Teen Vogue: Στο στόχαστρο εκ νέου η αρχισυντάκτρια για τα ρατσιστικά και προσβλητικά tweets

Teen Vogue: Στο στόχαστρο εκ νέου η αρχισυντάκτρια για τα ρατσιστικά και προσβλητικά tweets
Η αρχισυντάκτρια του Teen Vogue, Alexi McCammond. Instagram (Alexi McCammond)

Η διαφημιστική καμπάνια της Ulta Beauty διέκοψε τη συνεργασία της με το περιοδικό Teen Vogue λόγω ρατσιστικών δημοσιεύσεων της αρχισυντάκτριάς του, Alexi McCammond.

Διαφωνίες προέκυψαν στο εσωτερικό του περιοδικού Teen Vogue έπειτα από τον εντοπισμό δημοσιεύσεων αντιασιατικού περιεχομένου στο Twitter της αρχισυντάκτριάς του, Alexi McCammond που είχε κάνει το 2011.

Η δημοσιογράφος McCammond το 2019 που είχε ζητήσει συγγνώμη για τα εν λόγω tweets το 2019, απολογήθηκε εκ νέου την περασμένη εβδομάδα χαρακτηρίζοντας τις δημοσιεύσεις της “προσβλητικές και ηλίθιες”. Η ίδια προχώρησε μάλιστα και σε δημοσίευση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter όπου έγραφε: “Έχω αφιερώσει την καριέρα μου στο να δίνω φωνή σε όσους δεν έχουν και το τελευταίο πράγμα που θα ήθελα είναι να κάνω τον οποιονδήποτε -ειδικά τους Ασιάτες που είναι αδέρφια μας- να αισθανθεί πως είναι αόρατος. Γνωρίζω ότι αυτοί οι άνθρωποι έχουν βρεθεί στο περιθώριο, έχουν τεθεί εκτός συζήτησης σε κρίσιμες κουβέντες σχετικά με τα έθνη, τον ρατσισμό, τη δικαιοσύνη και την ισότητα. Και είμαι αποφασισμένη να γίνω μέρος της αλλαγής σε αυτό”.

Ενώ το θέμα είχε “ξεχαστεί” η πρώην αρχισυντάκτρια του περιοδικού προχώρησε τις προηγούμενες ημέρες σε μία δήλωση όπου καταδίκαζε τις ενέργειές της McCammond.

“Όλοι γνωρίζουν ότι ήμουν στο παρελθόν αρχισυντάκτρια του Teen Vogue. Οπότε πρέπει να το μοραστώ μαζί σας. Δεν έχει σημασία πότε έγιναν, τα tweets της McCammond. Είναι ρατσιστικά, αποτρόπαια και αδικαιολόγητα. Τελεία. Και πιστεύω ότι σε μία περίοδο σαν αυτή που ζούμε τώρα τέτοιες πράξεις πρέπει να βγαίνουν στην επφάνεια”, δήλωσε η Elaine Welteroth.

Τα συγκεκριμένα tweets, όπως αναφέρει το Guardian, επανεμφανίστηκαν σε μία εποχή που τα εγκλήματα μίσους εναντίον των Ασιατών της Αμερικής αυξάνονταν, κυρίως λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Σκεφτείτε πως πέρυσ αναφέρθηκαν περίπου 2.500 ρατσιστικά περιστατικά εναντίον Ασιατών.

Ακόμα η διαμάχη αυτή φαίνεται να προκαλεί προβλήματα με τς διαφημίσεις του Teen Vogue. Η Ulta Beauty για παράδειγμα διέκοψε διαφημιστική εκστρατεία με το περιοδικό λόγω των tweets που ξανάρθαν στην επιφάνεια.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα