Από σήμερα οι αιτήσεις εποχικών εργαζομένων για την ειδική αποζημίωση των 534 ευρώ

Από σήμερα οι αιτήσεις εποχικών εργαζομένων για την ειδική αποζημίωση των 534 ευρώ
Ξενοδοχείο στην Τήνο. Φωτό αρχείου. Eurokinissi

Η υποβολή των υπεύθυνων δηλώσεων πρέπει να πραγματοποιηθεί από τους εργαζόμενους σε εποχικά ξενοδοχεία και τουριστικά λεωφορεία για την αποζημίωση ειδικού σκοπού

Στις 7 Ιουλίου πρόκειται να αρχίζει η διαδικασία υποβολής δηλώσεων των εποχικών ξενοδοχοϋπαλλήλων για τα 534 ευρώ του Ιουνίου, ενώ η εν λόγω διαδικασία θα ολοκληρωθεί στο τέλος του Ιουλίου. Οι πληρωμές θα γίνονται έως και τις αρχές Αυγούστου.

Οι δηλώσεις αφορούν χιλιάδες εποχικά εργαζόμενους σε ξενοδοχεία, με υποχρέωση επαναπρόσληψης, που θα λάβουν τα 534 ευρώ του Ιουνίου. Η υποβολή των υπεύθυνων δηλώσεων πρέπει να πραγματοποιηθεί από τους εργαζόμενους σε εποχικά ξενοδοχεία και τουριστικά λεωφορεία για την αποζημίωση ειδικού σκοπού ύψους έως και 534 ευρώ που αφορά τον Ιούνιο.

Οι εποχικοί εργαζόμενοι υποβάλλουν αιτήσεις με νέο ειδικό έντυπο. Υπεύθυνες δηλώσεις στην πλατφόρμα supportemployees.services.gov.gr οφείλουν να υποβάλουν οι εποχικοί εργαζόμενοι είτε επαναπροσλήφθηκαν είτε όχι, ώστε να κριθούν δικαιούχοι της ειδικής αποζημίωσης.

Οι δικαιούχοι πρέπει να επικαιροποιήσουν τον αριθμό τραπεζικού λογαριασμού που είναι καταχωρισμένος στον ΟΑΕΔ και να αποδεχθούν προτυποποιημένη υπεύθυνη δήλωση που αναφέρει ότι είναι ακόμη άνεργοι, από τη σύμβασή τους δεν υπάρχει υποχρέωση επαναπρόσληψης και τέλος ότι σε περίπτωση ανάληψης εργασίας θα ενημερώσουν τον ΟΑΕΔ για την συγκεκριμένη αλλαγή.

Η πρόσβαση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα γίνεται με τους κωδικούς πρόσβασης Taxisnet ή τους κωδικούς πρόσβασης πιστοποιημένων χρηστών ΟΑΕΔ, μέσω του gov.gr στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/anergia/ektakte-meniaia-apozemiose-epokhika-ergazomenon.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα