Στο ίδιο έργο θεατές: Γιατί το Bloomberg βλέπει κίνδυνο grexit

Στο ίδιο έργο θεατές: Γιατί το Bloomberg βλέπει κίνδυνο grexit

Το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο επικαλείται Ευρωπαίους αξιωματούχους, που αναφέρουν ότι το ευρωπαϊκό μέλλον της Ελλάδας θα απειληθεί ξανα αν τραβήξουν σε μάκρος οι διαπραγματεύσεις

Η Ελλάδα θα μπορούσε να αντιμετωπίσει ξανά την απειλή χρεοκοπίας και εξόδου απο το ευρώ, αν η αξιολόγηση του προγράμματος τραβήξει μέχρι τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, σύμφωνα με Ευρωπαίους αξιωματούχους που παρακολουθούν την αργή πρόοδο των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς αναφέρει το Bloomberg.

Το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο κάνει λόγο για την οικονομική Οδύσσεια της Ελλάδας, υποστηρίζοντας ότι η χώρα μας δεν έχει ακόμη επιτύχει συμφωνία για τις συντάξεις, το φορολογικό και το δημοσιονομικό κενό και άλλα θέματα όπως τα κόκκινα δάνεια και το προτεινόμενο ταμείο για τις ιδιωτικοποιήσεις έχουν ως αποτέλεσμα να καθυστερούν οι συνομιλίες.

Οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι που μίλησαν στο πρακτορείο ζητούν να μην κατονομαστούν καθώς οι συνομιλίες συνεχίζονται. Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αποτελεί ένα ακόμη εμπόδιο ανέφεραν.

Το άρθρο του Bloomberg αναφέρεται στην αψίμαχία της διευθύντριας τυ ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ με τον Αλέξη Τσιπρα το Σαββατοκύριακο, μετά την αμφισβήτηση από πλευράς του πρωθυπουργού της “καλής πίστης” των αξιωματούχων του Ταμείου που λαμβάνουν μέρος στη διαπραγμάτευση, ύστερα από την αποκάλυψη των Wikileaks.

Αναφέρεται επίσης στην απάντηση της Λαγκάρντ και τις αιχμές που άφησε ότι η ελληνική κυβέρνηση κατασκόπευσε την ομάδα του ΔΝΤ και διέρρευσε τα στοιχεία. Το δημοσίευμα υπενθυμίζει ότι οι διάλογοι δείχνουν τρεις αξιωματούχους του Ταμείου να συζητούν τρόπους άσκησης πίεσης στη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ ώστε να ενδώσει στο αίτημα του ΔΝΤ για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο υπενθυμίζει τα γεγονότα του περασμένου Ιουλίου, κάνοντας λόγο για καθοριστική παρέμβαση Μέρκελ.

Σημειώνει δε στη συνέχεια ότι ενώ Ευρωπαίοι αξιωματούχοι πρόσφατα εξέφρασαν αυξημένες προσδοκίες για τη διαπραγμάτευση, όλες οι πλευρές έχουν αμφιβολίες εάν η Ελλάδα θα μπορούσε να επιτύχει τους αυστηρούς στόχους του προϋπολογισμού βάσει της περσινής συμφωνίας διάσωσης.

Αυτές οι αμφιβολίες, σύμφωνα με το Bloomberg, έχουν ενισχυθεί καθώς το κόμμα του Τσίπρα έχει χάσει συμμάχους και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αντιμετωπίζουν αυξημένες απαιτήσεις από το ΔΝΤ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα