Νέο έντυπο Ε3: 'Στο μάτι' της εφορίας οι επαγγελματίες με μηχανήματα POS

Παρέμβαση του Ρουβίκωνα στην ΙΖ ΔΟΥ Παγκρατίου, Τετάρτη 24/1/2018. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Παρέμβαση του Ρουβίκωνα στην ΙΖ ΔΟΥ Παγκρατίου, Τετάρτη 24/1/2018. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Ηλεκτρονικό δίχτυ για να περιορίσει την φοροδιαφυγή μέσω εικονικών δαπανών. Ποιες πληροφορίες πρέπει υποχρεωτικά πια να αναγράφουν οι επαγγελματίες στο νέο έντυπο της εφορίας.

Ηλεκτρονικό δίχτυ για να περιορίσει την φοροδιαφυγή μέσω εικονικών δαπανών από ελεύθερους επαγγελματίες, που μειώνουν το φορολογητέο εισόδημα, στήνει η ΑΑΔΕ με το νέο έντυπο Ε3, που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Το νέο έντυπο, στο οποίο καταγράφονται αναλυτικά τα έσοδα και οι δαπάνες περίπου 1,5 εκατ. φορολογούμενων που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα, αναμένεται να δυσκολέψει τη ζωή των φορολογούμενων αλλά κυρίως των λογιστών καθώς απαιτεί τη συμπλήρωση πολλών πρόσθετων στοιχείων και πληροφοριών σχετικά με τη δραστηριότητα των επαγγελματιών.

Νέο έντυπο Ε3: 'Στο μάτι' της εφορίας οι επαγγελματίες με μηχανήματα POS

Επίσης, το νέο έντυπο είναι πολύ πιο λεπτομερές αφού οι φορολογούμενοι που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα θα πρέπει να συμπληρώσουν πολύ περισσότερα στοιχεία. Ειδικότερα, υπάρχουν νέα πεδία όπου οι φορολογούμενοι θα πρέπει να αναγράφουν:

- Τους επαγγελματικούς τραπεζικούς λογαριασμούς

- Τα ενεργά τερματικά POS που χρησιμοποιεί

- Τις ιστοσελίδες που έχει στο διαδίκτυο

- Τις ηλεκτρονικές συναλλαγές που πραγματοποίησε

- Τα e-mail που χρησιμοποιεί

- Τις συνεργαζόμενες πλατφόρμες για την πραγματοποίηση των συναλλαγών

Οι αγρότες καλούνται, εξάλλου, στο νέο έντυπο Ε3 να δηλώσουν αναλυτικά ανά κατηγορία τα ποσά των επιδοτήσεων και ενισχύσεων που έλαβαν το 2017.

Το νέο Ε3 έχει επίσης προσαρμοστεί στις διατάξεις περί Ελληνικών Λογιστικών Προτύπων του ν.4308/2014, καθώς και για να αποτυπωθούν σε αυτό με πληρέστερο τρόπο τα αποτελέσματα και το σύνολο των οικονομικών πληροφοριών των επιχειρήσεων. Στην κατεύθυνση αυτή, έχουν συμπεριληφθεί δυναμικοί πίνακες, όπου αναλύονται οι αναγραφόμενες οικονομικές πληροφορίες της επιχείρησης (αγορές, πωλήσεις, έξοδα κ.λπ.).

Επίσης, περιλαμβάνεται πίνακας για την αναγραφή των μετόχων των ανώνυμων εταιρειών.

Στην ίδια απόφαση κοινοποιήθηκε και η “κατάσταση φορολογικής αναμόρφωσης”, στην οποία, για το τρέχον φορολογικό έτος, για λόγους απλούστευσης, υπάρχει η εξής αλλαγή:

Ο πίνακας συμπλήρωσης των αποδοθέντων και οφειλόμενων φόρων αντικαταστάθηκε από υπεύθυνη δήλωση του λογιστή φοροτεχνικού της επιχείρησης. Με αυτή, βεβαιώνεται η ορθή υποβολή των δηλώσεων παρακρατούμενων φόρων εισοδήματος και απόδοσης έμμεσων.

Δείτε αναλυτικά το έντυπο Ε3:

Page: /
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

ΕΦΚΑ: Εγκύκλιος για εξωδικαστική ρύθμιση οφειλών επιχειρήσεων έως 50.000 ευρώ

Κλείνουν και τα δύσκολα: Σήμερα ο 'λογαριασμός' του 2018

SHARE:

24Media Network