Επιστρεπτέα προκαταβολή: Λήγει την Παρασκευή η προθεσμία για τον 2ο κύκλο

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Λήγει την Παρασκευή η προθεσμία για τον 2ο κύκλο
Κόσμος σε καταστήματα MotionTeam

Μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης, οριστική αίτηση για ένταξη στον 2ο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής είχαν υποβάλει 123.637 επιχειρήσεις.

Λήγει την Παρασκευή (26/06), η προθεσμία για τον 2ο γύρο της επιστρεπτέας προκαταβολής, η οποία θα μοιράσει περίπου 1,4 δισ. ευρώ με εξαιρετικά ευνοϊκούς όρους, κυρίως σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

Ως γνωστό, στόχος του προγράμματος είναι να δώσει δάνεια με περίοδο χάριτος μέχρι και το τέλος του 2021 με περίοδο αποπληρωμής 40 μήνες και επιτόκιο χαμηλότερο του 1%.

Ιδιωτικές επιχειρήσεις κάθε νομικής μορφής, καθώς και όλες οι ατομικές επιχειρήσεις χωρίς εργαζόμενους, οι οποίες διαθέτουν φορολογική ταμειακή μηχανή, όπως μικρά καταστήματα λιανικής, περίπτερα, πωλητές λαϊκών αγορών, εκμεταλλευτές ταξί κ.λπ., μπορούν να λάβουν χρηματοδοτική ενίσχυση από το Δημόσιο με ευνοϊκούς όρους.

Την ενίσχυση δικαιούνται ενδεικτικά, μεταξύ άλλων, καταστήματα ψιλικών, ειδών ένδυσης και υπόδησης, ειδών δώρων, παντοπωλεία, περίπτερα, φαρμακεία, αρτοποιεία, ανθοπωλεία, ζαχαροπλαστεία, κομμωτήρια, και άλλα κατάστημα λιανικής που διαθέτουν ταμειακή μηχανή. Από το χρηματοδοτικό σχήμα μπορούν να επωφεληθούν επίσης πωλητές λαϊκών αγορών, εκμεταλλευτές ταξί, μικρές ατομικές επιχειρήσεις χωρίς εργαζομένους στους χώρους της εστίασης, του καφέ, της παροχής ποτών, σε καντίνες κ.ά.

Δυνατότητα ένταξης έχουν πλέον μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις ακόμα και αν ήταν προβληματικές κατά την 31η/12/2019.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, μέχρι τις 12.00 σήμερα (Πέμπτη 25/06) το μεσημέρι, οριστική αίτηση για ένταξη στον 2ο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής είχαν υποβάλει 123.637 επιχειρήσεις.

Με δεδομένο ότι μόνο οι ατομικές επιχειρήσεις που είναι δυνητικά δικαιούχοι της χρηματοδοτικής ενίσχυσης ξεπερνούν τις 200.000, το Υπουργείο Οικονομικών καλεί όσους δεν έχουν ήδη υποβάλει οριστική αίτηση να σπεύσουν να το κάνουν έως αύριο τα μεσάνυχτα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα