Διεύρυνση της ψηφιακής συνεργασίας μεταξύ του ΟΑΕΔ και της Google

Διεύρυνση της ψηφιακής συνεργασίας μεταξύ του ΟΑΕΔ και της Google
ΟΑΕΔ EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΕΡΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

Τι περιλαμβάνει η νέα φάση της συνεργασίας μεταξύ του ΟΑΕΔ και της Google Ελλάδας που ανακοινώθηκε τη Δευτέρα.

Μετά την πρόσφατη συνεργασία για τη δωρεάν κατάρτιση 3.000 ανέργων σε ψηφιακές δεξιότητες, ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) και η Google Ελλάδας, ως μέλη της Εθνικής Συμμαχίας για τις Ψηφιακές Δεξιότητες και την Απασχόληση, διευρύνουν το πεδίο κοινών δράσεων και στην επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση.

Από αυτήν την εβδομάδα, ξεκινάει η σταδιακή υλοποίηση της σύγχρονης και ασύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και κατάρτισης στις Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑΣ) Μαθητείας, στα Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) και στις Σχολές ΑμεΑ του Οργανισμού.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΟΑΕΔ, στο πλαίσιο της αναστολής της εκπαιδευτικής λειτουργίας, εξαιτίας της πανδημίας, αλλά και της στόχευσης για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του ψηφιακού χάσματος, ο ΟΑΕΔ έχει ολοκληρώσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες και έχει περάσει πλέον στη φάση της εφαρμογής της τηλεκπαίδευσης σε μεγάλο αριθμό των εκπαιδευτικών μονάδων του.

Για το σκοπό αυτό, έχουν ήδη καταρτιστεί από τη Google Ελλάδας περίπου 200 εκπαιδευτικοί του ΟΑΕΔ, ώστε να αξιοποιήσουν στο έπακρο τα εκπαιδευτικά εργαλεία και τις υπηρεσίες της πλατφόρμας «G Suite for Education».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα