Σβηστά φανάρια απειλούν τους οδηγούς

Σβηστά φανάρια απειλούν τους οδηγούς

Μετά τα πρωτοφανή επεισόδια, βασικές οδικές στο κέντρο της Αθήνας αρτηρίες παραμένουν χωρίς φωτεινούς σηματοδότες. Διαβάστε γιατί

Ενώ σε 37 διασταυρώσεις στο ιστορικό κέντρο δεν υπάρχουν φωτεινοί σηματοδότες μετά τα πρόσφατα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, η αντιπαράθεση μεταξύ του υπουργείου Υποδομών και της Περιφέρειας Αττικής αναφορικά με την αρμοδιότητα για τη συντήρηση του οδικού δικτύου αναζωπυρώνεται.

Στην επίλυση της αντιπαράθεσης αποτελεί αγκάθι η άρνηση του υπουργείου Υποδομών να εκχωρήσει τους πόρους που απαιτούνται για την άσκηση της αρμοδιότητας συντήρησης των 550 χιλιομέτρων οδικού δικτύου, η οποία πρόσφατα μεταφέρθηκε στην Περιφέρεια Αττικής.

Με τις ευθύνες να έχουν γίνει μπαλάκι, οι φωτεινοί σηματοδότες παραμένουν κατεστραμμένοι σε βασικές οδούς όπως Σταδίου, Πανεπιστημίου, Ακαδημίας και Αμαλίας, προκαλώντας σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα.

Το επιχείρημα του υπουργού Υποδομών, Μάκη Βορίδη, για την καθυστέρηση στη χορήγηση των κονδυλίων ήταν πως αναμένει απόφαση από το υπουργείο Ανάπτυξης, με την οποία θα αυξάνεται ο προϋπολογισμός του υπουργείου για έργα.

"Η αιτηθείσα αύξηση είναι προϋπόθεση για τη μεταφορά των σχετικών κονδυλίων από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του υπουργείου Υποδομών στο Πρόγραμμα Δημοσίων Έργων της Περιφέρειας Αττικής", σημείωνε σε επιστολή του προς τον περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρό.

Άμεση υπήρξε η αντίδραση του περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρού, ο οποίος υπογράμμισε πως η εσωτερική διαδικασία για αύξηση των κονδυλίων του υπουργείου δεν αφορά την περιφέρεια και υπενθύμισε πως εγκαίρως είχε ενημερώσει για το πρόβλημα τον Πρωθυπουργό, τους αντιπροέδρους και τους υπουργούς της κυβέρνησης με επιστολές του.

"Μπορεί η Τροχαία Αττικής να μας ενημερώνει ότι οι τροχονόμοι στα κατεστραμμένα φανάρια δεν επαρκούν, όμως κι εγώ τροχονόμος ανάμεσα στα υπουργεία δεν πρόκειται να γίνω", τόνισε, επισημαίνοντας πως "παραμένουμε σταθεροί στη θέση μας ότι μεταφορά αρμοδιοτήτων χωρίς μεταφορά πόρων δεν υφίσταται".

Η απάντηση του Γιάννη Σγουρού ήρθε μετά την επιστολή της διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής τόσο προς το υπουργείο Υποδομών όσο και προς την περιφέρεια.

"Οι υπηρεσίες της αδυνατούν να καλύπτουν τις σηματοδοτούμενες διασταυρώσεις, όπου μπορεί να υπάρξει πρόβλημα από τη θέση εκτός λειτουργίας των φωτεινών σηματοδοτών, εκτός από μερικές βασικές διασταυρώσεις που βρίσκονται ως επί το πλείστον στο Κέντρο της Αθήνας και όπου διατίθενται σε ημερήσια βάση ρυθμιστές τροχονόμοι", σημειώνεται.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Οδοιπορικό του NEWS 247 στη λεηλατημένη Αθήνα

"Πομπηία", το κέντρο της Αθήνας

SHARE:

24Media Network