ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ειδήσεις και νέα από τον χώρο της Οικονομίας.

O Διευθύνων Σύμβουλος της Alpha Bank κ. Β. Ψάλτης

Β. Ψάλτης: Καθοριστικός ο ρόλος των τραπεζών στο Ταμείο Ανάκαμψης

Καθοριστικός θα είναι ο ρόλος του τραπεζικού συστήματος για την επιτυχία του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας σύμφωνα με όσα επεσήμανε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Alpha Bank στη διαδικτυακή εκδήλωση του ΙΟΒΕ και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

ΑΑΔΕ

Πειραγμένα λογισμικά, συστήματα carousel και τιμολόγια - "μαϊμού" στα "δίκτυα" της ΑΑΔΕ

"Πειραγμένα" λογισμικά για την αλλοίωση φορολογικών στοιχείων, συστήματα carousel για την υφαρπαγή ΦΠΑ, εικονικά τιμολόγια, εταιρίες με εικονικά στοιχεία και φοροδιαφυγή εκατομμυρίων ευρώ βγάζει η "ψαριά" της ΑΑΔΕ το 2020.

Τράπεζες: Πώς "πρασινίζουν" τα δάνεια που βγάνουν από τα μορατόρια

Τράπεζες: Πώς "πρασινίζουν" τα δάνεια που βγάνουν από τα μορατόρια

Με μαζικές ρυθμίσεις και ειδικά προγράμματα οι τράπεζες κρατάνε «πράσινο» το 85% των δανείων που εξέρχονται από τα μορατόρια με αποτέλεσμα τα κόκκινα της πανδημίας να υποχωρούν κάτω από τα 5 δις.

Κλειστό μαγαζί στο κέντρο της Αθήνας λόγω Lockdown

Σταϊκούρας: Αυξημένη αποζημίωση σε επιχειρήσεις έως 50 εργαζόμενους

Oι επιχειρήσεις που απασχολούν έως 50 εργαζόμενους και έχουν κύριο ΚΑΔ ή ΚΑΔ με τα μεγαλύτερα έσοδα στους κλάδους και στις περιοχές όπου εφαρμόζονται περιοριστικά μέτρα κατά τη διάρκεια του Απριλίου, είναι δικαιούχοι αυξημένης αποζημίωσης ειδικού σκοπού, χωρίς να ληφθεί υπόψη το κριτήριο μείωσης τζίρου.

Τράπεζα Πειραιώς

Τράπεζα Πειραιώς: Στηρίζει την επανεκκίνηση του τουρισμού με νέο δανειακό προϊόν

Πρόκειται για κεφάλαιο κίνηση που απευθύνεται στο σύνολο των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, με ύψος που θα είναι συνάρτηση του αριθμού δωματίων (έως €2.000/ δωμάτιο) και ανώτατο όριο το 20% των προβλεπόμενων ετήσιων πωλήσεων.

Τράπεζα της Ελλάδος

Πρωτογενές έλλειμμα 3,424 δισ. ευρώ τον Μάρτιο - Οι "τρύπες" στα έσοδα

Μπορεί η εικόνα να είναι καλύτερη από τη στοχοθεσία ωστόσο όπως φαίνεται όλα θα εξαρτηθούν από τι θα γίνει στο μέτωπο της ανάπτυξης στο β' εξάμηνο του έτους, αλλά και των αναγκών στήριξης των επιμέρους κλάδων της οικονομίας, σε σχέση με τους δημοσιονομικούς στόχους.

Γεώργιος Ζαββός

Κοινή γραμμή Γ. Ζαββού - Ένωσης Γερμανικών Τραπεζών για την Ευρωπαϊκή Τραπεζική Ένωση

Κατά τη διάρκεια διαδικτυακής σύσκεψης, ο Υφυπουργός Οικονομικών Γ. Ζαββός και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ένωσης Γερμανικών Τραπεζών Dr. C. Ossig διαπίστωσαν την ανάγκη επιτάχυνσης της ολοκλήρωσης της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Ένωσης.

Αποκαλυπτήρια του πρώτου συρμού του Μετρό και έναρξη των δοκιμών και των δοκιμαστικών δρομολογίων στη Θεσσαλονίκη

Τα δέκα μεγάλα έργα της Θεσσαλονίκης

Στη Θεσσαλονίκη προχωρούν σημαντικά έργα που θα αλλάξουν τη συνολική εικόνα της, όπως το Μετρό και το Flyover, καθώς και η ανακατασκευή του Δικαστικού Μεγάρου μέσω ΣΔΙΤ, αλλά και τα αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή της Λαχαναγοράς και την Καλαμαριά.

Γυναίκα χρησιμοποιεί ΑΤΜ της Τράπεζας Πειραιώς

Τράπεζα Πειραιώς: Νέα δάνεια 5,5 δισ. στην οικονομία μετά την αύξηση κεφαλαίου

Με όπλο την κάλυψη της ΑΜΚ η διοίκηση της Πειραιώς προχωρά ήδη στην επόμενη μέρα χρηματοδοτώντας την οικονομία με 5,5 δισ. το 2021. Ανακοινώσεις σήμερα για τον τουρισμό. Κρίσιμο 48ώρο για τους όρους της ΑΜΚ

Λαγκάρντ: "Η ευρωπαϊκή οικονομία στηρίζεται σε δύο πατερίτσες"

Λαγκάρντ: "Η ευρωπαϊκή οικονομία στηρίζεται σε δύο πατερίτσες"

Η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κρ. Λαγκάρντ προειδοποίησε πως τα δημοσιονομικά και νομισματικά προγράμματα θα συνεχίσουν να εφαρμόζονται από τις κυβερνήσεις και την ΕΚΤ μέχρι να ορθοποδήσει η ευρωπαϊκή οικονομία

Τράπεζες: Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ για την παροχή 12 δισ. εγγυήσεων στον Ηρακλή ΙΙ

Τράπεζες: Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ για την παροχή 12 δισ. εγγυήσεων στον Ηρακλή ΙΙ

Εγγυήσεις, ύψους έως 12 δισ. ευρώ, θα παράσχει το ελληνικό Δημόσιο για τον Ηρακλή ΙΙ. Μέχρι τέλος του μήνα ο νέος νόμος στη Βουλή με μικρές βελτιώσεις σε σχέση με τον Ηρακλή Ι. Χρήση του νέου προγράμματος θα κάνουν και οι τέσσερις συστημικές τράπεζες,

Ο ΓΓ του ΟΟΣΑ, Άνχελ Γκουρία.

"Καμπανάκι" ΟΟΣΑ για τη φτώχεια, την κατάρτιση και την περιβαλλοντική υποβάθμιση

Ο ΟΟΣΑ αναφέρει ότι η πανδημία προσθέτει το στοιχείο του επείγοντος ως προς την αντιμετώπιση μακροχρόνιων προκλήσεων σε σχέση με την ενίσχυση των επενδύσεων και της παραγωγικότητας

Στιγμιότυπo από τον σταθμό ΗΣΑΠ του Πειραιά

Game changer η υπογειοποίηση του Μετρό από Φάληρο μέχρι Πειραιά

Η υπογειοποίηση του Μετρό από Φάληρο μέχρι Πειραιά αναμένεται αφενός να δώσει πνοή σε μια περιοχή που τα τελευταία δέκα έτη βιώνει μια παρατεταμένη στασιμότητα και αφετέρου να διευκολύνει τις ζωές χιλιάδων πολιτών.

Τράπεζα της Ελλάδος

Τράπεζες: στον SSM οι στόχοι για τα κόκκινα δάνεια της τριετίας

Οι διοικήσεις των συστημικών τραπεζών καταρτίζουν τα επικαιροποιημένα σχέδια με τους στόχους μείωσης των κόκκινων δανείων τους κατά την τριετία 2021-23 και θα τα αποστείλουν στον SSM μέχρι τέλος Απριλίου

Η ελληνική σημαία και η σημαία της ΕΕ σε μνημείο της Αθήνας

Τι προτείνουν κορυφαίοι οικονομολόγοι για τον ρόλο του ESM για τα "κορονοχρέη" - Μοντέλο "μεταπολέμου" για τη διάσωση της ΕΕ

Καμπανάκι για το ευρωπαϊκό χρέος κρούουν κορυφαίοι οικονομολόγοι στο φόντο της συσσώρευσης υποχρεώσεων σε κράτη και νοικοκυριά, προτείνοντας την επανάληψη του μοντέλου που υιοθέτησαν χώρες όπως η Μεγάλη Βρετανία μετά τον πόλεμο για να επανεκκινήσουν τις οικονομίες τους.

Εκθεσιακός χώρος

Κραυγή αγωνίας από τον εκθεσιακό κλάδο - "Ζούμε με την αβεβαιότητα για το μέλλον"

"Οι απώλειες από την αναστολή των εκθεσιακών δραστηριοτήτων ξεπερνούν τα 200 εκατ. ευρώ και το οικονομικό και κοινωνικό αποτύπωμα είναι ευρύτατο", αναφέρει ανακοίνωση εκ μέρους εννέα εταιρειών του κλάδου.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Σταϊκούρας: "Φέτος θα καλύψουμε το μισό χαμένο ΑΕΠ του 2020"

Με βάση τα προσωρινά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το 2020 η ύφεση ανήλθε στο 8,2% ενώ η πρόβλεψη του Υπ. Οικονομικών είναι ότι φέτος η οικονομία θα καλύψει περίπου τη μισή χαμένη διαδρομή του 2020.

Τράπεζα Πειραιώς

Τράπεζα Πειραιώς: Κλείδωσαν το χρονοδιάγραμμα και οι όροι της αύξησης κεφαλαίου

Αναστολή της μετοχής από αύριο για να γίνει το reverse split με τις νέες μετοχές να επανέρχονται στο ΧΑ στις 19 Απριλίου. Κρίσιμο ΔΣ στις 16 Απριλίου. Μετά τις 20 Απριλίου οι δύο προσφορές, σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Εκκαθάριση φορολογικών δηλώσεων - φωτογραφία αρχείου

Φορολογικές δηλώσεις 2021: Το χρονοδιάγραμμα, οι δόσεις εξόφλησης και οι εκκρεμότητες

Η προθεσμία της 30ης Ιουνίου που ορίζει ο νόμος για την υποβολή των δηλώσεων φαίνεται και για φέτος να πηγαίνει για το τέλος Ιούλιου. Να σημειωθεί ότι πέρυσι παρέμεινε ανοιχτή και τον Αύγουστο και οι δηλώσεις που υποβλήθηκαν θεωρούνταν εμπρόθεσμες.

Πολυκατοικίες στην Αθήνα

"Σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες" το ΑΦΜ πολυκατοικιών - Σε "γκρίζα ζώνη" μισθώματα από τις γκαρσονιέρες των θυρωρών

Το πρόβλημα με τα ΑΦΜ πολυκατοικιών αναδείχθηκε λόγω και της "γκρίζας εικόνας" με τους κοινόχρηστους χώρους πολυκατοικιών που δίνονταν προς ενοικίαση για τη στήριξη του κοινού "κουμπαρά" κάθε πολυκατοικίας.

Ο Θόδωρος Σκυλακάκης.

Ταμείο Ανάκαμψης: Η ΕΤΕπ θα συμβάλει στη διαχείριση επενδύσεων ύψους 5 δισ. ευρώ

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων συμφώνησε επισήμως τη Δευτέρα να συμβάλει στη διαχείριση επενδύσεων ύψους 5 δισ. ευρώ, στο πλαίσιο της υλοποίησης του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0».

Fitch Ratings

Fitch: Βιώσιμο το ελληνικό χρέος παρά την πανδημία

Ο oίκος πιστοληπτικής αξιολόγισης σε νέα έκθεσή του προβλέπει ότι οι ακαθάριστες χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας θα κορυφωθούν το 2022/23 και στη συνέχεια θα παραμείνουν κάτω από το 15% του ΑΕΠ σε 10ετή ορίζοντα

Πολυκατοικίες στην Αθήνα.

UCI Greece: Κανει δυναμική είσοδο στο real estate

Στην ελληνική αγορά real estate προσφέροντας ολοκληρωμένες και καινοτόμες λύσεις στην διαχείριση ακίνητης περιουσίας επεκτείνεται ο ισπανικός όμιλος UCI. Ηχηρό μήνυμα επενδυτικής εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία.

Στιγμιότυπο στον ΟΑΕΔ

Ξεκινούν καταβολές 161 εκατ. ευρώ από e-ΕΦΚΑ και ΟΑΕΔ - Καταβολή αναδρομικών σε κληρονόμους

Ξεκινούν από σήμερα καταβολές 161 εκατ. ευρώ από e-ΕΦΚΑ και ΟΑΕΔ έως τις 16 Απριλίου. Σήμερα η καταβολή των αναδρομικών στους κληρονόμους που έχουν δικαίωμα από διαθήκη.

Γυναίκα με μάσκα μπροστά από κλειστή επιχείρηση

Γέφυρα 2: Όλες οι λεπτομέρειες για την συμμετοχή των επιχειρήσεων

Απαντήσεις σε δεκατρία κρίσιμα ερωτήματα οφειλετών για το Γέφυρα 2 δίνει η Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους Μέχρι τις 9 Μαΐου η υποβολή αίτησης από επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες.

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας

10η μεταμνημονιακή αξιολόγηση: Μέτρα στήριξης και ελλείμματα στο "μάτι" των θεσμών

Οι θεσμοί αναμένεται να εξετάσουν τις εξελίξεις στο τραπεζικό πεδίο, αλλά και να ασκήσουν πιέσεις για την εφαρμογή του πτωχευτικού πλαισίου και για την έναρξη των πλειστηριασμών το ταχύτερο δυνατόν.

Start-up επιχείρηση

Αναζητώντας τις νέες "ΒΕΑΤ": Μεγάλες εκπτώσεις φόρου για όσους ποντάρουν σε νεοφυείς επιχειρήσεις

Ο "επενδυτικός άγγελος" μπορεί να τύχει του δικαιώματος έκπτωσης από το φορολογητέο του εισόδημα για εισφορές κεφαλαίου σε νεοφυείς επιχειρήσεις μέχρι του συνολικού ποσού των τριακοσίων χιλιάδων (300.000) ευρώ ανά φορολογικό έτος.

O διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας

Στουρνάρας: Αν υπάρξουν καθυστερήσεις στο Ταμείο Ανάκαμψης μπορεί να μην υπάρξει ανάκαμψη φέτος

Αν δεν υπάρξει πρόσβαση της Ελλάδας στα κονδύλια, το πρόβλημα θα είναι πολύ σοβαρό, καθώς θα προσφέρουν 1,2% στο ΑΕΠ κάθε χρόνο, τόνισε μιλώντας στο πρακτορείο Bloomberg ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας

Alpha Bank

Alpha Bank: Επαφές με μεγάλους διεθνείς επενδυτές

Μπαράζ επαφών της διοίκησης με θεσμικούς επενδυτές με αντικείμενο τις προοπτικές κερδοφορίας της τράπεζας αλλά και την στρατηγική μείωσης των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων κάτω του 10%.

Τράπεζες: Την παράταση του "Ηρακλή" ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Τράπεζες: Την παράταση του "Ηρακλή" ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Ο "Ηρακλής ΙΙ" στοχεύει σε περαιτέρω απομείωση των ΜΕΔ των ελληνικών τραπεζών κατά το ποσό των 30 – 32 δισ. ευρώ, δηλαδή σε επίτευξη μονοψήφιου ποσοστού ΜΕΔ και για τις τέσσερις συστημικές τράπεζες, ήδη από το τρέχον έτος. Τι δήλωσε ο Γ. Ζαββός

Alpha Bank: "Φιλί ζωής" για την οικονομία το Σχέδιο Ανάκαμψης

Alpha Bank: "Φιλί ζωής" για την οικονομία το Σχέδιο Ανάκαμψης

Η Ελλάδα απορροφά ένα από τα μεγαλύτερα μερίδια επενδυτικής δαπάνης αν και η «αποσωλήνωση» των χιλιάδων επιχειρήσεων από τα μέτρα στήριξης χρήζει μεγάλης προσοχής, ειδικά όσον αφορά στη διατήρηση των θέσεων εργασίας, αναφέρουν αναλυτές της Alpha Bank.