Ενοικίαση κατοικίας στο κέντρο ή τα προάστια του Πειραιά – Τι δείχνουν οι τάσεις του real estate

Ενοικίαση κατοικίας στο κέντρο ή τα προάστια του Πειραιά – Τι δείχνουν οι τάσεις του real estate
Ακίνητα στον Πειραιά INTIME NEWS

Η μέση τιμή ενοικίασης κατοικίας στον Πειραιά, στο πρώτο τρίμηνο του 2023, σημείωσε αύξηση της τάξεως του 6,50%, συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα του 2022.

Σημαντική αύξηση καταγράφουν οι μέσες τιμές ενοικίασης κατοικίας στον Πειραιά και τα προάστιά του κατά το πρώτο τρίμηνο του 2023, συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα του 2022.

Η γενικευμένη αύξηση της ζήτησης κατοικιών προς ενοικίαση σε όλη την Ελλάδα, δεν θα μπορούσε να αφήσει τον Πειραιά ανεπηρέαστο, με το μεγάλο λιμάνι της χώρας να θεωρείται μία από τις πιο hot περιοχές στις επιλογές υποψηφίων ενοικιαστών.

Η άμεση πρόσβαση και η διασύνδεση της νησιωτικής Ελλάδας με τον Πειραιά, με αποτέλεσμα τον μεγάλο όγκο τουριστών που χρησιμοποιεί τον Πειραιά ως ενδιάμεσο σταθμό των διακοπών τους, έχει ωθήσει τις τιμές των ακινήτων ακόμα περισσότερο προς τα πάνω.

Άξιο προς καταγραφή είναι και ο μεγάλος αριθμός φοιτητών που βρίσκονται στην αναζήτηση κατοικίας στην περιοχή του Πειραιά, καθώς υπάρχουν αρκετά πανεπιστήμια σε κοντινή ακτίνα.

Εξίσου σημαντικό ρόλο στην αύξηση των τιμών στον Πειραιά παίζει και η σύνδεση αρκετών σημείων με την επέκταση της γραμμής 3 του Μετρό, αλλά και άλλα εξίσου σημαντικά κτιριακά και οδικά έργα.

Τάσεις τιμών ακινήτων

Η μέση τιμή ενοικίασης κατοικίας στον Πειραιά, στο πρώτο τρίμηνο του 2023, σημείωσε αύξηση της τάξεως του 6,50%, συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα του 2022, με τη μέση τιμή ενοικίασης να βρίσκεται στα 8,25 ευρώ ανά τ.μ., σε σχέση με τα 7,75 ευρώ ανά τ.μ. του 2022.

Σε σχέση με το 2019, εποχή πριν την πανδημία του Covid-19, η μέση τιμή ενοικίασης κατοικίας σημείωσε αύξηση της τάξεως του 14,14%.

Αντίστοιχα, στα προάστια του Πειραιά η μέση τιμή ενοικίασης κατοικίας σημείωσε αύξηση της τάξεως του 4,50%, με τη μέση τιμή ενοικίασης ακινήτου να βρίσκεται στα 7,03 ευρώ ανά τ.μ. για το πρώτο τρίμηνο του 2023, συγκριτικά με τα 6,73% του αντίστοιχου τριμήνου του 2022.

Σε σχέση με το 2019, εποχή πριν την πανδημία του Covid-19, η μέση τιμή ενοικίασης κατοικίας στα προάστια του Πειραιά σημείωσε αύξηση της τάξεως του 20,41%.

Ακίνητα στην αγορά

Πειραιάς

Διαμέρισμα 64 τ.μ. ισογείου, δύο υπνοδωματίων στην Καστέλλα, ενοικιάζεται στα 10,94 ευρώ ανά τ.μ.

Διαμέρισμα 66 τ.μ., δευτέρου ορόφου με ένα υπνοδωμάτιο στο Κέντρο του Πειραιά, ενοικιάζεται στα 5,61 ευρώ ανά τ.μ.

Διαμέρισμα 80 τ.μ. τετάρτου ορόφου, δύο υπνοδωματίων, στην περιοχή του Χατζηκυριακείου ενοικιάζεται στα 6,25 ευρώ ανά τ.μ.

Διαμέρισμα 82 τ.μ. έκτου ορόφου με τρία υπνοδωμάτια στην Καλλίπολη, το βρίσκουμε στα 12,2 ευρώ ανά τ.μ.

Διαμέρισμα 95 τ.μ., πρώτου ορόφου, τριών υπνοδωματίων στο Νέο Φάληρο, ενοικιάζεται στα 8,42 ευρώ ανά τ.μ.

Διαμέρισμα 135 τ.μ., δύο υπνοδωματίων, δευτέρου ορόφου, αρκετά κοντά στο λιμάνι του Πειραιά, το βρίσκουμε στα 8,15 ευρώ ανά τ.μ.

Προάστια Πειραιά

Διαμέρισμα 57 τ.μ., δευτέρου ορόφου και ενός υπνοδωματίου, στην περιοχή του Κορυδαλλού, το βρίσκουμε στα 9,65 ευρώ ανά τ.μ.

Διαμέρισμα 70 τ.μ., δύο υπνοδωματίων, τρίτου ορόφου, στο Μοσχάτο, ενοικιάζεται στα 7,71 ευρώ ανά τ.μ.

Διαμέρισμα 72 τ.μ., δύο υπνοδωματίων στο Πέραμα, ενοικιάζεται στα 7,64 ευρώ ανά τ.μ.

Διαμέρισμα 85 τ.μ., δύο υπνοδωματίων, πρώτου ορόφου στη Νίκαια, ενοικιάζεται στα 8,24 ευρώ ανά τ.μ.

Διαμέρισμα 100 τ.μ., τριών υπνοδωματίων, δευτέρου ορόφου στην Αμφιάλη, ενοικιάζεται στα 7 ευρώ ανά τ.μ.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα