Ελευθεροτυπία: Επιστολή ΕΣΗΕΑ σε Σταϊκούρα, Στουρνάρα και Παπαθανάση για τις αποζημιώσεις

Ελευθεροτυπία: Επιστολή ΕΣΗΕΑ σε Σταϊκούρα, Στουρνάρα και Παπαθανάση για τις αποζημιώσεις
Το κτίριο της Ελευθεροτυπίας. Φωτό αρχείου. G4PHOTOS

Για αντικοινωνική συμπεριφορά της Alpha και της Πειραιώς κάνει λόγο η Ένωση Συντακτών σε επιστολής της αναφορικά με την μη καταβολή των αποζημιώσεων στους πρώην εργαζόμενους της Ελευθεροτυπίας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ απέστειλε προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Ιωάννη Στουρνάρα και τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκο Παπαθανάση επιστολές σχετικά με το πρόβλημα των συναδέλφων, πρώην εργαζόμενων στην πτωχεύσασα εταιρεία Χ.Κ.Τεγόπουλος (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ) οι οποίοι πασχίζουν να εισπράξουν μέρος των αποζημιώσεων και των δεδουλευμένων τους. Η ανακοπή που άσκησαν οι Τράπεζες «ALPHA BANK» και «ΠΕΙΡΑΙΩΣ» στον πίνακα διανομής, έχει ως αποτέλεσμα την παρεμπόδιση της προγραμματισμένης για τις 17 Ιουλίου καταβολής των χρημάτων τους.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

«Γνωρίζουμε ότι έχετε ενημερωθεί για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοί μας, πρώην εργαζόμενοι στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ», οι οποίοι πασχίζουν εδώ και δέκα χρόνια να εισπράξουν μέρος των αποζημιώσεων και των δεδουλευμένων τους.

Οι Τράπεζες «ALPHA BANK» και «ΠΕΙΡΑΙΩΣ» άσκησαν ανακοπή στον πίνακα διανομής, με αποτέλεσμα να εμποδίζουν την προγραμματισμένη στις 17 Ιουλίου καταβολή των χρημάτων. Η ενέργεια αυτή των Τραπεζών είναι καταχρηστική, διότι ο νόμος προβλέπει ότι οι εργαζόμενοι είναι προνομιούχοι πιστωτές ενώ οι Τράπεζες όχι και, επομένως, δεν δικαιούνται να εισπράξουν χρήματα από το εκπλειστηρίασμα.

Επιπλέον, η ενέργεια αυτή είναι αντικοινωνική και δεν συνάδει με την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη των Τραπεζών, καθώς πλήττει 850 οικογένειες πρώην εργαζομένων στον πολλαπλώς πληγέντα χώρο του Τύπου.

Εκτιμούμε ιδιαιτέρως το γεγονός ότι το Δημόσιο, δεν έχει ασκήσει ανακοπή και σας παρακαλούμε να ασκήσετε όλη την επιρροή σας προς τις διοικήσεις των δύο Τραπεζών, ώστε να παραιτηθούν από τις ανακοπές και οι συνάδελφοί μας να εισπράξουν όσα τους οφείλονται. Είμαστε βέβαιοι ότι ο υπουργός μιας εκλεγμένης κυβέρνησης διαθέτει κοινωνική ευαισθησία και δεν ταυτίζεται, σε καμία περίπτωση, με αντικοινωνικές συμπεριφορές, όπως αυτή που επιδεικνύουν οι δύο Τράπεζες».

Ειδικά προς τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Ιωάννη Στουρνάρα η ΕΣΗΕΑ τονίζει επιπλέον τα εξής:

«Σας παρακαλούμε να ασκήσετε όλη την επιρροή σας, ώστε οι διοικήσεις των δύο Τραπεζών να παραιτηθούν από τις ανακοπές και οι συνάδελφοί μας να εισπράξουν όσα τους οφείλονται».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα