Λεμέρ: "Η Γαλλία θα έχει φέτος την ισχυρότερη ύφεση από το 1945"

Ο υπουργός Οικονομίας, Μπρουνό Λεμέρ
Ο υπουργός Οικονομίας, Μπρουνό Λεμέρ AP

Η Γαλλία, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομίας, Λεμέρ, πρόκειται να βιώσει φέτος τη χειρότερη οικονομική ύφεση μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Λόγω του κορονοϊού, η Γαλλία θα βιώσει φέτος τον χειρότερη χρονιά οικονομικής ύφεσης από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας, Μπρουνό Λεμέρ στην επιτροπή οικονομικών υποθέσεων της Γερουσίας.

«Ο χειρότερος ρυθμός ανάπτυξης που καταγράφηκε από τη Γαλλία από το 1945 ήταν το 2009 μετά τη μεγάλη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008: -2,2%. Θα είμαστε πιθανόν πολύ πέραν του -2,2%» φέτος, δήλωσε ο υπουργός.

«Αυτό καταδεικνύει το μέγεθος του οικονομικού σοκ που αντιμετωπίζουμε», είπε ο υπουργός μέσω τηλεδιάσκεψης, με πολλούς τομείς να έχουν παραλύσει εντελώς λόγω των μέτρων περιορισμού που επιβλήθηκαν προκειμένου να ανακοπεί η εξάπλωση της επιδημίας.

Η κυβέρνηση εκτίμησε τον περασμένο μήνα, σε μια έκτακτη επικαιροποίηση του προϋπολογισμού, ότι η οικονομία θα συρρικνωθεί κατά 1% φέτος, ωστόσο έκτοτε έχει αφήσει να εννοηθεί ότι θα χρειαστεί να αναθεωρήσει το ποσοστό αυτό.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Οικονομική Κρίση, Γαλλία, Κορονοϊός
SHARE:

24Media Network