Το Live A Legacy Mentoring Program της Mastercard, επιστρέφει για να απογειώσει την καριέρα σου!

Διαβάζεται σε 4'
Το Live A Legacy Mentoring Program της Mastercard, επιστρέφει για να απογειώσει την καριέρα σου!

Σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Δείκτη Ισότητας των Φύλων, η Ελλάδα κατατάσσεται στην 24η θέση ανάμεσα στα 27 κράτη-μέλη της Ευρώπης, με βαθμολογία 58/100, έναντι 53.4 που είχε στην προηγούμενη μέτρηση, και βρίσκεται 12.2 βαθμούς χαμηλότερα από τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνολικά

Ο δείκτης αυτός εξετάζει το κατά πόσο ένα κράτος-μέλος έχει επιτύχει την ισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών σε 6 τομείς (Εξουσία, Εργασία, Χρήμα, Γνώση, Χρόνος και Υγεία) και βαθμολογεί σε μια κλίμακα από το 1 έως το 100. Ταυτόχρονα, οι ανισότητες μεταξύ των δύο φύλων είναι ιδιαίτερα έντονες στον τομέα της εργασίας, με την Ελλάδα να καταλαμβάνει τη χαμηλότερη θέση σε αυτόν τον τομέα, σύμφωνα με τον ίδιο Δείκτη.

Παρά τις προόδους που έχουν σημειωθεί τα τελευταία χρόνια,οι γυναίκες εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν εμπόδια και διακρίσεις που περιορίζουν τις επαγγελματικές τους ευκαιρίες, καθιστώντας αναγκαίες τις κομβικές παρεμβάσεις και στρατηγικής σημασίας πρωτοβουλίες για την ενδυνάμωση και την  υποστήριξη τους.

Το Live A Legacy Mentoring Program της Mastercard προσφέρει ακριβώς αυτό!

Το καινοτόμο πρόγραμμα της Mastercard, εξάμηνης διάρκειας, αποτελεί μια μοναδική ευκαιρίαγια 50 γυναίκες να διεκδικήσουν υποτροφίες mentoring σε συνεργασία με το δίκτυο μεντόρων του Women On Top. Μέσα από τη βιωματική καθοδήγηση των μεντόρων τους, οι συμμετέχουσες θα μπορέσουν να μοιραστούν τις ανησυχίες, τις σκέψεις και τους στόχους τους και να οδηγηθούν σε επαγγελματική ενδυνάμωση και ανάπτυξη.

Το πρόγραμμα αναμένεται να ξεκινήσει το Μάϊο και μπορείς να δηλώσεις συμμετοχή στην πλατφόρμα του Live a Legacy έως τις 14 Απριλίου 2024.

Το mentoring ως το κλειδί της επαγγελματικής επιτυχίας

Η καθοδήγηση αποτελεί ένα απαραίτητο εργαλείο για τις γυναίκες που επιδιώκουν την επαγγελματική τους εξέλιξη και ανάπτυξη. Η φιλοσοφία του mentoring βασίζεται στην ανταλλαγή εμπειριών, στην καθοδήγηση και στην υποστήριξη, παρέχοντας ένα αποτελεσματικό εργαλείο για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που προκύπτουν στην επαγγελματική ζωή. Η μέντοράς σου, μια γυναίκα με μεγαλύτερη εμπειρία από εσένα σε ένα παρόμοιο επαγγελματικό πεδίο, μπορεί να σε βοηθήσει να αντιμετωπίσεις προκλήσεις που μέχρι τώρα φαινόντουσαν δύσκολες, να ανακαλύψεις νέες προοπτικές και να αποκτήσεις μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Έτσι, η επαγγελματική σου πορεία γίνεται περισσότερο απολαυστική και ικανοποιητική, ενώ η ανάπτυξή σου προχωράει με ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία.

Γιατί να επιλέξω το Live A Legacy Mentoring Program της Mastercard;

Η ιδιαιτερότητα του προγράμματος έγκειται στον τρόπο που οι μέντορες αλληλεπιδρούν με τις συμμετέχουσες. Δεν παρέχουν απλές συμβουλές, αντιθέτως αναπτύσσουν μία σχέση αμφίδρομη που χτίζεται βήμα-βήμα. Αυτό δίνει τη δυνατότητα για μια ενεργή ανταλλαγή ιδεών και εμπειριών μεταξύ μεντόρων και mentees, δημιουργώντας ένα κλίμα εμπιστοσύνης και υποστήριξης, γεγονός που ενθαρρύνει τις γυναίκες να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους και να επιδιώξουν τους επαγγελματικούς τους στόχους με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και αποφασιστικότητα.

Σύμφωναμε τις mentees του περσινού Live A Legacy Mentoring Program, η συμβολή των μεντόρων από το δίκτυο του Women On Top, αποδείχθηκε εξαιρετικά πολύτιμη για την πορεία και την περαιτέρω ανάπτυξή τους. Επεσήμαναν μάλιστα ότι οι μέντορές τους συνέβαλαν σημαντικά στην καλύτερη κατανόηση του αντικειμένου τους και στην απόκτηση μεγαλύτερης αυτοπεποίθησης, υπογραμμίζοντας τον κρίσιμο ρόλο που διαδραμάτισαν οι μέντορες στην προσωπική και επαγγελματική τους εξέλιξη.

Ωστόσο, οι πρωτοβουλίες της Mastercard για τη γυναικεία ενδυνάμωση δεν σταματούν εδώ!

Tο Live A Legacy Internship Program καλεί και φέτος τελειόφοιτες και απόφοιτες γυναίκες να διεκδικήσουν μια από τις θέσεις έμμισθης πρακτικής άσκησης που προσφέρονται από τη Mastercard και τις εταιρείες που ανήκουν στο ευρύ δίκτυο συνεργατών της.

Οι δράσεις κορυφώνονται με την κεντρική εκδήλωση του Live A Legacy. Η επιτυχημένη πρωτοβουλία της Mastercard και του Women On Top, επιστρέφει το Μάϊο για 6η χρονιά, υλοποιώντας τρεις εκδηλώσεις αφιερωμένες στη γυναικεία ενδυνάμωση, δύο στην Αθήνα και μία στη Θεσσαλονίκη.

Σε όποιο στάδιο της επαγγελματικής σου πορείας κι αν βρίσκεσαι, είτε είσαι πρόσφατη απόφοιτη, είτε έμπειρη επαγγελματίας,μπορείς να επωφεληθείς με πολλούς τρόπους από έναν μέντορα.

Μπες στην πλατφόρμα του Live a Legacy, συμπλήρωσε τη φόρμα συμμετοχής έως και τις 14 Απριλίου και δες τη ζωή σου να αλλάζει και την καριέρα σου να απογειώνεται!

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα