Επείγουσα επιστολή Βρούτση: Ζητά να μάθει τι πληρώνουν οι ασφαλιστικοί φορείς σε ενοίκιο

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΡΟΪΚΑ ΜΕ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑΝΝΗ ΒΡΟΥΤΣΗ. ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012 (EUROKINISSI // ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ  ΓΕΩΡΓΙΑ)
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΡΟΪΚΑ ΜΕ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑΝΝΗ ΒΡΟΥΤΣΗ. ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012 (EUROKINISSI // ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ) EUROKINISSI

Απολογισμό των ποσών που ξοδεύονται σε ενοίκια ζητά ως την Παρασκευή από τους ασφαλιστικούς φορείς ο υπουργός Εργασίας

Να αποστείλουν έως την Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου, όλα τα στοιχεία των μισθωμένων κτιρίων και μισθωμάτων τους, ώστε να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα μετεγκατάστασης, συγκατοίκησης και αξιοποίησης των ιδιόκτητων κτιρίων του Υπουργείου, ζητά με επείγουσα επιστολή του προς τους διοικητές των εποπτευόμενων φορέων του υπουργείου Εργασίας, ο υπουργός Εργασίας Πρόνοιας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιάννης Βρούτσης.

Στόχος, είναι η εξοικονόμηση πόρων από την ορθολογική κατανομή και χρήση των κτιριακών εγκαταστάσεων του υπουργείου αλλά και η καταγραφή των στοιχείων, καθώς, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας, η κεντρική διοίκηση του Υπουργείου δεν έχει πλήρη εικόνα για το σύνολο των εγκαταστάσεων που ενοικιάζονται από τους εποπτευόμενους φορείς, ούτε για τη συνολική δαπάνη.

Ήδη, μετά από εντολή του κ. Βρούτση, εξοικονομήθηκε ποσό ύψους 522.520 ευρώ από λειτουργικές δαπάνες του πρώην Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ), ο οποίος βρίσκεται σε καθεστώς εκκαθάρισης.

Συγκεκριμένα, καταγγέλθηκαν οι μισθωτήριες συμβάσεις 40 γραφείων του ΟΕΚ σε όλη τη χώρα, όπου τα ενοίκια «έτρεχαν» παρά το ότι ο Οργανισμός είχε καταργηθεί. Το ετήσιο όφελος από την καταγγελία των συμβάσεων ανέρχεται στα 353.652 ευρώ.

Επίσης, ολοκληρώθηκε η παράδοση- παραλαβή του εξαώροφου κτιρίου, ετησίου μισθώματος 113.898 ευρώ, στο οποίο στεγαζόταν η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής του ΟΕΚ που ήδη έχει μεταστεγασθεί στο ιδιόκτητο κτίριο επί της οδού Πατησίων 37. Παράλληλα, ολοκληρώθηκε η μεταστέγαση, σε ιδιόκτητο κτίριο, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης του ΟΕΚ όπου καταβάλλονταν ετήσιο μίσθωμα 35.172 ευρώ.

Παράλληλα με τα μέτρα αυτά θα ξεκινήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, η διαδικασία αξιοποίησης μέρους των ακινήτων που διαθέτουν οι φορείς, εμπορικής αξίας 3 δισ. ευρώ, για τη στέγαση των υπηρεσιών τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network