Σχέση νονών-Σέχτας δείχνουν οι κασέτες

Σχέση νονών-Σέχτας δείχνουν οι κασέτες

Η σύνδεση τρομοκρατίας και κοινού ποινικού εγκλήματος αποκαλύπτεται μέσα από μαγνητοφωνημένη συνομιλία. Γίνεται σαφή αναφορά από "νονούς" της νύχτας στη "Σέχτα Επαναστατών". Αποσπάσματα από την επίμαχη συζήτηση

Σαφή αναφορά στη "Σέχτα Επαναστατών" και σε δύο πρόσωπα, τα  οποία "εμφανίζονται" να προμήθευαν με οπλισμό την τρομοκρατική οργάνωση, γίνεται σε μαγνητοφωνημένη συνομιλία που περιλαμβάνεται στην ογκώδη δικογραφία για τους νονούς που έχουν μπει στο στόχαστρο της ΕΛ.ΑΣ.

Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί πως στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία δεν εμφανίζονται πεπεισμένοι από τα μέχρι τώρα στοιχεία, ότι τα δύο πρόσωπα που αναφέρονται ως "προμηθευτές" είχαν πράγματι επαφές με την τρομοκρατική οργάνωση.

Τα δύο πρόσωπα που συνομιλούν είναι ένας 41χρονος τα στοιχεία του οποίου είναι γνωστά και ενός δεύτερου, άγνωστου όμως ακόμα.

Στο διάλογό τους επικεντρώνονται αρχικά στις συλλήψεις ατόμων που δεν αναφέρονται και ο ένας εκ των συνομιλητών "ενημερώνει" τον άλλο για το ποιος μπορεί να τους "έδωσε" στις αρχές.

Ο ένας εκ των συνομιλητών εμφανίζεται να αναφέρει ένα πρόσωπο ως πληροφοριοδότη της αστυνομίας και στη συμπληρώνει:

"Αυτοί τους προμήθευαν όπλα. Ο ….. με τον …..τον συχωρεμένο" και στη συνέχεια "Αυτοί του προμήθευαν γι αυτό τους ήξερε".

Μάλιστα ο διάλογος συνεχίζεται ως εξής:

"Δεν θυμάσαι ότι πριν κάνα δυο χρόνια που λέγανε ότι η Σέχτα έχει σχέσεις με το οργανωμένο έγκλημα;"… "Έ, αυτούς εννοούσαν".

Η Αντιτρομοκρατική πάντως εκφράζει τις επιφυλάξεις για την αξιοπιστία όσων αναφέρονται στις συνομιλίες τονίζοντας ότι ο εκλιπών που αναφέρεται στη συνομιλία, δολοφονήθηκε πριν η "Σέχτα" αποκτήσει σημαντικό οπλισμό ενώ για τον άλλο δεν υπάρχει καμία πληροφορία ότι διακινεί όπλα.

Στο μεταξύ χθες στην Ανακρίτρια Πειραιά προσήχθησαν τέσσερα άτομα που δραστηριοποιούνταν σε δύο από τις εγκληματικές ομάδες και σε βάρος τους εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης.

Μεταξύ αυτών ο Υποστράτηγος εν αποστρατεία και ένας παραπληγικός που είχε πέσει θύμα απόπειρας δολοφονίας ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Στην Ανακρίτρια οδηγήθηκαν για να απολογηθούν και δύο Κρητικοί που κατηγορούνται ότι παρασκεύαζαν τις βόμβες που χρησιμοποιούσαν τα κυκλώματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Νέα τροπή στην υπόθεση των "νονών" της νύχτας

SHARE:

24Media Network