Πλήρης ασφαλιστική κάλυψη και εφάπαξ στους ξενοδοχοϋπαλλήλους όλης της χώρας

Πλήρης ασφαλιστική κάλυψη και εφάπαξ στους ξενοδοχοϋπαλλήλους όλης της χώρας

Υπογράφηκε η υπουργική απόφαση για επέκταση της ασφάλισης των ξενοδοχοϋπαλλήλων σε όλη τη χώρα. Ποιοι νομοί, που επί επί χρόνια εξαιρούνταν, συμπεριλαμβάνονται στην εν λόγω απόφαση

Επέκταση της ασφάλισης του Τομέα Πρόνοιας Ξενοδοχοϋπαλλήλων του ΤΑΠΙΤ σε όλη τη χώρα, προβλέπει η υπουργική απόφαση, που υπέγραψε την Τρίτη (23/09) ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Αντώνης Μπέζας.

Με την συγκεκριμένη απόφαση, θα παρέχεται ασφαλιστική κάλυψη για την προχή εφάπαξ βοηθήματος και στους εργαζομένους στα ξενοδοχεία νομών, που εδώ και δεκαετίας εξαιρούνταν.

Πρόκειται για τους νομούς Λακωνίας, Ευρυτανίας, Αιτωλοακαρνανίας (εκτός του Δήμου Ναυπακτίας και Βόνιτσας που υπήρχε η συγκεκριμένη δυνατότητα ασφάλισης), Άρτας, Λέσβου, Κεφαλληνίας, Θεσπρωτίας, Καρδίτσας, Βοιωτίας, Γρεβενών, Καστοριάς, Φλώρινας, Κοζάνης, Ημαθίας, Πέλλας, Κιλκίς, Σερρών, Ξάνθης, Ροδόπης και Δωδεκανήσων (εκτός των νήσων Ρόδου και Κω που επίσης υπήρχε η συγκεκριμένη δυνατότητα ασφάλισης).

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Ταμείου Πρόνοιας Ιδιωτικού Τομέα, αποκαθίσταται έτσι η ίση μεταχείριση σε περίπου 13.000 εργαζόμενους, οι οποίοι λόγω της εποχικότητας στη λειτουργία των ξενοδοχείων αναγκάζονται να μετακινούνται σε διάφορες περιοχές της χώρας.

"Σήμερα αποκαθιστούμε μια πολυετή αδικία και ανισότητα σε βάρος εργαζόμενων σε ξενοδοχεία πολλών νομών της χώρας στηρίζοντας παράλληλα τον τουρισμό, ο οποίος αποτελεί την πιο σημαντική παραγωγική μας δραστηριότητα. Δίνουμε πλέον δικαίωμα στο εφάπαξ σε χιλιάδες συμπολίτες μας, ενισχύοντας ταυτόχρονα τα έσοδα του ταμείου" δήλωσε ο κ. Μπέζας.

Και πρόσθεσε: "Η προσπάθεια για τη στήριξη των ταμείων και των ασφαλισμένων τους είναι διαρκής και αφορά σε όλο και περισσότερες κατηγορίες εργαζομένων, ενισχύοντας την κοινωνική αλληλεγγύη σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία".

SHARE:

24Media Network