Παράταση για δηλώσεις εισοδήματος, με διπλή δόση για τους εκπρόθεσμους

Παράταση για δηλώσεις εισοδήματος, με διπλή δόση για τους εκπρόθεσμους
Υπουργείο Οικονομικών Eurokinissi

Η παράταση κρίθηκε απαραίτητη, αφού μέχρι και την Τετάρτη 22/7 είχαν κατατεθεί 4,97 εκατομμύρια από τα συνολικά 6,41 εκ που θα πρέπει να κατατεθούν φέτος.

Την παράταση της προθεσμίας για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, η οποία έληγε την Τετάρτη 29/7, μέχρι και τις 28 Αυγούστου δίνει το υπουργείο Οικονομικών.

Το ανακοίνωσε πριν λίγη ώρα από την Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών, κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, με στόχο να αποφευχθούν πρόστιμα και προσαυξήσεις για όσους καθυστέρησαν την υποβολή της δήλωσής τους.

Το τίμημα για τους καθυστερημένους θα είναι η καταβολή διπλής δόσης τον Αύγουστο (δηλαδή της δόσης Ιουλίου και του Αυγούστου), καθώς με νομοθετική ρύθμιση οι δόσεις για φέτος έχουν κλειδώσει στις 8 και για τα φυσικά και για τα νομικά πρόσωπα.

Επί της ουσίας, η παράταση κρίθηκε απαραίτητη αφού μέχρι και την Τετάρτη 22/7 είχαν κατατεθεί 4,97 εκατομμύρια από τα συνολικά 6,41 εκατ. που θα πρέπει να κατατεθούν φέτος. Πιο καθυστερημένοι είναι αυτοί που έχουν εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα (επιχειρήσεις, ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι) με δεδομένο ότι έχουν κατατεθεί περίπου 900 χιλιάδες Ε3 από τα 1,6 – 1,7 εκατομμύρια που περιμένει η ΑΑΔΕ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα