Ηγουμενίτσα: Στην κοινοπραξία Grimaldi Euromed-Μινωϊκές Γραμμές με 84,1 εκ. ευρώ το 67% του λιμανιού

Ηγουμενίτσα: Στην κοινοπραξία Grimaldi Euromed-Μινωϊκές Γραμμές με 84,1 εκ. ευρώ το 67% του λιμανιού
Λιμάνι Ηγουμενίτσας Eurokinissi

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία βελτιωμένων οικονομικών προσφορών για την απόκτηση πλειοψηφικής συμμετοχής 67% στο μετοχικό κεφάλαιο του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας (Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε.) Το τίμημα ανέρχεται σε 84.170.000 ευρώ.

H ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ GRIMALDI EUROMED S.p.A. – ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ Α.Ν.Ε. & ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ Α.Ε. αναδείχθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ, αργά το απόγευμα της Πέμπτης, προτιμητέος επενδυτής για την απόκτηση του 67% του μετοχικού κεφαλαίου του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας.

Ο ιταλικός όμιλος θα αποκτήσει την πλειοψηφία των μετοχών του ΟΛΗΓ έναντι συνολικού τιμήματος 84.170.000,0 ευρώ μετά την αποσφράγιση των οικονομικών προσφορών από το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου ΤΑΙΠΕΔ. Δεσμευτικές Προσφορές για την απόκτηση του 67% του λιμανιού είχαν υποβάλει εκτός από τον όμιλο Grimaldi η ATTICA A.E. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ & ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ Α.Ε. και ο ΟΛΘ Α.Ε. Ο φάκελος του διαγωνισμού θα υποβληθεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο για προσυμβατικό έλεγχο, τα δε κείμενα της συναλλαγής θα υπογραφούν μετά την έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

“Μια νέα εποχή ξεκινά για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, με ισχυρή αναπτυξιακή προοπτική και σημαντικά οφέλη για την τοπική κοινωνία και οικονομία. Το αποτέλεσμα της διαγωνιστικής διαδικασίας ξεπέρασε κάθε προσδοκία με το τίμημα για την παραχώρηση για 40 χρόνια του 67% των μετοχών, να ξεπερνά τα 84,2 εκατ. ευρώ” τόνισε το βράδυ της Πέμπτης με δήλωσή του ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης. “Η στρατηγική της κυβέρνησης για την αξιοποίηση των περιφερειακών λιμανιών δικαιώνεται” τόνισε.

Η ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ:

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ, εταιρεία μέλος του Υπερταμείου, ολοκληρώθηκε η διαδικασία βελτιωμένων οικονομικών προσφορών για την απόκτηση πλειοψηφικής συμμετοχής 67% στο μετοχικό κεφάλαιο του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας (Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε.). Διαβάστε επίσης: ΤΑΙΠΕΔ: 3 δεσμευτικές προσφορές για το 67% του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας Μετά την αποσφράγιση, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου αποφάσισε την κατακύρωση της απόκτησης του 67% του μετοχικού κεφαλαίου της ΟΛΗΓ Α.Ε. στην ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ GRIMALDI EUROMED S.p.A. – MΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ Α.Ν.Ε. & ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ Α.Ε. έναντι συνολικού τιμήματος € 84.170.000,00. Ο φάκελος του διαγωνισμού θα υποβληθεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο για προσυμβατικό έλεγχο, τα δε κείμενα της συναλλαγής θα υπογραφούν μετά την έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα