Ο Δράκουλας των Εξαρχείων Κυριακή βράδυ στην ΕΡΤ2

Ο Δράκουλας των Εξαρχείων Κυριακή βράδυ στην ΕΡΤ2

Αφιέρωμα στον Τζίμη Πανούση με μια ταινία - έπος για την εποχή της

Την ταινία «Ο Δράκουλας των Εξαρχείων» θα προβάλει αυτή την Κυριακή, 21 Ιανουαρίου, στις 23:40 η ΕΡΤ2 στο πλαίσιο αφιερώματος στον πρωταγωνιστή Τζίμη Πανούση, που έφυγε απ' τη ζωή το περασμένο Σάββατο.

Η ταινία – παρωδία τρόμου γυρίστηκε το 1983 έχει έντονα στοιχεία πολιτικής και κοινωνικής σάτιρας, ενώ στο τέλος παίζει μια κινηματογραφημένη συναυλία των Μουσικών Ταξιαρχιών, όπου αποτυπώνονται οι ενδυματολογικές επιλογές και ο κώδικας εμφάνισης της νεολαίας της εποχής.

ADVERTISING

Υπόθεση

Ο τρελός ορθοπεδικός Βίκτωρ Παπαδόπουλος έχει εγκατασταθεί στα Εξάρχεια, μαζί με την κόρη του και τους δύο βοηθούς του. Έχει έρθει από τα Καρπάθια και είναι ένα υβρίδιο του Δόκτορα Φρανκενστάιν και του Κόμη Δράκουλα. Έχει σκοπό την πραγματοποίηση ενός παρανοϊκού σχεδίου, που συνίσταται στη δημιουργία ενός τέλειου ροκ μουσικού συγκροτήματος (οι Μουσικές Ταξιαρχίες, με αρχηγό τον Τζίμη Πανούση), το οποίο θα αποτελείται από συναρθρωμένα μέλη σημαντικών πεθαμένων μουσικών. Όμως τελικά, το συγκρότημα βγαίνει με μια έντονη ροπή προς το «λαϊκό» τραγούδι.

Ο Δράκουλας των Εξαρχείων Κυριακή βράδυ στην ΕΡΤ2

Επιπλέον, οι νεκροί ενός νεκροταφείου, από το οποίο τυμβωρυχεί ο Βίκτωρ με τους βοηθούς του, με αρχηγό τον Χαμένο ανθυπολοχαγό της Αλβανίας δυσανασχετούν και επαναστατούν, επιτίθενται στο σπίτι του Βίκτορα και οργανώνουν υπέρ του σκοπού τους μια μεγάλη δημόσια συναυλία του συγκροτήματος που έφερε στη ζωή ο τρελός επιστήμονας.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Νίκος Ζερβός.

Σενάριο: Τζίμης Πανούσης, Νίκος Ζερβός, Βαγγέλης Κοτρώνης, Λίλη Πανούση.

Μουσική: Τζίμης Πανούσης.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Σπύρος Νούνεσης.

Παίζουν: Κωνσταντίνος Τζούμας, Τζίμης Πανούσης, Βαγγέλης Κοτρώνης, Ισαβέλλα Μαυράκη, Τζώννυ Βαβούρας, Μαρία Τσακαλίδου, Νικόλας Άσιμος, Αντώνης Καφετζόπουλος, Δημήτρης Πουλικάκος, Θέκλα Τσελεπή, Φαίη Δαμιανάκη, Σάκης Μπουλάς, Χριστίνα Αυλιανού, Γιάννης Κουριώτης, Γιάννης Μιχαλάκος, Παναγιώτης Καλδής, Μαίρη Γαρίτση, Λίλη Πανούση, Φαίη Τζανετοπούλου, Μαρία Κυριάκη, Γιώργος Μαργαρίτης, Δήμητρα Νεονάκη, Μπάμπης Δημολιάτης, Κώστας Κούκιος, Σπύρος Μπουρνάζος, Μάρθα Μουτσάκη.

SHARE:

24Media Network