Σταϊκούρας: Εξετάζεται να μπουν και οι επιστήμονες στη ρύθμιση για τα 800 ευρώ

Σταϊκούρας: Εξετάζεται να μπουν και οι επιστήμονες στη ρύθμιση για τα 800 ευρώ
Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας Eurokinissi

Νέα μέτρα στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων προαναγγέλλει, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Σε εφαρμογή από την επόμενη εβδομάδα, η επιστρεπτέα προκαταβολή.

Σε μια ολιστική αντιμετώπιση επιχειρήσεων και εργαζόμενών σε ότι αφορά τις συνέπειες από την πανδημία του κορονοϊου προχωρά στις αρχές της εβδομάδας το υπουργείο οικονομικών.

Μιλώντας το πρωί της Κυριακής στο MEGA ο υπουργός οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας είπε ότι θα γίνει προσπάθεια να αντιεμτωπιστεί αναλογικά το πρόβλημα της κάθε κατηγορίας επιχειρήσεων με την ένατξη στα μέτα στήριξης όλων σχεδόντων κατηγοριών των επιχειρήσεων στα μέτρα στήριξης.

Όπως είπε “η δύσκολη άσκηση είναι να καλυφθούν από τις συνέπειες της κρίσης 2,1 εκ. εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα και 1 εκατομμύριο αυτοαπασχολούμενοι και ατομικές επιχειρήσεις .

Σε ό,τι αφορά τις διαμαρτυρίες των επιστημονικών φορών για την παροχή του voucher επιμόρφωσης των 600 ευρώ έναντι της ενίσχυσης των 800 ευρώ για όλους τους υπόλοιπους εργαζόμενους είπε ότι εξετάζεται να πάρουν και την ενίσχυση που ισχύει για όλους.

Απαντώντας στην συνέχεια στην κριτική που γίνεται στην Κυβέρνηση για τα 800 ευρώ ο κ. Σταϊκούρας θύμισε ότι θα πρέπει κάποιος να δει την παρέμβαση, υπολογίζοντας παράλληλα και την κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών εργοδότη και εργαζόμεου αλλά και την αναβολή ασφαλιστικών και φορολογικών υποχρεώσεων που ισχύει και για τον εργοδότη.

Ο υπουργός οικονομικών επανέλαβε ότι δεν υπάρχει στο τραπέζι θέμα μείωσης των μισθών στο δημόσιο ενώ διέψευσε και την φημολογία περί ανάγκης νέας ανακεφαλαιοποίησής των εμπορικών τραπεζών.

Έρχεται η επιστρεπτέα προκαταβολή

Ο υπουργός οικονομικών τόνισε ακόμη ότι την επόμενη εβδομάδα μαζί με την επέκταση των ΚΑΔ στην πλήρη περίμετρο όσων θα τύχουν στις ευεργετικές διατάξεις ανακούφισης από την κρίση του κορονοϊού θα ενεργοποιηθούν και τα μέτρα που θα αποσκοπούν στην παροχή ρευστότητας στις επιχειρήσεις .

Σε πρώτο πλάνο θα είναι η ενεργοποίηση του μέτρου της επιστρεπτέας προκαταβολής το οποίο θα διοχετεύσει στην αγορά ρευστότητα ως και 1 δισ. ευρώ, ενώ σταδιακά θα ενεργοποιηθούν σταδιακά και τα μέτρα που συνδέονται με κοινοτικούς πόρους είτε μέσω της ΕΤΕπ ή της ανακατεύθυνσης υφιστάμενων κοινοτικών πόρων του ΕΣΠΑ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα