Τράπεζα Πειραιώς: Υπέρ της αύξησης κεφαλαίου η ISS

Τράπεζα Πειραιώς: Υπέρ της αύξησης κεφαλαίου η ISS
Τράπεζα Πειραιώς Eurokinissi

Η ISS είναι ένας από τους μεγαλύτερους ανεξάρτητους proxy advisors που συμβουλεύει επενδυτές, κυρίως θεσμικούς, για το πώς θα ψηφίσουν σε γενικές συνελεύσεις.

«Δικαιολογημένη» χαρακτηρίζει τη στήριξη από τους μετόχους της Πειραιώς στην πρόταση αύξησης μετοχικού κεφαλαίου η ISS, παρότι αυτή η έκδοση συνεπάγεται σημαντική αραίωση (dilution) για τους ίδιους.

Η ISS, ένας από τους μεγαλύτερους ανεξάρτητους proxy advisors, συμβουλεύει επενδυτές, κυρίως θεσμικούς, για το πώς θα ψηφίσουν σε γενικές συνελεύσεις.

Στην ανάλυσή της για την ελληνική τράπεζα επισημαίνει ότι η αύξηση κεφαλαίου ύψους 1 δισ. ευρώ θα βοηθήσει την Πειραιώς να απορροφήσει το κόστος της εκκαθάρισης των κόκκινων δανείων.

Περιγράφοντας τους όρους της αύξησης κεφαλαίου, η ISS καταλήγει ότι το 1 δισ. ευρώ σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες κινήσεις κεφαλαιακής ενίσχυσης που έχουν στόχο να απορροφήσουν το κόστος της εκκαθάρισης των NPEs στοχεύει στο να διατηρήσει σε μεσοπρόθεσμο διάστημα τους κεφαλαιακούς δείκτης «ισχυρά» πάνω από τις ελάχιστες κεφαλαιακές απαιτήσεις.

Η Πειραιώς σήμερα έχει τον υψηλότερο δείκτη NPEs (47%) στην Ελλάδα και η ποιότητα ενεργητικού της δημιουργεί ανησυχίες. Η κεφαλαιακή ενίσχυση μπορεί να τη βοηθήσει να μειώσει τον δείκτη NPEs στο 3%, αν ληφθεί υπόψη και το σχέδιο Sunrise, που ανακοίνωσε η διοίκηση. Ωστόσο, επισημαίνει η ISS, το ποσό είναι ευμεγέθες και οι μέτοχοι που δεν θα μετάσχουν, θα υποστούν σημαντικό dilution.

Εξετάζοντας τις παραπάνω παραμέτρους, ωστόσο, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η στήριξη της ΑΜΚ στη Γενική Συνέλευση είναι δικαιολογημένη.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα