Εθνική Τράπεζα: Διαδικτυακή εκδήλωση με το LSE

Εθνική Τράπεζα: Διαδικτυακή εκδήλωση με το LSE
Εθνική Τράπεζα Shutterstock

Η εκδήλωση, με θέμα «Διαμορφώνοντας τις Πόλεις σε μία Αστική Εποχή», θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021, 18:00 – 19:30 (ώρα Ελλάδας) και θα αναλύσει πώς ο αστικός σχεδιασμός, η διακυβέρνηση και ο σχεδιασμός είναι κρίσιμα στοιχεία για τη διαμόρφωση της αστικής ζωής στον 21ο αιώνα.

Το Ελληνικό Παρατηρητήριο (Hellenic Observatory), London School of Economics, σε συνεργασία με την Εθνική Τράπεζα και με την υποστήριξη του Ελληνικού Συλλόγου Αποφοίτων του LSE, διοργανώνει διαδικτυακή εκδήλωση την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021, 18:00 – 19:30 (ώρα Ελλάδας), με θέμα “Διαμορφώνοντας τις Πόλεις σε μία Αστική Εποχή” με κύριο ομιλητή τον Ricky Burdett, Καθηγητή Αστικών Σπουδών, LSE και Διευθυντή του παγκοσμίου φήμης κέντρου έρευνας και διδασκαλίας, LSE Cities.

Καθώς οι πόλεις αγωνίζονται υπό το βάρος της πίεσης που ασκεί ο συνδυασμός του φονικού ιού με το οικονομικό άγχος, δίνεται μεγαλύτερη έμφαση στις επιπτώσεις της αστικής μορφής στην ευημερία, την ανισότητα και την ανθεκτικότητα. Χρησιμοποιώντας την έρευνα από το παγκόσμιο πρόγραμμα του LSE, Urban Age – συμπεριλαμβανομένης της νέας έρευνας για την Αθήνα- ο ομιλητής, Ricky Burdett, LSE, και οι συνομιλητές Κώστας Μπακογιάννης, Δήμαρχος Αθηναίων, Λίλα Λεοντίδου, Καθηγήτρια Γεωγραφίας “Υλικού́ Πολιτισμού́ της Ευρώπης, Ελληνικό́ Ανοικτό́ Πανεπιστήμιο και Γιώργος Πετράκος, Καθηγητής Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας Πολεοδομίας” Περιφερειακής Ανάπτυξης, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, θα αναλύσουν πώς ο αστικός σχεδιασμός, η διακυβέρνηση και ο σχεδιασμός είναι κρίσιμα στοιχεία για τη διαμόρφωση της αστικής ζωής στον 21ο αιώνα.

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Kevin Featherstone, Διευθυντής του Ελληνικού Παρατηρητηρίου και Καθηγητής Σύγχρονων Ελληνικών Σπουδών & Ευρωπαϊκής Πολιτικής στο LSE.

Η συζήτηση, εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει το Ελληνικό Παρατηρητήριο στην Αθήνα με στόχο την προώθηση του διαλόγου σε μείζονος σημασίας ζητήματα της πολιτικής και οικονομικής επικαιρότητας. Αποτελεί επίσης μέρος της πρωτοβουλίας του LSE Shaping the Post-COVID World, μια σειρά συζητήσεων σχετικά με την κατεύθυνση που θα μπορούσε και θα έπρεπε να ακολουθήσει ο κόσμος μετά την κρίση.

Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021, 18:00 – 19:30 (ώρα Ελλάδας), 16:00-17:30 (ώρα Μ. Βρετανίας) στην Αγγλική γλώσσα και για την παρακολούθηση θα είναι απαραίτητη η εγγραφή στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://bit.ly/3om4Xm5

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω Facebook: https://www.facebook.com/Hellenic.Observatory.LSE

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα