Black Friday 2022: Πώς να εξοπλίσεις έξυπνα την κουζίνα σου

Black Friday 2022: Πώς να εξοπλίσεις έξυπνα την κουζίνα σου

Συνήθως δεν σκέφτεσαι την κουζίνα σου σαν χώρο για αναβάθμιση κατά την Black Friday, και αυτό είναι λάθος! Υπάρχουν πολλές hot προσφορές για μια εξυπνότερη κουζίνα!

Αρχικά σημείωσε ότι η Black Friday 2022 πέφτει φέτος στις 25 Νοεμβρίου. Πρόκειται, όπως κάθε χρονιά, για την τελευταία Παρασκευή του Νοεμβρίου. Επειδή φέτος δεν έχει ενδιάμεσες εκπτώσεις αναμένονται εξαιρετικές προσφορές!

Η σωστή διατροφή είναι βασικό κομμάτι της καλής ζωής. Ο σύγχρονος ρυθμός ζωής μπορεί να σε αγχώνει και να μην σου αφήνει αρκετό ελεύθερο χρόνο. Η λύση έρχεται από την τεχνολογία! Με τον σωστό εξοπλισμό θα μπορείς να τα προλαβαίνεις όλα, και δουλειά και σωστή διατροφή! Οι σύγχρονες smart συσκευές αλληλοεπιδρούν με σένα και σου προφέρουν μια πληθώρα λύσεων!

Σίγουρα έχεις ακούσει για τα «έξυπνα» ψυγεία,που όχι μόνο αναλαμβάνουν τη συντήρηση των τροφίμων αλλά σε βοηθούν να οργανώσεις την καθημερινότητά σου! Πώς θα σου φαινόταν αν ο ψυγειοκαταψύκτης σου μπορούσε με μια ειδοποίηση στο smartphone ή το tablet σου να σε ενημερώσει ότι ξέχασες ανοικτή την πόρτα, ακόμη κι αν δεν είσαι στο σπίτι; Τα έξυπνα ψυγεία διαθέτουν μία οθόνη αφής στην εξωτερική πόρτα και την δυνατότητα σύνδεσης στο διαδίκτυο μέσω Wi-Fi. Ακόμη, περιλαμβάνουν εσωτερικές κάμερες, πιο ευέλικτες επιλογές ψύξης ελεγχόμενες από τον χρήστη και τη δυνατότητα να αλληλοεπιδράς με τις λειτουργίες του ακόμη και όταν δεν είσαι σπίτι μέσω smartphone. Κάποια έξυπνα ψυγεία έχουν διαφανείς οθόνες αφής που σου επιτρέπουν να κοιτάς μέσα στο ψυγείο χωρίς να ανοίξεις την πόρτα. Μπορείς ακόμη και να δημιουργήσεις πλάνο διατροφής βάση των αναγκών κάθε μέλους της οικογένειάς σου αφού το «έξυπνο» ψυγείο σου προτείνει συνταγές (και λίστες αγοράς πρώτων υλών) με βάση ειδικές δίαιτες, αλλεργίες και ειδικές διατροφές. Οι δυνατότητές του είναι άπειρες, αφού μπορεί μέχρι και να διαχειρίζεται τα τρόφιμα, να παραγγέλνει on-line, και να υπενθυμίζει ελλείψεις.

Ένας «έξυπνος» φούρνος έρχεται με ενσωματωμένη λειτουργία Wi-Fi για να είναι πάντα συνδεδεμένος μαζί σου και να τον διαχειρίζεσαι από το smartphone ή το tablet σου, όπου κι αν βρίσκεσαι. Στη συνέχεια, μπορείς να ρυθμίζεις από την οθόνη του κινητού σου τη θερμοκρασία, τον χρόνο μαγειρέματος, τον χρόνο προθέρμανσης, ή απλώς να επιλέξεις την αγαπημένη σου συνταγή και να τον αφήσεις να αναλάβει τα υπόλοιπα. Εσύ, το μόνο που θα χρειαστεί να κάνεις είναι η προετοιμασία του φαγητού. Φαντάσου, για παράδειγμα, να περιμένεις καλεσμένους, να έχεις κολλήσει στην κίνηση και να μην ξέρεις αν θα προλάβεις να μαγειρέψεις. Με έναν «έξυπνο» φούρνο, απλά τον ενεργοποιείς από τον δρόμο και τον ρυθμίζεις σε λειτουργία προθέρμανσης. Έτσι, όταν φτάσεις στο σπίτι, δεν θα πρέπει να περιμένεις για να ζεσταθεί. Βάζεις απλά το ταψί στον ήδη προθερμασμένο φούρνο. Μαγικό;

Ένας «έξυπνος» φούρνος προσφέρει μια πληθώρα λειτουργιών για όλα τα είδη μαγειρέματος, που συνδυάζονται με μια εκτεταμένη γκάμα συνταγών. Απλά μπαίνεις στην εφαρμογή, που συνοδεύει τον φούρνο και επιλέγεις τη συνταγή που σου αρέσει. Ο φούρνος θα υπολογίσει το κατάλληλο πρόγραμμα, τη βέλτιστη θερμοκρασία, αλλά και το χρόνο μαγειρέματος.

Όταν μιλάμε για τις αγαπημένες όλων τηγανητές πατάτες μία φριτέζα έχει τα καλύτερα αποτελέσματα: υψηλότερη θερμοκρασία, πλήρης βύθιση, καθόλου πιτσιλιές. Αλλά είναι γνωστό το ότι τα τηγανιτά δεν είναι και ό,τι καλύτερο για την υγεία σου. Τα τελευταία χρόνια, όμως, έχει κάνει την εμφάνισή του ένα νέο είδος φριτέζας: η φριτέζα αέρος, που υπόσχεται τα τέλεια αποτελέσματα μιας κανονικής φριτέζας, αλλά με ελάχιστο ή και καθόλου λάδι! Το αποτέλεσμα; Τραγανές λιχουδιές ενώ οι θερμίδες που προέρχονται από το λάδι του τηγανίσματος μειώνονται κατά 80%. Με μια τέτοια φριτέζα το καθάρισμα είναι παιχνιδάκι αφού μπορεί να γίνει ακόμη και με λίγο χαρτί κουζίνας!

Για να κάνεις την υγιεινή διατροφή μόνιμη συνήθεια, το μαγείρεμα πρέπει να είναι εύκολο, γρήγορο και άνετο. Τα πολυμίξερ νέας γενιάς είναι μία από τις μικροσυσκευές που σου «λύνουν» τα χέρια ώστε να μαγειρεύεις γλυτώνοντας χρόνο και χώρο αφού πλέον με μία συσκευή μπορείς να ψιλοκόψεις, να τρίψεις, να κόψεις σε φέτες, να πολτοποιήσεις, να ζυμώσεις, να αναμίξεις ακόμα και να στύψεις!

Οι περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται ένα φούρνο μικροκυμάτων ως τη συσκευή που τους επιτρέπει να ζεστάνουν φαγητό ή να ετοιμάσουν ποπ κορν. Η αγαπημένη αυτή συσκευή πλέον έρχεται με νέες «έξυπνες» λειτουργίες όπως ξεπάγωμα, ζέσταμα φαγητού σε αρκετές διαφορετικές θερμοκρασίες, γκριλ, ειδικές ρυθμίσεις για την παρασκευή συγκεκριμένων γευμάτων και σνακ κλπ. Ακόμη μέσω της εφαρμογής με την οποία συνδέεται μπορείς να εμπνευστείς και να λαμβάνεις καθημερινά χρήσιμες πληροφορίες για ξεχωριστές κατηγορίες φαγητών και τα θρεπτικά συστατικά τους πάντα σε συνάρτηση με τις συνήθειες και τις ανάγκες σου.

Η φετινή Black Friday θα έχεις πολλές καυτές προσφορές για οικιακές συσκευές. Μην χάσει την ευκαιρία σου να αναβαθμίσεις την κουζίνα σου!

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα