Ελληνικές τράπεζες, μόνες, ψάχνονται

Ελληνικές τράπεζες, μόνες, ψάχνονται
According to leaked information some 25 European Banks had failed the health check of the European Central Bank. These banks will have until November 10 to fill in capital shortfalls. The same info states that Greece has two of it's major Banks failing the stress test. The actual report is due on Sunday, October 26. In Athens, on Oct. 25, 2014 / , 25 . . 26 . , 25 , 2014 Sooc

Σε πλήρη εξέλιξη ευρεία προσπάθεια απομόνωσης των ελληνικών τραπεζών υπό το φόβο χρεοκοπίας της Ελλάδας. Συνεχίζεται η εκροή καταθέσεων

Σχεδόν αποκομμένες από το ευρωπαϊκό και διεθνές τραπεζικό σύστημα και υπό το ασφυκτικό βάρος της αβεβαιότητας συνεχίζουν να πορεύονται οι ελληνικές τράπεζες, βιώνοντας ολοένα και περισσότερο τις επιπτώσεις από τη μη επίτευξη συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και δανειστών.

Η πληροφορία που είδε το φως της δημοσιότητας πριν από λίγα 24ωρα και αφορά τον αποκλεισμό των ελληνικών τραπεζών από τις συναλλαγές στην αγορά συναλλάγματος μαρτυρά την έντονη προσπάθεια απομόνωσης που επιχειρείται σε βάρος του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, προκειμένου να ανακοπεί κάθε κίνδυνος πιθανής μετάδοσης των προβλημάτων των ελληνικών τραπεζών στο υπόλοιπο ευρωπαϊκό και διεθνές τραπεζικό σύστημα.

Κορυφαίες διεθνείς εταιρείες διακόπτουν τις συναλλαγές με τις ελληνικές τράπεζες, στην αγορά συναλλάγματος, προκειμένου να μην εκτεθούν στον κίνδυνο χρεοκοπίας της Ελλάδας.

Επί της ουσίας πρόκειται για κλείσιμο των διατραπεζικών γραμμών συναλλάγματος, μέσω των οποίων οι ελληνικές τράπεζες είχαν τη δυνατότητα σύναψης συναλλαγών και πράξεων σε νομίσματα εκτός ευρώ και κυρίως σε δολάριο.

Είναι γεγονός πως οι τράπεζες είναι εκείνες που βιώνουν πρώτες – στις δραστηριότητες και λειτουργίες τους – τον αντίκτυπο του κινδύνου χρεοκοπίας και εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.

Την ίδια ώρα, η εκροή καταθέσεων συνεχίζεται με ιλλιγιώδεις ρυθμούς, ενώ το ελληνικό τραπεζικό σύστημα έχει εναποθέσει το σύνολο των ελπίδων του στον έκτακτο μηχανισμό χορήγησης ρευστότητας, τον ELA.

“H νέα αύξηση του ELA κατά 2 δισ. ευρώ στις 6/5 από την ΕΚΤ προς τις ελληνικές τράπεζες επιβεβαιώνει τη διαρκή επιδείνωση της κατάστασης που βιώνουν οι τράπεζες”, δήλωνε κορυφαία τραπεζική πηγή, με το βλέμμα στην επικείμενη νέα συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΚΤ, την Τετάρτη 13 Μαΐου.

Η αύξηση του ELA στα επίπεδα των 78,9 δισ. ευρώ – που ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα – είναι η μεγαλύτερη αύξηση από τον περασμένο Φεβρουάριο και απλά επιβεβαιώνει το μέγεθος της ζημιάς που έχει υποστεί το ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

(Πηγή φωτογραφίας: Sooc.gr)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα