Πού θα πάνε διακοπές οι Έλληνες τα τριήμερα Καθαράς Δευτέρας και 25ης Μαρτίου

Διαβάζεται σε 5'
Το Άμστερνταμ την άνοιξη
Το Άμστερνταμ την άνοιξη ISTOCK

Αυξημένη κίνηση παρατηρείται τα ερχόμενα τριήμερα. Οι περισσότεροι επιλέγουν προορισμούς του εξωτερικού. Ποιοι είναι αυτοί.

Μια έως και δύο ημέρες φαίνεται να «κολλάνε» οι Έλληνες στα τριήμερα του Μαρτίου, προκειμένου να επεκτείνουν τις διακοπές τους, με την κίνηση να είναι αυξημένη τόσο το 3ήμερο της Καθαράς Δευτέρας όσο και της 25ης Μαρτίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της AEGEAN, οι αργίες του Μαρτίου έδωσαν τους Έλληνες την ευκαιρία για μια σύντομη απόδραση, κυρίως στο εξωτερικό και ειδικότερα σε βόρειο Ευρωπαϊκές και όχι μόνο πόλεις. Όσοι πιστοί των ελληνικών προορισμών, δείχνουν προτίμηση στα ελληνικά νησιά. Οι περισσότεροι δε, φαίνεται να επεκτείνουν τα εν λόγω 3μερα κατά 1 ή ακόμα και 2 ημέρες, παρατείνοντας την παραμονή τους στους προορισμούς της επιλογής τους, αφού η κίνηση, κατά μέσο όρο, παρατηρείται από Πέμπτη έως και Τρίτη και στις δύο περιπτώσεις.

Πού θα ταξιδέψουν την Καθαρά Δευτέρα

Σχεδόν γεμάτες είναι οι πτήσεις από Αθήνα και Θεσσαλονίκη για το 3μερο της Καθαράς Δευτέρας, με πληρότητες που φτάνουν και κάποιες μάλιστα να ξεπερνούν το 75% μέχρι στιγμής. Οι κρατήσεις τελευταίας στιγμής εξαντλούν και τις τελευταίες διαθέσιμές θέσεις. Οκτώ στους δέκα Έλληνες που αναχωρούν από την Αθήνα δείχνουν μεγαλύτερη προτίμηση στις σύντομες αποδράσεις στο εξωτερικό, ενώ οι επιβάτες από την Θεσσαλονίκη παρουσιάζουν ίδια προτίμηση τόσο σε προορισμούς του εξωτερικού, όσο όμως και του εσωτερικού.

Η κίνηση προς τους Διεθνείς προορισμούς από την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη παρατηρείται κυρίως την Πέμπτη 14/03 και την Παρασκευή 16/03, με επιστροφή κυρίως ανήμερα της Καθαράς Δευτέρας, αλλά και την Τρίτη 19/03. Τα στοιχεία της AEGEAN δείχνουν, πως το 3μερο της Καθαράς Δευτέρας αποτέλεσε αφορμή για κάποιους είτε να ξεκινήσουν νωρίτερα, είτε να παρατείνουν τις διακοπές τους και να μείνουν παραπάνω από 3 ημέρες στον προορισμό της επιλογής τους.

Όπως φαίνεται από τις κρατήσεις της AEGEAN, πλέον οι Έλληνες έχουν την τάση να ταξιδεύουν και να εξερευνούν λιγότερο προβεβλημένους προορισμούς, ακόμα και εντελώς νέους, αλλά και πιο οικονομικούς. Ως κορυφαίοι προορισμοί εξωτερικού από την Αθήνα αναδεικνύονται οι πόλεις του Όσλο, της Μπολόνια, της Γενεύης, του Άμστερνταμ και της Λισαβόντας, ενώ από τη Θεσσαλονίκη οι top προορισμοί είναι η Φρανκφούρτη, το Βερολίνο, η Λάρνακα, το Μόναχο και το Ντίσελντορφ.

Οι προορισμοί εσωτερικού που επιλέγουν οι Έλληνες για την Καθαρά Δευτέρα από Αθήνα είναι η Νάξος, η Σκιάθος, η Σαντορίνη, η Λέρος και η Σητεία. Από Θεσσαλονίκη προτιμούν τη Χίο, τη Μυτιλήνη, την Κω, το Ηράκλειο και τη Λήμνο.

Νάξος ISTOCK

Ποιοι προορισμοί είναι δημοφιλείς την 25η Μαρτίου

Τα στοιχεία δείχνουν ότι μέχρι στιγμής, οι πληρότητες για το 3μερο της 25ης Μαρτίου, αγγίζουν το 70% τόσο για τις πτήσεις από τη βάση της Αθήνας, όσο και από τη βάση της Θεσσαλονίκης της AEGEAN. Φυσικά αναμένεται να αυξηθούν σημαντικά όσο πλησιάζουμε προς τις εν λόγω ημερομηνίες.

Περισσότερο από τα 2/3 των συνολικών επιβατών που θα πετάξουν από την Αθήνα επιλέγουν προορισμούς του εξωτερικού, ενώ οι επιβάτες από την Θεσσαλονίκη φαίνεται να επιλέγουν εξίσου προορισμούς του εξωτερικού όσο και του εσωτερικού.

Για την 25η Μαρτίου η κίνηση ξεκινάει από τη βάση της Αθήνας την Πέμπτη 21/03 και κορυφώνεται την Παρασκευή 22/03 για τους διεθνείς προορισμούς, ενώ για τους προορισμούς εσωτερικού ξεκινάει την Παρασκευή 22/03 έως και το Σάββατο 23/03. Η επιστροφή πραγματοποιείται και στις δύο περιπτώσεις κυρίως την Δευτέρα 25/03 και σε κάποιες περιπτώσεις διεθνών πτήσεων την Τρίτη 26/03

Από τη βάση της Θεσσαλονίκης η κίνηση προς τους Διεθνείς προορισμούς παρατηρείται κυρίως την Τετάρτη 20/3 και την Πέμπτη 21/3, με επιστροφή την Δευτέρα 25/03 και την Τρίτη 26/03 και προς προορισμούς εσωτερικού η κίνηση συγκεντρώνεται την Παρασκευή 22/03, με επιστροφή κυρίως την Δευτέρα 25/03. Όπως όλα δείχνουν, οι Έλληνες είτε παρατείνουν, είτε ξεκινούν νωρίτερα το ταξίδι τους, πέραν του τριημέρου.

Οι top προορισμοί εξωτερικού από την Αθήνα είναι η Βουδαπέστη, η Λισαβόνα, η Κοπεγχάγη, το Βερολίνο και η Βενετία, ενώ από Θεσσαλονίκη η Ρώμη, η Φρανκούρτη, η Λάρνακα, το Βερολίνο και το Ντίσελντορφ.

Οι πιο δημοφιλέις προορισμοί εσωτερικού από την Αθήνα είναι η Νάξος, η Σαντορίνη, τα Κύθηρα, η Σητεία και η Πάρος. Από Θεσσαλονίκη είναι η Χίος, η Κως, η Μυτιλήνη, τα Χανιά και η Ρόδος.

Βουδαπέστη
Βουδαπέστη ISTOCK

Οι Έλληνες πάνε Μαρακές

Αξιοσημείωτη προτίμηση συγκεντρώνει το Μαρακές στο Μαρόκο, όπου οι πτήσεις από/προς το αεροδρόμιο της πόλης παρουσιάζουν πληρότητα που υπερβαίνει το 95% κατά τις ημέρες υψηλού ενδιαφέροντος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα