Πόσο κοστίζουν οι κατοικίες στο Ελληνικό

Πόσο κοστίζουν οι κατοικίες στο Ελληνικό
Μακέτα για το Ελληνικό Eurokinissi

Στη δημιουργία 9.000 κατοικιών, πολυτελών και συμβατικών, επενδύει η Lamda Development. Ποια η αξία τους και πόσο κοστίζουν τα διαμερίσματα στον Πύργο Κατοικιών (Marina Tower).

Το οικιστικό σκέλος ανάπτυξης στο Ελληνικό δεν θα είναι «οριζόντιο» σε ό,τι αφορά τις τιμές υποστηρίζει η Lamda Development, η οποία επενδύσει στη δημιουργία 9.000 κατοικιών.

Πολλές εξ αυτών θα είναι σούπερ πολυτελείς και κάποιες πιο «συμβατικές» ωστόσο, όλες θα ενταχθούν σε ένα προνομιακό περιβάλλον μια «έξυπνης» και «πράσινης» πόλης.

Μέχρι σήμερα ως γνωστόν, η Lamda Development έχει κατοχυρώσει συμβόλαια 700 εκατ.ευρώ (εμπορικά και οικιστικά) με πρόβλεψη ότι έως τέλος του έτους θα έχει δεσμεύσεις ύψους 1,2 δις.ευρώ.

Από τα 700 εκατ. ευρώ, τα 283 εκατ. ευρώ αφορούν σε βίλες κοντά στο παραλιακό μέτωπο του Ελληνικού, 118 εκατ. ευρώ σε διαμερίσματα στον Πύργο Κατοικιών (Marina Tower).

Τη μεγαλύτερη ζήτηση μέχρι στιγμής εμφανίζουν οι βίλες για τις οποίες η τιμή τετραγωνικού φτάνει κατά μέσο όρο τα 17.500 ευρώ. Για την απόκτηση διαμερίσματος στον Marina Tower, τον πρώτο ουρανοξύστη του ακινήτου, η τιμή διαμορφώνεται στα 11.000 περίπου ανά τετραγωνικό.

Πάντως, η Lamda Development εκτιμά ότι για τις περίπου 1.200 κατοικίες (εκτός βιλών και Πύργου) που θα πωληθούν μέσα στην πρώτη επενδυτική περίοδο (2021-2025), η μέση τιμή πώλησης θα είναι μεταξύ 5.500 και 6.500 ευρώ, όσο είναι δηλαδή σήμερα η τιμή μιας νέας κατοικίας στην Αθηναϊκή Ριβιέρα.

Σημειώνεται ότι με βάση τα στοιχεία που αξιοποίησε στην παρουσίασή της η διοίκηση της Lamda Development, η ανώτατη τιμή ανά τετραγωνικό πώλησης ακινήτου στην ευρύτερη περιοχή του Ελληνικού (πέρα από το οικόπεδο παραχώρησης) αγγίζει σήμερα τις 6.000 ευρώ, γεγονός που ενδεχομένως καθιστά συντηρητική την εκτίμηση για τα δικά της οικιστικά σχέδια.

Πέραν της όποιας εμπορικής αξιοποίησης, η Lamda εκτίμησε ότι το κόστος δημιουργίας των οικιστικών projects θα κυμανθεί μεταξύ των 2.200-2800 ευρώ ανά τετραγωνικό, πρόβλεψη που ήδη δημιουργεί σημαντικό περιθώριο υπεραξιών για την εταιρεία.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα