Συνωστισμός στα γκισέ των τραπεζών και διαδικτυακά για την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ

ΟΥΡΑ ΑΠΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΣΕ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ
ΟΥΡΑ ΑΠΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΣΕ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ EUROKINISSI

Συνωστισμός σήμερα στις τράπεζες, τόσο στο δίκτυο των καταστημάτων τους, όσο και στα ηλεκτρονικά τους sites. Λογικό, δεδομένου ότι είναι η τελευταία ημέρα πληρωμής του ΕΝΦΙΑ και των δόσεων. Πράγμα το οποίο σημαίνει ότι εντολές πληρωμών της τάξεως των 2,5 δισ. ευρώ, περνάνε από τα γκισέ των καταστημάτων, αλλά πολλά από αυτά μέσα από το webbanking των τραπεζών

Όλα βαίνουν καλώς, όπως διαβεβαιώνουν τα αρμόδια στελέχη των τραπεζών, πλην μεμονωμένων περιστατικών και μικροπροβλημάτων, που «άγχωσαν» ή έκαναν το κοινό να «δυσανασχετήσει».

Από ότι φαίνεται, δεν υπήρξε κάποιο μεγάλο πρόβλημα , όπως το να «κρεμάσει τελείως ένα σύστημα» αφήνοντας ακάλυπτους τους φορολογουμένους. Η εικόνα που επικρατεί στους μεγάλους συστημικούς ομίλους της χώρας αντανακλά πολλαπλά και αλλεπάλληλα «χτυπήματα» εντολών στο e banking,  με πιθανές καθυστερήσεις, ανάλογα με το timing.

Σε κάποιες στιγμές κάποιο σύστημα ενδεχομένως να έδειχνε να κολλάει, και 5 λεπτά αργότερα να μην υπήρχε πρόβλημα. Εξ ου και οι τράπεζες συστήνουν υπομονή, προκειμένου να εξυπηρετηθούν και οι πελάτες του  e banking, με ευκολία και άνεση. Επίσης, συστήνεται προσοχή στην πληκτρολόγηση των κωδικών, γιατί πολλέα φορές από τη βιασύνη πατώνται λάθος νούμερα, με αποτέλεσμα να μπλοκάρει η διαδικασία.

ADVERTISING

Σε κάθε περίπτωση, είναι ανοιχτές και οι τηλεφωνικές γραμμές εξυπηρέτησης των τραπεζών, καθώς και το σύστημα live chat για πιθανές απορίες.

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται ακόμη η πληρωμή οφειλών διαδικτυακά, αλλά αντίστοιχα φορτωμένα είναι και τα καταστήματα, πολλά εκ των οποίων, ενώ έκλεισαν, συνεχίζουν να εξυπηρετούν την πελατεία. Σήμερα άλλωστε ήταν μια μέρα με τεράστιες ουρές...

(Φωτογραφία αρχείου)

SHARE:

24Media Network