Αντίστροφη μέτρηση για το διεθνές Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

Αντίστροφη μέτρηση για το διεθνές Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

Με τη συμμετοχή ονομάτων που καταδεικνύουν την αξιοσημείωτη διεύρυνσή του και τον διεθνή πλέον ρόλο του, θα διεξαχθεί το τετραήμερο 1-4 Μαρτίου το τρίτο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

Οι διοργανωτές του Φόρουμ που χαρακτηρίστηκε το "Ελληνικό Νταβός" ανακοίνωσαν τη λίστα των συμμετεχόντων που περιλαμβάνει μια σειρά 250 προσωπικοτήτων από τον κλάδο της οικονομίας, της πολιτικής και του ακαδημαϊκού χώρου, που θα συμμετάσχουν στις 130 συνολικά ώρες συζητήσεων στις 7 αίθουσες της περιοχής των Δελφών.

Αντίστροφη μέτρηση για το διεθνές Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών
ADVERTISING

Τις εργασίες του Φόρουμ θα ανοίξει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ενώ αναμένεται η οριστική επιβεβαίωση της συμμετοχής του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Ήδη ο Γ. Δραγασάκης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πρώην πρωθυπουργοί όπως ο Α. Σαμαράς, ο Κ. Σημίτης και ο Γ. Παπανδρέου αλλά και αρκετοί υπουργοί έχουν δεχτεί την πρόσκληση να συμμετάσχουν στις συζητήσεις στους Δελφούς. Πέραν των εκπροσώπων της πολιτικής σκηνής, επικεφαλής των επιχειρηματικών ομίλων αλλά και των περισσότερων τραπεζών θα δώσουν το παρών.

Τον διεθνή χαρακτήρα του Φόρουμ ωστόσο, σύμφωνα με τους διοργανωτές επιβεβαιώνουν τα ονόματα των ομιλητών που προέρχονται από 18 χώρες από όλες τις ηπείρους. Πέραν της Ευρώπης και των Η.Π.Α., στους Δελφούς θα καταφθάσουν 6 ομιλητές από την Κίνα, αλλά και από την Αίγυπτο, το Ιράν και αλλού. Μεταξύ άλλων ξεχωρίζουν τα ονόματα της Προέδρου του Εποπτικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ντανιέλ Νουί, της Αναπληρωτή Γενικής Γραμματέως του ΝΑΤΟ Ρόουζ Γκοτμέλερ, του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Κλάους Ρέγκλινγκ και του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Βέρνερ Χόγιερ.

Αντίστροφη μέτρηση για το διεθνές Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

Τα πάνελ θα πραγματευτούν πάνω από 50 διαφορετικές θεματολογίες που θα αναφέρονται σε παγκόσμια ζητήματα, όπως η 4η Βιομηχανική Επανάσταση, σε ευρωπαϊκά ζητήματα, όπως τα Οικονομικά της Ε.Ε., η Ενοποίηση και το θέμα των ταυτοτήτων, αλλά και σε αμιγώς ελληνικά ζητήματα όπως η αγροτική ανάπτυξη, τα κόκκινα δάνεια κ.α. Μάλιστα, στο πρόγραμμα των συνεχών παράλληλων συζητήσεων έχουν συμπεριληφθεί και 17 τετ α τετ συνομιλίες.

Όπως είπε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Φόρουμ, Συμεών Τσομώκος, περίπου 1.500 άνθρωποι -ανάμεσά τους και 120 σπουδαστές- αναμένεται να βρεθούν στους Δελφούς το πρώτο τετραήμερο του Μαρτίου, προκειμένου να παρακολουθήσουν και να συμμετάσχουν στο Φόρουμ που πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Δήμου Δελφών αλλά και την στήριξη φορέων όπως η Παγκόσμια Τράπεζα, η DG Regio, της διαΝΕΟσις και άλλων.  

Αντίστροφη μέτρηση για το διεθνές Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

Τις πρώτες ημέρες του Φεβρουαρίου αναμένεται η ανακοίνωση του λεπτομερούς προγράμματος του Φόρουμ, όταν πλέον θα υπάρχουν οι οριστικές επιβεβαιώσεις από ακόμη περισσότερους ομιλητές, με τους διοργανωτές πάντως να υπογραμμίζουν πως οι ήδη επιβεβαιωμένες συμμετοχές καθιστούν το 3ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών την πρώτη συνάντηση επί ελληνικού εδάφους στην οποία θα βρεθούν μαζί τόσες προσωπικότητες διεθνούς βεληνεκούς και επιρροής.

SHARE:

24Media Network