Αλλάζει ο τρόπος που ταξιδεύουμε με προσθήκη κρεβατιών και στην οικονομική θέση

Αλλάζει ο τρόπος που ταξιδεύουμε με προσθήκη κρεβατιών και στην οικονομική θέση
Η Skynest είναι η πρώτη υπηρεσία παροχής κρεβατιών σε επιβάτες οικονομικής θέσης αεροπορικών πτήσεων, με την Air New Zealand να παίρνει την πατέντα. Air New Zealand

Η Air New Zealand εξασφάλισε την πατέντα των κρεβατιών για τους επιβάτες οικονομικής θέσης αεροπορικών πτήσεων. Τι περιλαμβάνει η νέα υπηρεσία που θα λανσαριστεί το Σεπτέμβριο του 2024 και προφανώς θα υπάρξει συνέχεια.

To Φεβρουάριο του 2020 η Air New Zealand είχε ανακοινώσει πως ετοιμάζεται να προσθέσει στις υπηρεσίες της οικονομικής θέσης κρεβάτια για κάποιες από τις πιο μεγάλες πτήσεις της (πχ αυτή από το Όκλαντ για τη Νέα Υόρκη, διάρκειας 17 ωρών και 40 λεπτών).

Eίχε προσθέσει και ότι θα χρειαζόταν τουλάχιστον ενάμιση χρόνο μέχρι να τα προσφέρει στο λαό. Οι κουκέτες είναι έτοιμες και θα είναι διαθέσιμες από το Σεπτέμβριο του 2024.

Θα ενοικιάζονται για ποσό από 230 έως 350 ευρώ το τετράωρο -ακόμα δεν έχει αποφασιστεί η τιμή- και προφανώς αυτό θα είναι ξεχωριστό από το κόστος κράτησης θέσης στην πτήση.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της αεροπορικής εταιρίας, τo ταξίδι από το Όκλαντ στη Νέα Υόρκη με business class -και άρα κρεβάτι- κοστίζει 5.800 ευρώ, ενώ 743 ευρώ είναι αρκετά για την οικονομική θέση.

Η Air New Zealand εξασφάλισε το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας και τα εμπορικά σήματα για τη Economy Skynest. Η πρώτη κουκέτα οικονομικής θέσης περιλαμβάνει έξι pods με κρεβάτια μήκους 2 μέτρων και πλάτος στα 58 εκατοστά, σε τρία επίπεδα. Στην τιμή προσφέρονται μαξιλάρι, σεντόνια, κουβέρτες, ωτοασπίδες, πρίζα USB, φως ανάγνωστης και κουρτίνα ιδιωτικότητας. 

Θα παρέχεται μόλις μια κράτηση ανά πτήση σε κάθε άτομο και πριν κάθε αλλαγή, θα αλλάζουν τα κλινοσκεπάσματα. Μεταξύ ενός ένοικου και ενός άλλου, θα υπάρχει κενό 30 λεπτών.

Αυτό που εκκρεμεί για το λανσάρισμα είναι η πιστοποίηση από τις ρυθμιστικές αρχές. Η πατέντα ωστόσο, ανήκει στην Air New Zealand που το 2024 θα παρουσιάσει και τη νέα πολυτελή θέση της business class.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version