Προσπάθεια για συμφωνία μέχρι τις 18 Οκτωβρίου

ΑΘΗΝΑ-Ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, συναντήθηκε με τους επικεφαλής της τρόικας.(EUROKINISSI-ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ)
ΑΘΗΝΑ-Ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, συναντήθηκε με τους επικεφαλής της τρόικας.(EUROKINISSI-ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ) EUROKINISSI

Συνάντηση δύο ωρών ανάμεσα σε Γιάννη Στουρνάρα και τρόικα. Νέο ραντεβού για το απόγευμα της Πέμπτης. Προσπάθεια να έχει ολοκληρωθεί η συμφωνία μέχρι τις 18 Οκτωβρίου

Με ορίζοντα τη 18η Οκτωβρίου που είναι και η Σύνοδος Κορυφής, επιδιώκεται να έχει ολοκληρωθεί η συμφωνία της τρόικας και του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών, για το νέο πακέτο μέτρων ύψους σχεδόν 14 δισ. ευρώ, ώστε να εκταμιευθεί η δόση των 31,5 δισ. ευρώ.

Η σημερινή, της Τετάρτης, συνάντηση είχε διάρκεια δύο ώρες και ήταν η πρώτη του νέου γύρου διαπραγματεύσεων στο υπουργείο Οικονομικών.

Το μόνο βέβαιο είναι πως δόθηκε νέο ραντεβού για το απόγευμα της Πέμπτης στις 18:30, ενώ σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου, οι συναντήσεις θα διεξάγονται σε καθημερινή βάση.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΑΠΕ, η ελληνική πλευρά επιδιώκει να περιοριστεί το δημοσιονομικό βάρος για το 2013 κάτω από τα εννέα δισ. ευρώ, που αποτελούν τα πρόσθετα μέτρα που απαιτεί η τρόικα, έναντι των 7,8 δισ. ευρώ που προβλέπει ο προϋπολογισμός.

Όπως και να έχει το δεδομένο είναι ένα. Πως τα χρονικά περιθώρια στενεύουν καθώς, σύμφωνα με κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, τα ταμειακά διαθέσιμα επαρκούν έως τα μέσα Νοεμβρίου ενώ τα φορολογικά έσοδα στο 9μηνο ήταν κατώτερα των προσδοκιών εξαιτίας των απεργιακών κινητοποιήσεων στις εφορίες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ολάντ - Ραχόι θέλουν την Ελλάδα στο ευρώ

SHARE:

24Media Network