Στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας οι προτεινόμενοι για τη διοίκηση της ΕΡΤ

Ακρόαση από τα μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής των προτεινομένων, από τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ, Στέλιο Πέτσα, Κωνσταντίνου Ζούλα, Γεωργίου Γαμπρίτσου, Νικόλαου Ελματζιόγλου και Ιωάννας Στεφανάκη, για διορισμό στις θέσεις Προέδρου, Διευθύνοντος Συμβούλου και δύο μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ
Ακρόαση από τα μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής των προτεινομένων, από τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ, Στέλιο Πέτσα, Κωνσταντίνου Ζούλα, Γεωργίου Γαμπρίτσου, Νικόλαου Ελματζιόγλου και Ιωάννας Στεφανάκη, για διορισμό στις θέσεις Προέδρου, Διευθύνοντος Συμβούλου και δύο μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ EUROKINISSI

Ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Ζούλας προτείνεται, από την κυβέρνηση, για τη θέση του προέδρου της ΕΡΤ και ο μηχανικός Ανάπτυξης Τηλεοπτικών Μέσων, Γιώργος Γαμπρίτσος, για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου.

Ενώπιον της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής προσέρχονται, σήμερα Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου, οι τέσσερις προτεινόμενοι για τη διοίκηση της ΕΡΤ ΑΕ.

Ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Ζούλας προτείνεται, από την κυβέρνηση, για τη θέση του προέδρου της ΕΡΤ και ο μηχανικός Ανάπτυξης Τηλεοπτικών Μέσων, Γιώργος Γαμπρίτσος, για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου.

Η Επιτροπή Θεσμών θα διατυπώσει γνώμη για ακόμη δύο προτεινόμενους, για τη θέση μελών του ΔΣ, τον Νίκο Ελματζιόγλου και την Ιωάννα Στεφανάκη.

Με πολυετή θητεία στην έντυπη και τηλεοπτική δημοσιογραφία, ως πολιτικός συντάκτης, ανταποκριτής και παρουσιαστής ενημερωτικών εκπομπών, ο Κωνσταντίνος Ζούλας έχει διατελέσει επικεφαλής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ. Έμπειρος τεχνοκράτης των ΜΜΕ, ο Γιώργος Γαμπρίτσος έχει εργαστεί στο Mega, στη Nova και την Cosmote tv, ενώ είχε αναλάβει ξανά και τα ηνία της ΕΡΤ πριν από 9 χρόνια.

«Βασικός μας στόχος είναι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης, η θωράκιση της ανεξαρτησίας της δημόσιας τηλεόρασης, με σεβασμό στα χρήματα των φορολογουμένων, καθώς και η εξασφάλιση του πλουραλισμού και της ποιότητας του προγράμματός της», δήλωσε ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ ,αρμόδιος για θέματα Επικοινωνίας και Ενημέρωσης και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, που παρουσίασε ενώπιον της Επιτροπής τους προτεινόμενους για να αναλάβουν τα ηνία στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.

«Απαιτούνται άνθρωποι με γνώση και εμπειρία, με θέληση και αποφασιστικότητα ώστε να καταφέρει η ΕΡΤ να προσφέρει ανεξάρτητη και αντικειμενική ενημέρωση και ποιοτικό πρόγραμμα», ανέφερε ο κ. Πέτσας ο οποίος κατέθεσε στην Επιτροπή Θεσμών και τον φάκελο με τα βιογραφικά των προτεινομένων αλλά και όσων υποψηφίων εκδήλωσαν ενδιαφέρον για τις θέσεις του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΕΡΤ, Βουλή
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ζούλας: Fake news για το λογαριασμό μου στο twitter

Ανακοινώθηκε και επίσημα ο Ζούλας για πρόεδρος της ΕΡΤ

ΚΚΕ για τον καυγά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ για την ΕΡΤ: Είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα

Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ - κυβέρνησης για την ΕΡΤ

SHARE:

24Media Network