Πρόσκληση για αραβικές επενδύσεις στον ελληνικό τουρισμό, απηύθυνε η Έλενα Κουντουρά

Πρόσκληση για αραβικές επενδύσεις στον ελληνικό τουρισμό, απηύθυνε η Έλενα Κουντουρά

Τις προοπτικές αξιοποίησης των ευκαιριών επένδυσης στην Ελλάδα, ανέλυσε η υπουργός Τουρισμούς στην 3η  Ευρω-Αραβική Σύνοδο.

Το ζητούμενο είναι οι επενδύσεις στον τουρισμό και προς αυτήν την κατεύθυνση κινήθηκε η ομιλία της υπουργού Τουρισμού, Έλενας Κουντουρά, μιλώντας στην 3η Ευρω-Αραβική Σύνοδο, στην Αθήνα. Μάλιστα, απηύθυνε πρόσκληση να διερευνήσουν τις νέες ευκαιρίες για αμοιβαία επωφελείς επενδύσεις.

Η υπουργός αναφέρθηκε στην εθνική τουριστική πολιτική της Ελλάδας  και το δυναμικό τουριστικό άνοιγμα στις αραβικές χώρες  που αποτέλεσε στρατηγική επιλογή από το 2015, με αποτέλεσμα τη διψήφια αύξηση στις τουριστικές ροές.

Επισήμανε τους υψηλούς ρυθμούς τουριστικής ανάπτυξης των τελευταίων ετών, που προσέλκυσαν σημαντικό ενδιαφέρον διεθνών, αλλά και αραβικών κεφαλαίων για επενδύσεις στον τουριστικό τομέα. Τόνισε δε, ότι η Ελλάδα προσφέρει ένα πιο φιλικό περιβάλλον για την προσέλκυση επενδυτών και αναμένεται να κινητοποιηθεί ένα νέο κύμα επενδύσεων τα επόμενα χρόνια, σε ξενοδοχεία και resorts υψηλών κατηγοριών και σε ειδικές θεματικές τουριστικές υποδομές όπως συνεδριακά κέντρα, θεματικά πάρκα, μαρίνες κ.α.

«Η Ελλάδα είναι ο απόλυτος προορισμός στην Μεσόγειο και την Ευρώπη για 365 μέρες το χρόνο τουρισμό. Είναι το μεγαλύτερο σύμπλεγμα νησιών,με μία επίσης μοναδική ενδοχώρα, που ξεχωρίζει και αναγνωρίζεται διεθνώς για την πλούσια ιστορία και τον πολιτισμό της, τη  φιλικότητα της, το αίσθημα σιγουριάς και ασφάλειας, την πολύ ζεστή, χαρακτηριστική ελληνική φιλοξενία και τις αυθεντικές, υψηλού επιπέδου ταξιδιωτικές εμπειρίες που προσφέρει.Σας διαβεβαιώ ότι η κυβέρνηση και εγώ προσωπικά ενθαρρύνουμε και στηρίζουμε  αμοιβαία επωφελείς συνεργασίες, έργα και επενδύσεις που προωθούν την τουριστική συνεργασία, που προσδίδουν προστιθέμενη αξία στο τουριστικό μας προϊόν και δημιουργούν νέες ευκαιρίες στην ανάπτυξη,» τόνισε η υπουργός.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Επενδύσεις
SHARE:

24Media Network