ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οικονομικά νέα- Διαβάστε όλες τις οικονομικές ειδήσεις σήμερα

Ο νέος υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Πελαγίδης

ΥΠΟΙΚ: Μηνύματα σταθερότητας από την υπηρεσιακή ηγεσία - Έρχονται συνεδριάσεις Eurogroup, Ecofin

Ο νέος υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι στόχος είναι να μεταφέρει στο διάδοχό του, που θα προκύψει μετά τις εκλογές, “άθικτη την ελληνική οικονομία και όπου μπορεί ακόμη καλύτερη”

Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης

"Η μητέρα όλων των κρίσεων": Τι θα συμβεί στον πλανήτη σε περίπτωση αδυναμίας πληρωμών από τις ΗΠΑ

Ιδιαίτερα ανήσυχοι οι ειδικοί όσο πλησιάζει η X-date της 1ης Ιουνίου χωρίς να έχει βρεθεί λύση στις ΗΠΑ στο θέμα της αύξησης του ορίου του χρέους. Οι "ειδικές αίθουσες πολέμου", η πορεία σε αχαρτογράφητα νερά και η ιδιαίτερη δύναμη του δολαρίου.

i-stock

Κρήτη: Στο φως έγγραφα με τις ποινικές ρήτρες που αξιώνουν από εργαζόμενους - Ζητούν μέχρι και 10.000 ευρώ

Μερίδα εργοδοτών του ξενοδοχειακού χώρου στο Ηράκλειο απαιτούν από τους εργαζόμενους να μην δίνουν πληροφορίες για το μισθό τους ούτε στους συναδέλφους τους.

Ακίνητα στην Αθήνα

Φορέας Ακινήτων: Μεγαλώνει το χάσμα με τους επενδυτές

Σε "τεντωμένο" σκοινί συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις της ΕΓΔΙΧ με τους επενδυτές για τον Φορέα Ακινήτων. Συνεχείς καθυστερήσεις και μειούμενο επενδυτικό ενδιαφέρον. Τα σημεία τριβής. Για το β’ εξάμηνο του 2024 η νέα αναβολή για την λειτουργία του Φορέα.

Εθνική Τράπεζα

Εθνική Τράπεζα: Έκρηξη του δείκτη εμπιστοσύνης των ΜμΕ το πρώτο εξάμηνο

Ο Δείκτης Εμπιστοσύνης που εκπονεί η Εθνική Τράπεζα ήδη έχει καλύψει τα 2/3 των απωλειών που προκλήθηκαν αρχικά από την πανδημία και στη συνέχεια από την ενεργειακή κρίση. Υψηλότερη δυναμική πωλήσεων για την επόμενη τριετία.

Φορολογικές δηλώσεις

ΕΝΦΙΑ: Αντίστροφη μέτρηση για την καταβολή της πρώτης δόσης - SOS για Ε9 και διόρθωση λαθών

Είναι σημαντικό έστω και λίγο πριν την πρώτη καταβολή δόσης ο κάθε φορολογούμενος/η, εφόσον διαπιστώσει λάθη ή παραλείψεις, να προβεί σε διορθώσεις υποβάλλοντας τροποποιητική δήλωση Ε9 έως τις 30 Ιουνίου 2023.

ΕΦΚΑ

Υπενθύμιση για την επέκταση ασφαλιστικής ικανότητας μη μισθωτών ασφαλισμένων

Από την 1η Ιουνίου 2023 όσοι μη μισθωτοί διαπιστώσουν ότι δεν διαθέτουν ασφαλιστική ικανότητα παρά το γεγονός ότι έχουν αποπληρώσει τις κατ’ ελάχιστον αναλογούσες εισφορές εμπρόθεσμα, μπορούν να υποβάλλουν σχετικό αίτημα ηλεκτρονικά.

Πλεόνασμα

Προϋπολογισμός - Έσοδα: Ποιες κατηγορίες έφεραν υπεραποδόσεις το πρώτο τετράμηνο

Με βάση την εκτέλεση Κρατικού Προϋπολογισμού τετραμήνου Ιανουαρίου - Απριλίου 2023 υπάρχει πτώση στα έσοδα των ΕΦΚ, που ανήλθαν σε 2.032 εκατ. ευρώ και είναι μειωμένα έναντι του στόχου κατά 80 εκατ. ευρώ.

Θεσσαλονίκη

Στα ύψη το real estate έξω από το κέντρο της Θεσσαλονίκης – Πόσο πωλούνται ακίνητα κατοικιών

Η οικοδομική δραστηριότητα η οποία παραμένει περιορισμένη σε σχέση με τις περιόδους πριν την οικονομική και ενεργειακή κρίση και ο πληθωρισμός ο οποίος κάνει ακόμα αισθητή την παρουσία του στην αγορά δίνουν μια παραπάνω ώθηση προς τα πάνω στις τιμές των ακινήτων κατοικιών.

Εθνική Τράπεζα

Εθνική Τράπεζα: Τα 4 "τοπικά σημεία υπεροχής" σε Πελοπόννησο και Δυτική Ελλάδα

Βασικό συμπέρασμα της ανάλυσης είναι ότι η περιοχή βασιζόμενη σε τοπικά σημεία υπεροχής, τα οποία την έχουν κατ΄ επανάληψη αναδείξει σε κοιτίδα δημιουργίας, μπορεί εκ νέου να τα αξιοποιήσει για να εδραιώσει μια σύγχρονη βάση ανάπτυξης.

Τράπεζες: Οι στόχοι για την μείωση των κόκκινων δανείων

Τράπεζες: Οι στόχοι για την μείωση των κόκκινων δανείων

Η ακτινογραφία των κόκκινων δανείων των τραπεζών κατά το πρώτο τρίμηνο του 2023. Αργεί η σύγκλιση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Τι είπαν στους αναλυτές οι τραπεζίτες και γιατί εξακολουθεί να ανησυχεί η ΤτΕ.

Η φτώχεια απειλεί τους Έλληνες

Κομισιόν: Έρχεται "κόφτης" στην αύξηση δαπανών - Πού μπαίνει ο "πήχης"

Με βάση τις αναλυτικές εκθέσεις και τις νέες οδηγίες – συστάσεις ανά χώρα στο πλαίσιο ελέγχων του Εαρινού εξαμήνου που ανακοίνωσε χθες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, οι 14 από τις 27 χώρες της ΕΕ αντιμετωπίζουν ελλείμματα στον προϋπολογισμό τους.

Ολοκληρώθηκε η δοκιμαστική λειτουργία της Γραμμής Μεταφοράς 400 kV που θα αναβαθμίσει την ενεργειακή ασφάλεια της Πελοποννήσου

ΑΔΜΗΕ: Σε πλήρη λειτουργία ο δυτικός διάδρομος Πελοποννήσου

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η δοκιμαστική λειτουργία της Γραμμής Μεταφοράς 400 kV που θα αναβαθμίσει την ενεργειακή ασφάλεια της Πελοποννήσου και θα αποσυμφορήσει τα κορεσμένα δίκτυα της περιοχής.

Alpha Bank

Alpha Bank: Εκταμιεύσεις άνω των 800 εκατ. στον τουρισμό το 2022

Τη δέσμευση της Alpha Bank για δυναμική υποστήριξη της επιχειρηματικότητας και της εξωστρέφειας και ειδικότερα του ελληνικού τουρισμού επιβεβαίωσε ο CEO του Ομίλου Βασίλης Ψάλτης, στο περιθώριο των επαφών του με επιχειρηματίες του κλάδου στη νησιωτική Ελλάδα.

ΣΕΒ

ΣΕΒ: Ασαφές το πλαίσιο για την προστασία της βιοποικιλότητας - Προτάσεις

Στην Ελλάδα, η Εθνική Στρατηγική για τη Βιοποικιλότητα καταρτίστηκε το 2014 μαζί με το 5ετές σχέδιο δράσης, και χρήζει επικαιροποίησης με βάση και τα νέα δεδομένα αλλά και την κάλυψη εκκρεμοτήτων με βάση τον ΣΕΒ.

Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα

ΕΚΤ: Νέο "γερμανικό" σήμα για αύξηση επιτοκίων

Οι περισσότεροι αξιωματούχοι συμφωνούν πως η κεντρική τράπεζα βρίσκεται πλέον στο τελικό στάδιο σύσφιξης της πολιτικής της, έχοντας υλοποιήσει τους προηγούμενους μήνες την επιθετικότερη εκστρατεία αύξησης των επιτοκίων στην ιστορία της.

Τράπεζα (φωτογραφία αρχείου)

Τράπεζες: "Ρίχνουν" στην αγορά 1,3 δις νέα δάνεια μέσω της ΕΑΤ

Πρόκειται για επιχειρηματικά δάνεια με επιτόκιο που μπορεί μετά την επιδότηση να φτάσει στα επίπεδα του 1,75 – 2,25%. Η αίτηση χρηματοδότησης κατατίθεται μέσω από το εργαλείο «Μάθε τον πελάτη σου» (KYC – Know Your Customer) που υλοποίησε η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα.

ΔΟΥ Παγκρατίου (φωτογραφία αρχείου)

ΑΑΔΕ: Βαριά πρόστιμα αντί "λουκέτων" - Ποιοι κλάδοι γλιτώνουν το "σφράγισμα"

Η ανάγκη προστασίας των ευπαθών ομάδων ή κατοίκων απομακρυσμένων περιοχών, η διατήρηση της κοινωνικής και εθνικής συνοχής “βάζει” σε περιπτώσεις φορολογικών παραβάσεων “φρένο” σε "λουκέτα”.

Εθνική Τράπεζα

Εθνική Τράπεζα: Στα 228 εκατ. ευρώ τα οργανικά κέρδη μετά φόρων για το πρώτο τρίμηνο του 2023

Σύμφωνα με την διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας βασικοί συντελεστές της επίδοσης αυτής ήταν η ισχυρή ανάκαμψη των οργανικών εσόδων, ενώ οι λειτουργικές δαπάνες και το κόστος πιστωτικού κινδύνου παρέμειναν σχετικά συγκρατημένα.