ΤΑΙΠΕΔ

Μιχάλης Κατρίνης.

Κατρίνης: Με τροπολογία "νύχτας" αλλάζει το πλαίσιο λειτουργίας του ΤΑΙΠΕΔ

Τροπολογία που κατατέθηκε σε άσχετο νομοσχέδιο την τελευταία στιγμή αλλάζει τον τρόπο λειτουργίας του ΤΑΙΠΕΔ και παρακάμπτεται ο δημόσιος έλεγχος από τη Βουλή, κατήγγειλε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, Μιχάλης Κατρίνης.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας

ΤΑΙΠΕΔ: Νέα task force με "προίκα" 10 εκατ. ευρώ

Με την  τροπολογία που κατέθεσε στην Βουλή  το Υπ. Οικονομικών  προωθεί τη σύσταση στο ΤΑΙΠΕΔ μίας νέας Μονάδας Ωρίμανσης Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας. Ουσιαστικά στόχος είναι, όπως είχε γράψει το NEWS 24/7, να αντιμετωπιστούν  προβλήματα με τις επενδύσεις που συνδέονται με αποκρατικοποιήσεις. Μάλιστα παίρνει και "προίκα" από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας

Σταϊκούρας: Κλείνει το θέμα της σύμβασης στο Ελληνικό

Τα βασικά σημεία του σχεδίου νόμου, με το οποίο κυρώνεται και αποκτά ισχύ νόμου η σύμβαση μεταβίβασης εμπραγμάτων δικαιωμάτων λόγω εισφοράς σε είδος έναντι αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε., κατ’ εφαρμογή του ν. 4787/2021 παρουσίασε ο υπουργός Οικονομικών στην αρμόδια επιτροπή στη Βουλή.

Φωτό αρχείου: Ελληνικά Πετρέλαια

Μειοψηφία το Δημόσιο στη διοίκηση των ΕΛΠΕ παρά τη στροφή της τελευταίας στιγμής

Το ελληνικό δημόσιο θα ορίζει τους τέσσερις από τους έντεκα συμβούλους. Σε κάθε περίπτωση χάνει την πλειοψηφία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου που είχε μέχρι σήμερα.

Η Φώφη Γεννηματά

Γεννηματά για ΕΛΠΕ: "Να προστατευτούν τα συμφέροντα του Δημοσίου"

Σε τηλεδιάσκεψη με το ΔΣ των Ελληνικών Πετρελαίων, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι χρησιμοποιεί το ΤΑΙΠΕΔ ως Δούρειο Ίππο, για την παράδοση της δημόσιας περιουσίας στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα.

Έργα για το φυσικό αέριο. Φωτό αρχείου.

Όλες οι υποδομές φυσικού αερίου στο διαγωνισμό πώλησης που "τρέχει" το ΤΑΙΠΕΔ

Εντείνονται οι ζυμώσεις για να πουληθεί «πακέτο», μαζί με τη ΔΕΠΑ Υποδομών, το 49% που έχουν οι Ιταλοί της Eni στην εταιρεία διανομής αερίου Θεσσαλονίκης και Θεσσαλίας.

Εγκαταστάσεις της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα Φθιώτιδας

Με προίκα τον "θησαυρό" του νικελίου και του κοβαλτίου βγαίνει προς πώληση η ΛΑΡΚΟ

Η ραγδαία ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης κάνει πολύτιμο το νικέλιο που παράγει η ελληνική μεταλλευτική επιχείρηση και το κοβάλτιο που μπορεί να παραχθεί. Απαιτούνται όμως μεγάλες επενδύσεις.

Αντιπλημμυρικά έργα στην Βάρκιζα

Δημιουργείται Μονάδα Προετοιμασίας Έργων υπό το ΤΑΙΠΕΔ

Με την δημιουργία Μονάδας Προετοιμασίας Έργων θα ξεπεραστούν δομικά εμπόδια στην προετοιμασία και υλοποίηση δημόσιων επενδύσεων. Αναμένεται 40-45 έργα με μέσο μέγεθος 120 εκατ.ευρώ έκαστο να ενταχθούν στο ΤΑΙΠΕΔ.

Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης

ΤΑΙΠΕΔ: Υποβολή Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος από 4 επενδυτικά σχήματα για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης

Στον Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης έχει παραχωρηθεί το δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης και λειτουργίας των γηπέδων, κτιρίων και εγκαταστάσεων της χερσαίας λιμενικής ζώνης του λιμένος Αλεξανδρούπολης και του αλιευτικού καταφυγίου Μάκρης.

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης

"Πράσινο φως" για την αξιοποίηση του ακινήτου της πρώην αμερικανικής βάσης στις Γούρνες Ηρακλείου

Στην τελική ευθεία μπαίνει η αξιοποίηση του ακινήτου έκτασης 345.567 τ.μ. όπου στεγάζονταν παλαιότερα αμερικανική βάση στις Γούρνες Ηρακλείου.

Ρ. Λαμπίρης: Ο Covid-19 ενίσχυσε την αποφασιστικότητά μας να προχωρήσουμε το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων

Ρ. Λαμπίρης: Ο Covid-19 ενίσχυσε την αποφασιστικότητά μας να προχωρήσουμε το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων

Συνέντευξη στο Bloomberg παραχώρησε ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, κ. Ριχάρδος Λαμπίρης για την πορεία του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων που υλοποιεί το Ταμείο.