Γεωργιάδης: Δάνεια έως 50.000 ευρώ για μικρές επιχειρήσεις- Γιατί πήρε κοστούμι “click away”

Γεωργιάδης: Δάνεια έως 50.000 ευρώ για μικρές επιχειρήσεις- Γιατί πήρε κοστούμι “click away”
Άδωνις Γεωργιάδης Eurokinissi

Τη δυνατότητα να λάβουν δάνεια έως και 50.000 ευρώ θα έχουν οι μικρές επιχειρήσεις, όπως προανήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης. Τι είπε για το click away.

Για τα δάνεια έως 50 χιλιάδων ευρώ για μικρές επιχειρήσεις μίλησε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης στον ΣΚΑΙ, το πρωί της Κυριακής (20/12), αναφέροντας πως έχει κλείσει συμφωνία με την ελληνική αναπτυξιακή τράπεζα και έχει δεσμευτεί ένα πόσο 450 εκατ. ευρώ, το οποίο θα βγει μαζί με την προκήρυξη στον αέρα τον Ιανουάριο του 2021.

Ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε πως η διαφορά με το τρέχον εγγυοδοτικό θα είναι πως οι επιχειρήσεις θα χρειάζονται λιγότερες εγγυήσεις για να πάρουν τα δάνεια και πως οι περισσότερες επιχειρήσεις θα περνάνε τον πήχη. Το δάνειο αυτό θα είναι έως 50.000 ευρώ, δηλαδή θα είναι ένα δάνειο που θα απευθύνεται στις μικρές επιχειρήσεις

Ο υπουργός σημείωσε ότι εξετάζεται το σενάριο να αναλάβει το κράτος να καταβάλει όχι μόνο τους τόκους, αλλά και ένα μέρος της δόσης των επιχειρηματικών δανείων, τον Ιανουάριο, ενώ επανέλαβε τη δέσμευση του πρωθυπουργού πως όσο είναι κλειστή η αγορά το κράτος θα συνεχίζει να στηρίζει εργαζόμενους και επιχειρήσεις.

Παράλληλα, τόνισε πως το ποσοστό που δε θα επιστρέψουν οι δικαιούχοι στην επιστρεπτέα προκαταβολή 5 θα είναι μεγάλο, ενώ επεσήμανε πως στόχος είναι να διατηρηθεί η ρευστότητα στην αγορά. Σημείωσε, επίσης, ότι επιστρεπτέα προκαταβολή 5 θα πάρουν σχεδόν όλες οι επιχειρήσεις.

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε πως αύριο το υπουργείο Εργασίας προχώρα σε δυο σημαντικές ρυθμίσεις. Κατ’ αρχάς θα βάλει όλη την αναλογία του δώρου για τους εργαζόμενους που βρίσκονται σε αναστολή, ενώ θα ψηφιστεί η τροπολογία η όποια θα επιφέρει πολύ αυστηρές κυρώσεις όπως μεγάλα πρόστιμα και 6 μήνες φυλάκιση στους εργοδότες που εκβιάζουν τους εργαζόμενους που βρίσκονται σε αναστολή για να τους πάρουν πίσω τα χρήματα που κατέβαλε το κράτος.

Τέλος, για το μετρό του click away σημείωσε πως πάει όλο και καλυτέρα και μπορεί σε κάποιο βαθμό να σώσει τη χριστουγεννιάτικη αγορά από την απόλυτη καταστροφή. Μάλιστα, ερωτηθείς για τις εικόνες που τον δείχνουν να κάνει αγορές με την λειτουργία του click away αποκάλυψε πως πήρε ένα μπλέ-γκρι καθώς δεν είχε τέτοιο χρώμα.

Ο υπουργός σημείωσε πως οι χώρες που άνοιξαν νωρίς το λιανεμπόριο είδαν μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ


Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα