Το καρφί Τσακαλώτου για την “σιγουράντζα” Στουρνάρα

Το καρφί Τσακαλώτου για την “σιγουράντζα” Στουρνάρα
Τελευταία ημέρα συζήτησης και ψήφιση,σήμερα στην ολομέλεια της βουλής,για τον προυπολογισμό του 2019 Eurokinissi

Ο Ρέγκλινγκ, ο στρατηγός Μοντογκόμερι και η μάχη του Ελ Αλαμέιν. Οι αναφορές του υπουργού Οικονομικών

Την θέση του για την θητεία Στουρνάρα στο ΥΠΟΙΚ και την μετάβαση του στην ηγεσία της αλλά και τις εκτιμήσεις περί κόστους 100 δισ. από το τρίτο μνημόνιο από τον Ρέγκλινγκ εξέφρασε από την Βουλή και τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος με τον δικό ιδιαίτερο τρόπο.

Απευθυνόμενος κυρίως στην αξιωματική αντιπολίτευση κατά την ομιλία τους στην συζήτηση για τον προϋπολογισμό και αναφερόμενος στην προσπάθεια ολοκλήρωσης του τρίτου προγράμματος είπε: «Δεν έχει γίνει γνωστό πόσο αγώνα και πόσες ώρες χρειάστηκε να προσπαθήσουμε. Εμείς όμως το κλείσαμε το πρόγραμμα ενώ εσείς δεν το κλείσατε . Εγώ δεν ήθελα να ακούσω μετά από δύο χρόνια τον Αλέξη (σσ τον Πρωθυπουργό ) να μου προσφέρει μια δουλειά σιγουράντζα όπως πχ την Τράπεζα της Ελλάδα» φωτογραφίζοντας σαφώς τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας κ Γιάννη Στουρνάρα.

Το περίεργο είναι ότι ως τώρα ο υπουργός Οικονομικών δήλωνε φίλος με τον διοικητή της ΤτΕ και επί της ουσίας ήταν σχεδόν ο μοναδικός συνομιλητής τους από το οικονομικό επιτελείο αφού το Μαξίμου του έχει «γυρίσει την πλάτη» εδώ και καιρό.

Η δεύτερη αιχμή αφορούσε και τον επικεφαλή του ESM κ Κλάους Ρέγκλινγκ αλλά και παλαιότερα το πρόεδρο του EWG κ. Τόμας Βίζερ που επανειλλημένα είχαν υπολογίσει στα 100 δισ το κόστος του τρίτου μνημονίου.

«Για να τελειώνουμε με το κόστος των 50- 100- 200 δισ. ευρώ από το τρίτο μνημόνιο. Εγώ δεν θέλω να συζητήσω με το στρατηγό Μοντγκόμερι και να του πω πως θα κερδίσει την μάχη του Ελ Αλαμέιν» Για την ιστορία η συγκεκριμένη μάχη ήταν η πρώτη ουσιαστική νίκη των Άγγλων επι των Γερμανών στο Β παγκόσμιο πόλεμο έστω και αν έγινε «εκτός έδρας», στην Βόρεια Αφρική .

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα