Έκδοση 10ετούς ομολόγου για να συμπληρωθεί ο κρατικός κουμπαράς

Έκδοση 10ετούς ομολόγου για να συμπληρωθεί ο κρατικός κουμπαράς
Αγορά ομολόγων AP

Στις αγορές με νέο 10ετές ομόλογο βγαίνει το ελληνικό Δημόσιο, με στόχο την ενίσχυση της ρευστότητάς του

Με στόχο την ενίσχυση της ρευστότητάς του το ελληνικό Δημόσιο βγαίνει στις αγορές με δεκαετές ομόλογο που αποτελεί και το βαρόμετρο της πιστοληπτικής εικόνα κάθε κράτους στις διεθνείς αγορές.

Έτσι ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρεους ΟΔΔΗΧ έδωσε την Τρίτη (26/1) εντολή στις έξι διεθνείς τράπεζες Barclays, Citi, Deutsche Bank, Morgan Stanley, Nomura και Eurobank να προωθήσουν τις διαδικασίες έκδοσης.  Μάλιστα για πρώτη φορά εδώ και 11 χρόνια, μετά δηλαδή τα μνημόνια και την περιδίνηση του τραπεζικού συστήματος υπάρχει ελληνική συμμετοχή με την Eurobank.

Με βάση, δε,  εκτιμήσεις της Société GénéraleΕνδιαφέρον Αθήνα θα επιχειρήσει να αντλήσει περί τα 2,5-3 δισ. ευρώ από την έκδοση, ενώ όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του ΟΔΔΗΧ, το νέο ομόλογο θα έχει λήξη τον Ιούνιο του 2031. Το βιβλίο προσφορών, εκτός απροόπτου θα ανοίξει την Τετάρτη (27/1).

Υπενθυμίζεται με βάση τις ανακοινώσεις που έκανε στην αρχή της χρονιάς ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους υπάρχουν δύο εναλλακτικά σενάρια άντλησης ρευστότητας από τις αγορές που κυμαίνονται από 8 έως 12 δισ. ευρώ. Το ύψος των εκδόσεων ομολόγων θα εξαρτηθεί από τις γενικότερες διεθνείς συνθήκες αλλά και από το αν θα επιλέξει η κυβέρνηση να περιορίσει την έκθεσή της σε έντοκα γραμμάτια ή σε δάνεια στο ΔΝΤ και στον ESM.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version