Μοναδική λύση το Μνημόνιο

Μοναδική λύση το Μνημόνιο
ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ. (PHASMA / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ) Phasma

Μονόδρομος το Μνημόνιο για την Ελλάδα κατά τον διοικητή της ΤτΕ, Γιώργο Προβόπουλο. Εκτιμά ότι δεν υπάρχουν άλλες λύσεις και υπογραμμίζει την ανάγκη της συστράτευσης πολιτών και κοινωνικών δυνάμεων

Εναλλακτικές λύσεις εκτός Μνημονίου, όπως επισημαίνει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιώργος Προβόπουλος, δεν υπάρχουν.

Δεδομένου αυτού, υπογραμμίζει την ανάγκη συστράτευσης των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων με συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής.

“Η συντήρηση των ψευδαισθήσεων υπονομεύει τη συστράτευση της κοινωνίας στη μεγάλη προσπάθεια”, σημειώνει, τονίζοντας ότι “στη συστράτευση αυτή οφείλουμε όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν”.

Υποστηρίζει πως πρέπει να υπάρξει ισχυρή επανεκκίνηση της μεταρρυθμιστικής προσπάθειας ώστε να διαφυλαχθεί ως υπέρτατο εθνικό καθήκον η ευρωπαϊκή προοπτική της Ελλάδας.

Αναφερόμενος στο Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, επισήμανε ότι δεν δίνει επαρκή έμφαση στον περιορισμό των δαπανών, ενώ εκφράζει την εκτίμηση ότι η επιβάρυνση των φορολογουμένων έχει εξαντλήσει τα όρια της.

Διαβεβαιώνει, τέλος, πως οι τράπεζες δεν κινδυνεύουν, επισημαίνοντας ωστόσο πως επιβάλλεται να προσαρμόσουν το επιχειρηματικό τους μοντέλο στηρίζοντάς το σε ολική ανασύσταση δυνάμεων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα