Καγκελάριου μετά τις δηλώσεις της τελευταίας πως οι μεταρρυθμίσεις στη Γαλλία είναι ανεπαρκείς

Ο αριστερός συμπρόεδρος του κόμματος της αριστεράς στη Γαλλία φαίνεται πως εξοργίστηκε από τις υποδείξεις της Άνγκελα Μέρκελ και φρόντισε να της απαντήσει με ένα τουήτ που σαφώς ξεπερνά τους κανόνες της πολιτικής ορθότητας και ευγενείας. Η Καγκελάριος της Γερμανίας μιλώντας σε συνέντευξή της σε γερμανικό περιοδικό πριν από μερικές ημέρες εκτίμησε πως οι μεταρρυθμίσεις που έχουν προβλέψει Γαλλία και Ιταλία είναι ανεπαρκείς για να λυθεί το οικονομικό τέλμα των δύο χωρών. Μετά από αυτή τη δήλωση ο Μελενσόν αντέδρασε λέγοντας: "Βούλωσέ το, Φράου Μέρκελ! Η Γαλλία είναι ελεύθερη. Ασχοληθείτε με τους δικούς σας φτωχούς και τα δικά σας ερείπια!" σημείωσε.

Ο ίδιος ο σοσιαλιστής υπουργός οικονομικών της χώρας από την πλευρά του, έμοιαζε πιο συγκαταβατικός από τον συμπατριώτη του, λέγοντας πως αντιλαμβάνεται τους λόγους που η Γερμανίδα πολιτικός προέβη σε αυτές τις δηλώσεις, αφού απευθυνόταν σε κομματικό ακροατήριο. Όπως δήλωσε ο Μισέλ Σαπάν και ο ίδιος θέλει πολλές φορές να κάνει υποδείξεις στην Γερμανία, όπως για παράδειγμα ότι "θα ήθελε η Γερμανία να κάνει περισσότερες επενδύσεις"!

Πηγή: Le Monde

SHARE:

24Media Network