Χωρίς ουσιαστική πρόοδο ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις

Συνάντηση του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, με τους εκπροσώπους των θεσμών την Κυριακή 13 Μαρτίου 2016. Στη φωτό ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.
(EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ)
Συνάντηση του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, με τους εκπροσώπους των θεσμών την Κυριακή 13 Μαρτίου 2016. Στη φωτό ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ) EUROKINISSI

Σύμφωνα με υψηλόβαθμο κυβερνητικό αξιωματούχο, στο φορολογικό δεν υπήρξε προσέγγιση, παρά την αρχική αισιοδοξία των στελεχών υπουργείου Οικονομικών. Χαώδεις διαφορές και στο ασφαλιστικό

Χωρίς ουσιαστική προσέγγιση τόσο στο φορολογικό, όσο και στο ασφαλιστικό, ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις της Τετάρτης μεταξύ της κυβέρνησης και τους εκπροσώπους των θεσμών.

Μάλιστα, αποχωρώντας από την αίθουσα των συναντήσεων, τα κυβερνητικά στελέχη έκαναν λόγο για «τζαρτζαρίσματα» μεταξύ της ελληνικής πλευράς και των πιστωτών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με υψηλόβαθμο κυβερνητικό αξιωματούχο, στο φορολογικό δεν υπήρξε προσέγγιση, παρά την αρχική αισιοδοξία των στελεχών υπουργείου Οικονομικών ότι μπορεί να υπάρξει συμφωνία ακόμη και σήμερα. Ο ίδιος παράγοντας ανέφερε ότι η ελληνική πλευρά εμμένει στην πρόταση της για αφορολόγητο όριο στις 9.545 ευρώ, ενώ αντίθετα οι πιστωτές επιμένουν για αφορολόγητο μεταξύ 7.000 και 8.000 ευρώ, με το φορολογικό κλιμάκιο του 32% να αρχίζει από τις 22.000 ευρώ, κάτι που θα πλήξει τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα.

Στο ζήτημα του ασφαλιστικού, ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, τόνισε ότι η διαπραγμάτευση θα συνεχιστεί και την Πέμπτη, αλλά επισήμανε ότι εξακολουθούν να υφίστανται οι χαώδεις διαφορές για τη μείωση των επικουρικών συντάξεων, την ανταποδοτικότητα εισφορών- παροχών και τις περικοπές στις κύριες συντάξεις.

Την Πέμπτη οι υπουργοί Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης και Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, θα συναντηθούν εκ νέου με τους εκπροσώπους των θεσμών, στην προσπάθεια να εξευρεθεί ένας κοινός τόπος πριν από την αναχώρηση των πιστωτών από την Αθήνα.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα των αυριανών συναντήσεων έχει ως εξής:

Θέματα Δικαιοσύνης (12.00), Ασφαλιστικό (13.00), Δημοσιονομικό Πλαίσιο (16.00) και Χρηματοοικονομικά (19.00).

SHARE:

24Media Network