ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ειδήσεις και νέα από τον χώρο της Οικονομίας.

Ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης

Προϋπολογισμός: Αύξηση 14,5% στα έσοδα από φόρους τον Απρίλιο

Τα έσοδα από φόρους ανήλθαν σε 16.081 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 1.789 εκατ. ευρώ ή 12,5% έναντι του στόχου που έχει περιληφθεί στην εισηγητική έκθεση του Προϋπολογισμού 2022 το πρώτο τετράμηνο του 2022.

Γυναίκα με μάσκα μπροστά από κατάστημα ρούχων

ΕΣΑ: Η πραγματικότητα για τις αυξήσεις στο λιανεμπόριο

Παρόλη την αύξηση του κόστους ενέργειας, μεταφορικών και πρώτων υλών, φαίνεται ότι το λιανεμπόριο απορρόφησε το μεγαλύτερο ποσοστό των αυξήσεων και δεν μεταφέρθηκε το κόστος στον καταναλωτή, αναφέρει ο ΕΣΑ.

Ακίνητα στην Αθήνα

ΤτΕ: Οι 3 λόγοι που συντηρούν το "ράλι" στα ακίνητα

Παρά το κλίμα αβεβαιότητας, η ΤτΕ εκτιμά ότι ο Τουρισμός, η ζήτηση σε συνδυασμό με το επενδυτικό ενδιαφέρον αλλά και οι χαμηλές, συγκριτικά με πριν την κρίση τιμές, διατηρούν θετικές τις προοπτικές της ελληνικής αγοράς ακινήτων.

Λάπτοπ

"Συγχώνευση" των πιστοποιητικών φορολογικής και οικονομικής ενημερότητας - Τι αλλάζει σε διαδικασίες και εισπράξεις οφειλών;

Το Πιστοποιητικό Οικονομικής Ενημερότητας θα αποτελεί το τεκμήριο, που θα αποδεικνύει ότι ένας πολίτης είναι συνεπής στην εκπλήρωση των υποχρεώσεών του, προς τη φορολογική διοίκηση και προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Τράπεζα Πειραιώς

Τράπεζα Πειραιώς: Εφικτός ο στόχος για νέα δάνεια 1,2 δις φέτος

Eως τώρα δεν προκύπτουν ενδείξεις ουσιαστικής πίεσης στην εξυπηρέτηση δανείων λόγω έξαρσης του πληθωρισμού τόνισε στους αναλυτές ο Διευθύνων Σύμβουλος Χ. Μεγάλου. Οι επόμενες κινήσεις μείωσης των κόκκινων δανείων

Βενζίνη αυτοκινήτου

Καύσιμα: Η ακρίβεια στην αντλία τροφοδοτεί το λαθρεμπόριο - Νέα "λαβράκια" της ΑΑΔΕ

Οι τιμές στην αντλία “καίνε” τους ιδιοκτήτες οχημάτων αλλά την ίδια ώρα το ύψος των φόρων στα καύσιμα οδηγεί σε κινητροδότηση του λαθρεμπορίου, που με βάση τα τελευταία στοιχεία της ΑΑΔΕ, καλά κρατεί.

Alpha Bank

Alpha Bank: Συνάντηση Β. Ψάλτη με τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν τα αναπτυξιακά πλάνα της Περιφέρειας για τη βελτίωση των υποδομών, την προσέλκυση νέων επενδύσεων και την περαιτέρω ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας 

Η Τράπεζα της Ελλάδας

ΤτΕ: Τρεις προκλήσεις για τις τράπεζες από τον πόλεμο στην Ουκρανία

Η αβεβαιότητα σχετικά με τη διάρκεια του πολέμου και τις επιπτώσεις του στην πραγματική οικονομία λειτουργεί αποτρεπτικά για τη λήψη οικονομικών αποφάσεων από τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά.

Eurobank

Eurobank: Καλύτερη τράπεζα στην Ελλάδα για έβδομη χρονιά

Η φετινή διάκριση της Τράπεζας έχει ιδιαίτερη βαρύτητα, καθώς αφορά σε μια περίοδο διαδοχικών κρίσεων, που καθιστά ισχυρότερες τις προκλήσεις στις οποίες καλείται να ανταποκριθεί ο χρηματοπιστωτικός κλάδος παγκοσμίως.

Τράπεζα Πειραιώς

Τράπεζα Πειραιώς: Στα 520 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη του πρώτου τριμήνου

Ισχυρή νέα παραγωγή δανείων ύψους €1,7 δισ. το 1ο 3μηνο, που οδήγησε σε επέκταση των εξυπηρετούμενων δανείων κατά €0,3 δισ., με επιτάχυνση των δανειοδοτήσεων κατά το 2ο τρίμηνο. Τι δηλώνει ο CEO Χρ. Μεγάλου.

Ομαδική φωτογραφία από την επίσημη επίσκεψη στο Κέντρο Κυκλικής
Καινοτομίας στην Τήλο.

Το "θαύμα" της Τήλου και το μοντέλο πολιτισμού "zero waste"

Η Τήλος και πάλι πρωτοπορεί. Επτά χρόνια νωρίτερα από το καθορισμένο χρονοδιάγραμμα η Τήλος καταφέρνει όχι μόνο να "εκπληρώσει" τους ευρωπαϊκούς στόχους ανακύκλωσης και ανάκτησης υλικών αλλά να γίνει και τόπος όπου τα απόβλητα πλέον από βάρος γίνονται χρήσιμη ύλη.

Επεισόδια στο Κολόμπο της Σρι Λάνκα

Σρι Λάνκα: Το πρώτο ντόμινο στη νέα παγκόσμια οικονομική κρίση - Ποιες χώρες κινδυνεύουν

Δυσοίωνες οι προβλέψεις μετά την “πτώση” της Σρι Λάνκα, καθώς ένας νέος κύκλος παγκόσμιας κρίσης χρέους φαίνεται να αρχίζει, “υποβοηθούμενος” από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Υπ. Οικονομικών: 8 στους 10 πολίτες πληρώνουν ακόμα χαμηλότερο ΕΝΦΙΑ

Υπ. Οικονομικών: 8 στους 10 πολίτες πληρώνουν ακόμα χαμηλότερο ΕΝΦΙΑ

Με βάση το Υπουργείο Οικονομικών, 8 στους 10 πολίτες πληρώνουν ακόμα χαμηλότερο ΕΝΦΙΑ και έχουν περισσότερους διαθέσιμους πόρους για να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης.

Πληρωμή με κάρτα

Viva Wallet: Συνεργασία με Discover Global Network

Στο portfolio της Discover® Global Network συμπεριλαμβάνονται οι κάρτες Discover®, Diners Club International®, PULSE® και περισσότερα από 25 συνδεδεμένα δίκτυα σε χώρες όπως Βραζιλία, Νότια Κορέα, Νιγηρία, Ινδία και Τουρκία.

Σούπερ Μάρκετ

Πληθωρισμός: Έρχεται δίμηνο "φωτιά" - Αγώνας επιβίωσης για πολίτες κι επιχειρήσεις

Τέλος δε διαφαίνεται άμεσα στο ανοδικό σπιράλ ακρίβειας με τους πολίτες να είναι στα όρια των αντοχών τους. Είναι ενδεικτικό ότι με βάση το ΙΕΛΚΑ το 61% των πολιτών έχει μειώσει τις αγορές σε τρόφιμα και είδη παντοπωλείου.

Qualco

Qualco: Η επίδραση της ενεργειακής κρίσης και του πολέμου στην Ουκρανία

Δυναμικό "παρών" στο φόρουμ των Δελφών έδωσε ο όμιλος Qualco. Στήριξε πρωτοβουλίες γύρω από την εγκαθίδρυση ενός οικοσυστήματος καινοτομίας και οικονομικής - κοινωνικής βιωσιμότητας.

Υπουργείο Οικονομικών

Δάνεια του "Ελλάδα 2.0": Σε λειτουργία η πλατφόρμα υποβολής επενδυτικών προτάσεων

Οι επενδυτές μπορούν, πλέον, να ανεβάζουν τα επενδυτικά τους σχέδια και μέσω της πλατφόρμας, ενώ από 1η.6.2022 καθίσταται υποχρεωτική η χρήση της για την κατάθεση των επενδυτικών σχεδίων.

Παγκρήτια Τράπεζα

Παγκρήτια Τράπεζα: Νέο πρότυπο κατάστημα στο Ηράκλειο

Με στόχο την αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των πελατών της, το νέο κατάστημα της Παγκρήτιας Τράπεζας υποστηρίζει τις παραδοσιακές τραπεζικές υπηρεσίες και τη δυνατότητα αυτοεξυπηρέτησης σε digital corner.

Mε επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1st Greece-Cyprus Business Summit

Mε επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1st Greece-Cyprus Business Summit

Εκπρόσωποι Ελλάδας και Κύπρου από τον χώρο της Ναυτιλίας, του Τουρισμού και του Επιχειρείν προχώρησαν σε συζητήσεις με σκοπό την προώθηση και ανάδειξη των εμπορικών και οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών κατά τη διάρκεια του 1st Greece – Cyprus Business Summit.

Γυναίκα σε σούπερ μάρκετ

Ακρίβεια: Ρεκόρ 28 ετών σπάει ο πληθωρισμός τον Απρίλιο

Το Υπουργείο Οικονομικών, όσο και άλλοι φορείς και οργανισμοί, εδώ και καιρό έχουν αναθεωρήσει τις εκτιμήσεις τους για το ποσοστό του ετήσιου πληθωρισμού για το 2022. Οι προβλέψεις ξεκινούν από το 5% και φτάνουν μέχρι το 11%.

Εικόνα από τη φωτιά στη βόρεια Εύβοια

Τράπεζα Πειραιώς: Στηρίζει τους αποφοίτους λυκείων από τις πυρόπληκτες περιοχές της Β. Εύβοιας

Υποτροφίες σε απόφοιτους λυκείων του 2021 που προέρχονται από τις πυρόπληκτες περιοχές Λίμνης – Γουβών – Αγίας Άννας, της Β. Εύβοιας, απένειμε σε ειδική εκδήλωση η Τράπεζα Πειραιώς.