Τσακαλώτος: Οι τρεις λόγοι που κάνουν αναγκαία την ανακεφαλαιοποίηση

Τσακαλώτος: Οι τρεις λόγοι που κάνουν αναγκαία την ανακεφαλαιοποίηση
INTIME NEWS

Τσακαλώτος: Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών δεν απέτυχε. Έπρεπε να γίνει για τρεις λόγους. Στα ύψη ανέβασε την πολιτική αντιπαράθεση στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών. Γιατί κατηγόρησε τη ΝΔ ότι έχει θράσος και λέει «χαζομάρες»

Την αναγκαιότητα του τελευταίου γύρου ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών υπερασπίστηκε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, εξηγώντας παράλληλα τους λόγους για τους οποίους κρίθηκε αναγκαίος.

Μιλώντας από το βήμα της Βουλής το βράδυ της Δευτέρας, ο κ. Τσακαλώτος απέρριψε όλες τις αιτιάσεις πως ο τελευταίος γύρος ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών ήταν αποτυχημένος.

Περιγράφοντας τους λόγους για τους οποίους κρίθηκε η επιβεβλημένη η ανακεφαλαιοποίηση, ο υπουργός Οικονομικών εξήγησε:

– Γιατί οι προηγούμενες ανακεφαλαιοποιήσεις των ελληνικών τραπεζών δεν ήταν επιτυχημένες.

– Γιατί υπήρχε αυξημένη κινδυνολογία.

– Γιατί η κυβέρνηση έδωσε μεγάλη μάχη για αλλαγή συσχετισμών εντός και εκτός Ελλάδας.

«Η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών ολοκληρώθηκε εγκαίρως, ενώ γλυτώσαμε αφενός το bail-in και αφετέρου τη μεγάλη πτώση των διεθνών αγορών που ξεκίνησε τον Ιανουάριο», πρόσθεσε ο κ. Τσακαλώτος.

Ανεβάζοντας στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο και βάλλοντας κατά της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Τσακαλώτος σημείωσε πως «Εμείς δεν αποτύχαμε… Να δούμε τι έκανε η Νέα Δημοκρατία».

«Γιατί ένα κόμμα της λαϊκής δεξιάς φαίνεται να μη θέλει να προσελκύσει τους επενδυτές; Γιατί να υπάρχουν περιορισμοί στις τράπεζες;», διερωτήθηκε, συνεχίζοντας να αφήνει αιχμές κατά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Τι γίνεται όταν μια αριστερή κυβέρνηση θέλει να αλλάξει τα πάντα; Θα έχει μπροστά της μια αδυσώπητη αντιπολίτευση που δεν θα την αφήσει να κάνει τίποτα για να επιστρέψει στην εξουσία», κατήγγειλε ο κ. Τσακαλώτος, για να σημειώσει πως η Νέα Δημοκρατία «έχει θράσος».

Υπεραμυνόμενος, μάλιστα, με κάθε ευκαιρία, των χειρισμών της κυβέρνησης, ο κ. Τσακαλώτος δεν δίστασε να κατηγορήσει την αξιωματική αντιπολίτευση πως «λέει χαζομάρες».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα