ΤΑΙΠΕΔ

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης

Σκουρλέτης: Η Αττική Οδός να παραχωρηθεί σε Δημόσιο φορέα

Την απουσία οποιασδήποτε πίεσης για την ανάθεση της Αττικής Οδού σε ιδιωτικό επενδυτικό σχήμα επισημαίνει με δήλωσή του ο Πάνος Σκουρλέτης. "Λύσεις υπέρ της κοινωνίας υπάρχουν" αναφέρει χαρακτηριστικά.

Αττική Οδός

Διεθνής διαγωνισμός για νέα 25ετή παραχώρηση της Αττικής Οδού

Η διαγωνιστική διαδικασία του ΤΑΙΠΕΔ για την παραχώρηση της Αττικής Οδού ξεκίνησε. Οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές καλούνται να υποβάλουν φάκελο εκδήλωσης ενδιαφέροντος έως την 20η Απριλίου 2022.

Πάγος μέχρι νεωτέρας για τις αποκρατικοποιήσεις της ΔΕΠΑ Εμπορίας και της Υπόγειας Αποθήκης Καβάλας

Πάγος μέχρι νεωτέρας για τις αποκρατικοποιήσεις της ΔΕΠΑ Εμπορίας και της Υπόγειας Αποθήκης Καβάλας

Τα προβλήματα και οι δικαστικές διαμάχες της ΔΕΠΑ με την εταιρεία λιπασμάτων ELFE δημιουργούν αβεβαιότητα στο διαγωνισμό, ενώ στην παρούσα φάση η κυβέρνηση διευκολύνεται για παρεμβάσεις ελάφρυνσης του ενεργειακού κόστους.

Από τις υπογραφές για την αξιοποίηση Golf- Αφάντου Ρόδου

Ανοίγει ο δρόμος για αξιοποίηση του Golf – Βόρειο Αφάντου και ανάδειξη του ιστορικού χώρου Θερμοπυλών

Ολοκληρώθηκε η συμφωνία πώλησης του Golf – Βόρειο Αφάντου με τον υπουργό Οικονομικών να κάνει λόγο για το άνοιγμα του δρόμου για μια μεγάλη τουριστική επένδυση.

Κλειστά καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας

Ταμείο Ανάκαμψης: "Απαγορευτική" εξίσωση για την πλειοψηφία των επιχειρήσεων

Σε ένα ιδιαίτερα δύσκολο στοίχημα αναδεικνύεται ο στόχος απορρόφησης κατά τον βέλτιστο δυνατό τρόπο των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, λόγω των προϋποθέσεων που θέτουν οι σχετικοί κανονισμοί αλλά και της δομής της ελληνικής επιχειρηματικότητας.

ΔΕΗ: Ιδιωτικοποίηση δια της πλαγίας με το δημόσιο να χάνει τα "ασημικά" του

ΔΕΗ: Ιδιωτικοποίηση δια της πλαγίας με το δημόσιο να χάνει τα "ασημικά" του

Η ΔΕΗ θα βρεθεί ενισχυμένη από το ρευστό που θα εισέλθει στα ταμεία της ώστε να προχωρήσει σε επενδύσεις, αλλά το δημόσιο θα βρεθεί χωρίς βραχίονα στον τομέα του ρεύματος εν μέσω κύματος ακρίβειας.

Βρυξέλλες

Στις ενεργειακές αποκρατικοποιήσεις το βάρος της έκθεσης της Κομισιόν

Σε ό,τι αφορά τις ενεργειακές μεταρρυθμίσεις, αναφορά γίνεται στην πρόσφατη συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με την Επιτροπή για την άρση της μονοπωλιακής θέσης της ΔΕΗ στο λιγνίτη.

Εγνατία Οδός

Alpha Bank: Αποκλειστικός σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ στην παραχώρηση της Εγνατίας Οδού

Tο εργαλείο της προ-εγκεκριμένης δανειακής χρηματοδότησης (staple financing), που κατέστη διαθέσιμο σε όλους τους διαγωνιζόμενους, παρείχε η Alpha Bank, για πρώτη φορά σε παρόμοια συναλλαγή.

Μιχάλης Κατρίνης.

Κατρίνης: Με τροπολογία "νύχτας" αλλάζει το πλαίσιο λειτουργίας του ΤΑΙΠΕΔ

Τροπολογία που κατατέθηκε σε άσχετο νομοσχέδιο την τελευταία στιγμή αλλάζει τον τρόπο λειτουργίας του ΤΑΙΠΕΔ και παρακάμπτεται ο δημόσιος έλεγχος από τη Βουλή, κατήγγειλε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, Μιχάλης Κατρίνης.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας

ΤΑΙΠΕΔ: Νέα task force με "προίκα" 10 εκατ. ευρώ

Με την  τροπολογία που κατέθεσε στην Βουλή  το Υπ. Οικονομικών  προωθεί τη σύσταση στο ΤΑΙΠΕΔ μίας νέας Μονάδας Ωρίμανσης Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας. Ουσιαστικά στόχος είναι, όπως είχε γράψει το NEWS 24/7, να αντιμετωπιστούν  προβλήματα με τις επενδύσεις που συνδέονται με αποκρατικοποιήσεις. Μάλιστα παίρνει και "προίκα" από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας

Σταϊκούρας: Κλείνει το θέμα της σύμβασης στο Ελληνικό

Τα βασικά σημεία του σχεδίου νόμου, με το οποίο κυρώνεται και αποκτά ισχύ νόμου η σύμβαση μεταβίβασης εμπραγμάτων δικαιωμάτων λόγω εισφοράς σε είδος έναντι αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε., κατ’ εφαρμογή του ν. 4787/2021 παρουσίασε ο υπουργός Οικονομικών στην αρμόδια επιτροπή στη Βουλή.

Φωτό αρχείου: Ελληνικά Πετρέλαια

Μειοψηφία το Δημόσιο στη διοίκηση των ΕΛΠΕ παρά τη στροφή της τελευταίας στιγμής

Το ελληνικό δημόσιο θα ορίζει τους τέσσερις από τους έντεκα συμβούλους. Σε κάθε περίπτωση χάνει την πλειοψηφία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου που είχε μέχρι σήμερα.

Η Φώφη Γεννηματά

Γεννηματά για ΕΛΠΕ: "Να προστατευτούν τα συμφέροντα του Δημοσίου"

Σε τηλεδιάσκεψη με το ΔΣ των Ελληνικών Πετρελαίων, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι χρησιμοποιεί το ΤΑΙΠΕΔ ως Δούρειο Ίππο, για την παράδοση της δημόσιας περιουσίας στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα.

Έργα για το φυσικό αέριο. Φωτό αρχείου.

Όλες οι υποδομές φυσικού αερίου στο διαγωνισμό πώλησης που "τρέχει" το ΤΑΙΠΕΔ

Εντείνονται οι ζυμώσεις για να πουληθεί «πακέτο», μαζί με τη ΔΕΠΑ Υποδομών, το 49% που έχουν οι Ιταλοί της Eni στην εταιρεία διανομής αερίου Θεσσαλονίκης και Θεσσαλίας.

Εγκαταστάσεις της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα Φθιώτιδας

Με προίκα τον "θησαυρό" του νικελίου και του κοβαλτίου βγαίνει προς πώληση η ΛΑΡΚΟ

Η ραγδαία ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης κάνει πολύτιμο το νικέλιο που παράγει η ελληνική μεταλλευτική επιχείρηση και το κοβάλτιο που μπορεί να παραχθεί. Απαιτούνται όμως μεγάλες επενδύσεις.

Αντιπλημμυρικά έργα στην Βάρκιζα

Δημιουργείται Μονάδα Προετοιμασίας Έργων υπό το ΤΑΙΠΕΔ

Με την δημιουργία Μονάδας Προετοιμασίας Έργων θα ξεπεραστούν δομικά εμπόδια στην προετοιμασία και υλοποίηση δημόσιων επενδύσεων. Αναμένεται 40-45 έργα με μέσο μέγεθος 120 εκατ.ευρώ έκαστο να ενταχθούν στο ΤΑΙΠΕΔ.

Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης

ΤΑΙΠΕΔ: Υποβολή Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος από 4 επενδυτικά σχήματα για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης

Στον Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης έχει παραχωρηθεί το δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης και λειτουργίας των γηπέδων, κτιρίων και εγκαταστάσεων της χερσαίας λιμενικής ζώνης του λιμένος Αλεξανδρούπολης και του αλιευτικού καταφυγίου Μάκρης.