ΔΝΤ: Αναθεωρήσαμε γιατί βελτιώθηκαν οι οικονομικές συνθήκες

ΔΝΤ: Αναθεωρήσαμε γιατί βελτιώθηκαν οι οικονομικές συνθήκες
Στην έμμεση παραδοχή της «υπερβολικής απαισιοδοξίας» τους στις προβλέψεις, προχώρησε το ΔΝΤ AP

Έμμεση παραδοχή της υπερβολικής απαισιοδοξίας τους στις προβλέψεις, από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δια στόματος του διευθυντή Δημοσιονομικών Υποθέσεων του οργανισμού

Στην έμμεση παραδοχή της «υπερβολικής απαισιοδοξίας» τους στις προβλέψεις, προχώρησε το ΔΝΤ δια στόματος του διευθυντή Δημοσιονομικών Υποθέσεών του, Βιτόρ Γκασπάρ .

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την Ελλάδα και ειδικά για την αναθεώρηση της πρόβλεψης για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2017 στο 3,7% και του 2018 από 2,2% από 1,7% του ΑΕΠ και στο 2,2% του ΑΕΠ που προβλέπονταν αντίστοιχα στην έκθεση του Οκτωβρίου κατά τη διάρκεια παρουσίασης της έκθεσης “Δημοσιονομικό Παρατηρητήριο” (Fiscal Monitor), ο κ. Γκασπάρ την απέδωσε στις βελτίωση των οικονομικών συνθηκών.

“Επιτρέψτε μου να είμαι σύντομος και θα σας παραπέμψω στην ενημέρωση του Ευρωπαϊκού Τμήματος που θα γίνει την Παρασκευή, αλλά θέλω να επαναλάβω μερικά πράγματα. Πρώτον ότι οι πρόσφατες τάσεις στην ελληνική οικονομία έχουν υπάρξει ευνοϊκές. Η γενική κατάσταση και οι προοπτικές έχουν βελτιωθεί στην Ελλάδα. Η θέση του ΔΝΤ σχετικά με τις πολιτικές που χρειάζεται η Ελλάδα για να προχωρήσει δεν έχουν αλλάξει», τόνισε.

Το υψηλόβαθμο στέλεχος του ΔΝΤ τόνισε ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο επικεφαλής οικονομολόγος του Ταμείου κ. Μορίς Όμπσφελντ, επιμένουν στην “απαραίτητη ισορροπία μεταξύ των πολιτικών στην Ελλάδα και της ελάφρυνσης του χρέους και σε έναν συνδυασμό δημοσιονομικής προσαρμογής, διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και ελάφρυνσης χρέους, που είναι θεμελιώδους σημασίας κατά την άποψη μας για να υποστηρίξουμε την Ελλάδα σε μια βιώσιμη πορεία ανάπτυξης”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα