Στα πράσα 43 υπάλληλοι της ΑΑΔΕ για πειθαρχικά και ποινικά παραπτώματα

ΑΑΔΕ, ΙΖ ΔΟΥ Παγκρατίου, Φωτογραφία Αρχείου
ΑΑΔΕ, ΙΖ ΔΟΥ Παγκρατίου, Φωτογραφία Αρχείου EUROKINISSI

Πειθαρχικές και ποινικές διώξεις κινήθηκαν για 43 υπαλλήλους της ΑΑΔΕ που εντοπίστηκαν από την διεύθυνση εσωτερικών υποθέσεων της Ανεξάρτητης αρχής το 2018.

Το περασμένο χρόνο η υπηρεσία εσωτερικών ελέγχων της ΑΑΔΕ διενήργησε συνολικά 143 ελέγχους που αφορούσαν, κυρίως, Προκαταρκτικές Εξετάσεις, Ένορκες Διοικητικές Εξετάσεις, και Έρευνες. Από αυτούς σε 19 προέκυψαν πειθαρχικά παραπτώματα και ποινικά αδικήματα για 43 υπαλλήλους και οι υποθέσεις απεστάλησαν στις αρμόδιες Υπηρεσίες προκειμένου να επιληφθούν της περαιτέρω πειθαρχικής διαδικασίας και δίωξης.

Επίσης η υπηρεσία διενήργησε 43 επιτόπιους αιφνιδιαστικούς ελέγχους, για αποκάλυψη παραβατικής συμπεριφοράς. Καταλόγισε σε βάρος υπαλλήλων 26.189.400 ευρώ (πλέον προσαυξήσεων), κυρίως από παράνομες επιστροφές Φ.Π.Α.

ADVERTISING

Ακόμη, ολοκλήρωσε 14 Εισαγγελικές Παραγγελίες και οι Πορισματικές Εκθέσεις των Οικονομικών Επιθεωρητών διαβιβάστηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελικούς Λειτουργούς. 

Επίσης, διενήργησε και ολοκλήρωσε 133 Ελέγχους Περιουσιακής Κατάστασης (Ε.Π.Κ.) σε υπαλλήλους, από τους οποίους προέκυψε ότι για 9 υπαλλήλους δεν δικαιολογήθηκε η απόκτηση περιουσιακών τους στοιχείων, συνολικού ποσού 4.471.708 ευρώ. Οι φάκελοι υποθέσεων διαβιβάστηκαν στο Ελεγκτικό Συνέδριο για καταλογισμό υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΑΑΔΕ
SHARE:

24Media Network