Κατά της Ελλάδας και η Βρετανία για την 'πρόωρη απελευθέρωση τρομοκρατών'

Ο Σάββας Ξηρός φεύγοντας από το  Εφετείο μετά την αποριπτική απόφαση για αποφυλάκιση του . Εκδικάστηκε σήμερα Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2005 στο Εφετείο η αίτηση του Σάββα Ξηρού για αποφυλάκιση λόγω βλάβης της υγείας του.
Ο Σάββας Ξηρός φεύγοντας από το Εφετείο μετά την αποριπτική απόφαση για αποφυλάκιση του . Εκδικάστηκε σήμερα Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2005 στο Εφετείο η αίτηση του Σάββα Ξηρού για αποφυλάκιση λόγω βλάβης της υγείας του. ΑΠΕ

Μετά την έντονα αρνητική αντίδραση του Στειτ Ντιπάρτμεντ στο νομοσχέδιο για τις φυλακές που ψήφισε η ελληνική βουλή, έρχεται και η αντίδραση του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών

Ανακοίνωση εξέδωσε το Βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με τον νέο νόμο που δίνει τη δυνατότητα σε φυλακισμένους με αναπηρία 80% να εκτίσουν το υπόλοιπο της ποινής τους κατ΄ οίκον με "βραχιολάκι".

Η ανακοίνωση του Foreign Οffice έχει ως εξής:

ADVERTISING

«Η βρετανική κυβέρνηση πιστεύει ακράδαντα ότι οι τρομοκράτες που έχουν διαπράξει αυτά τα σοβαρά εγκλήματα θα πρέπει να εκτίουν όλη την ποινή τους όπως αυτή έχει οριστεί από τα Ελληνικά δικαστήρια. Η πρόωρη απελευθέρωσή τους στέλνει ένα απαράδεκτο μήνυμα προς τους τρομοκράτες και τους υποστηρικτές τους και αποτυγχάνει να δείξει τον σεβασμό προς τις οικογένειες των θυμάτων».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αποφυλάκιση Σάββας Ξηρός, Σάββας Ξηρός
SHARE:

24Media Network