Λιμάνι Αλεξανδρούπολης: Προς “ναυάγιο” η παραχώρηση

Λιμάνι Αλεξανδρούπολης: Προς “ναυάγιο” η παραχώρηση
Το λιμάνι Αλεξανδρούπολης INTIME NEWS

Δυο σχήματα είχαν καταθέσει προσφορές για την παραχώρηση του Λιμανιού Αλεξανδρουπόλεως, για το οποίο υπάρχει μεγάλο πλέον Αμερικανικό ενδιαφέρον.

Σε πλήρη κρατικό έλεγχο φαίνεται να μένει το Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης με βάση αναφορές της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ αλλά κι έντονης φημολογίας.

Όπως αναφέρεται κι από πηγές κοντά στο ΤΑΙΠΕΔ φαίνεται ότι η παραχώρηση του πλειοψηφικού πακέτου 67% τουλάχιστον, του μετοχικού κεφαλαίου του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης (ΟΛΑ) δεν θα προχωρήσει προς ώρας. Πληροφορίες αναφέρουν ως αιτία “τεχνικά ζητήματα.

Υπενθυμίζεται για το λιμάνι με τη μεγάλη γεωστρατηγική σημασία, από τους τέσσερις ενδιαφερόμενους ομίλους οι οποίοι είχαν περάσει στην τελική φάση του διαγωνισμού, δύο δεν κατέθεσαν προσφορά (ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης, όπου μετέχει σχήμα του Ιβάν Σαββίδη και η κοινοπραξία Cameron SA-Goldair Cargo και Bollore Africa Logistics, με συμμετοχή του Ομίλου Κοπελούζου) και έτσι έμειναν δύο μόνο επενδυτικά σχήματα:

1. Από την κοινοπραξία INTERNATIONAL PORT INVESTMENTS ALEXANDROUPOLIS, η οποία απαρτίζεται από τις εταιρείες BLACK SUMMIT FINANCIAL GROUP (Αδελφοί Χαραλαμπάκη)- EUROPORTS-EFAGROUP και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

2. Από την LIBERTY PORT HOLDINGS ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗΑ.Ε. (θυγατρική QUINTANA INFRASTRUCTURE & DEVELOPMENT)

Σημειώνεται ότι όσον αφορά και στον λιμένα “Φίλιππος Β’” του Οργανισμού Λιμένος Καβάλας και το διαγωνισμό της υπο-παραχώρησης του δικαιώματος χρήσης, συντήρησης, λειτουργίας και εκμετάλλευσης ενός σταθμού πολλαπλών χρήσεων σε τμήμα του επίσης η Κοινοπραξία International Port Investments Kavala, η οποία απαρτίζεται από τις εταιρείες Black Summit Financial Group – Euroports -EFA GROUP και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ έχει αναδειχθεί ως επενδυτής, αν και μόνη αυτή κατέθεσε το ενδιαφέρον της.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα