Ταμείο Ανάκαμψης: Συνεργασία με την EBRD για τη διαχείριση δανείων ύψους 1 δισ. ευρώ για τη χρηματοδότηση ιδιωτικών επενδύσεων

Ο Θεόδωρος Σκυλακάκης
Ο Θεόδωρος Σκυλακάκης EUROKINISSI

Στη διαχείριση από την EBRD δανείων του Ελληνικού Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας ύψους 1 δισ. ευρώ αποσκοπεί σχετικό Προσύμφωνο που υπογράφηκε σήμερα.

Προσύμφωνο Συνεργασίας (Memorandum of Understanding-MoU) υπέγραψαν σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θόδωρος Σκυλακάκης και η Charlotte Ruhe, Διευθύνουσα Σύμβουλος Κεντρικής και Νοτιανατολικής Ευρώπης της EBRD (European Bank for Reconstruction & Development) μεταξύ του υπουργείου Οικονομικών και της EBRD. το Προσύμφωνο αφορά στο Ταμείο Ανάκαμψης και στη διαχείριση από την EBRD δανείων ύψους 1 δισ. ευρώ για τη χρηματοδότηση ιδιωτικών επενδύσεων.

Πρόκειται για τη 2η συμφωνία μετά την αντίστοιχη συμφωνία του υπουργείου Οικονομικών με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) για τη διαχείριση, από την τελευταία, δανείων ύψους έως 5 δισ. ευρώ. Η σημερινή συμφωνία σηματοδοτεί την ταχύτατη έναρξη του προγράμματος των δανειοδοτήσεων για τη δημιουργία σημαντικών ιδιωτικών επενδύσεων στην Ελλάδα αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών.

 Όπως ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης:

«Η υπογραφή αυτού του Προσυμφώνου Συνεργασίας (Memorandum of Understanding-MoU) μεταξύ της EBRD και της ελληνικής κυβέρνησης για την διαχείριση από την EBRD δανείων του Ελληνικού Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας ύψους 1 δισ. ευρώ, για τη χρηματοδότηση ιδιωτικών επενδύσεων, αποτελεί ένα σημαντικό πρώτο βήμα προς μια φιλόδοξη συνεργασία μεταξύ μας, με στόχο την προώθηση νέων ιδιωτικών επενδύσεων στην Ελλάδα. Οι νέες αυτές επενδύσεις θα διευκολύνουν την πράσινη και ψηφιακή μετάβαση της ελληνικής οικονομίας και θα τη βοηθήσουν να επιτύχει υψηλότερη ανάπτυξη, δημιουργώντας παράλληλα νέες θέσεις εργασίας τα επόμενα χρόνια, καθώς θα υλοποιείται το Σχέδιο»

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Θεόδωρος Σκυλακάκης, Υπουργείο Οικονομικών, Ταμείο Ανάκαμψης
SHARE:

24Media Network