Κατά της Ελλάδας και η Βρετανία για την 'πρόωρη απελευθέρωση τρομοκρατών'

Ο Σάββας Ξηρός φεύγοντας από το  Εφετείο μετά την αποριπτική απόφαση για αποφυλάκιση του . Εκδικάστηκε σήμερα Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2005 στο Εφετείο η αίτηση του Σάββα Ξηρού για αποφυλάκιση λόγω βλάβης της υγείας του.
Ο Σάββας Ξηρός φεύγοντας από το Εφετείο μετά την αποριπτική απόφαση για αποφυλάκιση του . Εκδικάστηκε σήμερα Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2005 στο Εφετείο η αίτηση του Σάββα Ξηρού για αποφυλάκιση λόγω βλάβης της υγείας του. ΑΠΕ

Μετά την έντονα αρνητική αντίδραση του Στειτ Ντιπάρτμεντ στο νομοσχέδιο για τις φυλακές που ψήφισε η ελληνική βουλή, έρχεται και η αντίδραση του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών

Ανακοίνωση εξέδωσε το Βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με τον νέο νόμο που δίνει τη δυνατότητα σε φυλακισμένους με αναπηρία 80% να εκτίσουν το υπόλοιπο της ποινής τους κατ΄ οίκον με "βραχιολάκι".

Η ανακοίνωση του Foreign Οffice έχει ως εξής:

«Η βρετανική κυβέρνηση πιστεύει ακράδαντα ότι οι τρομοκράτες που έχουν διαπράξει αυτά τα σοβαρά εγκλήματα θα πρέπει να εκτίουν όλη την ποινή τους όπως αυτή έχει οριστεί από τα Ελληνικά δικαστήρια. Η πρόωρη απελευθέρωσή τους στέλνει ένα απαράδεκτο μήνυμα προς τους τρομοκράτες και τους υποστηρικτές τους και αποτυγχάνει να δείξει τον σεβασμό προς τις οικογένειες των θυμάτων».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αποφυλάκιση Σάββας Ξηρός, Σάββας Ξηρός
SHARE: