Ένας αυνανισμός την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα

Ένας αυνανισμός την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα

Αυνανισμός σημαίνει υγεία καθώς μειώνει και το ποσοστό εμφάνισης καρκίνου του προστάτη. Τι δείχνει νέα έρευνα

Μήπως με την υγιεινή διατροφή και την καθημερινή άσκηση να εντάξετε και τον... αυνανισμό σε καθημερινή βάση; Δεν το λέμε εμείς, οι επιστήμονες!

Σύμφωνα με έρευνα της Ευρωπαϊκής Ουρολογικής Εταιρείας ο τακτικός αυνανισμός για τους άνδρες μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του προστάτη. Οι επιστήμονες παρακολουθούσαν περί τους 30.000 άνδρες επί 20 χρόνια για να συμπεράνουν πως ο αυνανισμός συνδεέεται με την καλή υγεία.

Η έρευνα έδειξε πως όσοι άνδρες γύρω στα 20+ αυνανιζόντουσαν τουλάχιστον 21 φορές το μήνα, είχαν 19% πιθανότητα να αναπτύξουν καρκίνο του προστάτη από εκείνους που αυνανίζονταν επτά φορές το μήνα ή λιγότερο.

Μάλιστα οι επιστήμονες λένε πως το ίδιο συμβαίνει και όταν κάνει ένας άντρας σεξ με μια γυναίκα εφόσον εκσπερματώνει.

Παράλληλα, οι άνδρες γύρω στα 40 που αυνανιζόντουσαν τακτικά είχαν επίσης 22% λιγότερες πιθανότητες να διαγνωστούν με καρκίνο του προστάτη.

"Η τακτική εκσπερμάτιση είναι σημάδι καλής υγείας συνολικά για ένα άτομο. Όσοι αυνανίζονται ή κάνουν σεξ μόνο 0 με 3 φορές το μήνα κινδυνεύουν από διάφορα προβλήματα υγείας και πεθαίνουν πρόωρα", τονίζει η επικεφαλής της έρευνας Jennifer Rider.

SHARE:

24Media Network