Βαρουφάκης: Εντός των ημερών η συμφωνία με τους θεσμούς

Βαρουφάκης: Εντός των ημερών η συμφωνία με τους θεσμούς
Greece's Finance Minister Yanis Varoufakis leaves after a meeting with EU Commissioner for Economic and Financial Affairs, Taxation and Customs Pierre Moscovici at the European Commission headquarters in Brussels on Tuesday, May 5, 2015. The European Union on Tuesday nudged up its forecast for economic growth across the 19-country eurozone despite a much gloomier outlook for Greece, which is struggling to get its hands on vital bailout cash that it needs to pay off debts. (AP Photo/Geert Vanden Wijngaert) Eurokinissi

Τι δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, προσερχόμενος στο Eurogroup για τις προσδοκίες της κυβέρνησης, για επίτευξη συμφωνίας

Εντός των επόμενων ημερών αναμένει συμφωνία με τους εκπροσώπους των θεσμών, ο υπουργός οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, σύμφωνα με δήλωση που έκανε προσερχόμενος στο Eurogroup, στις Βρυξέλλες.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, ο Γ. Βαρουφάκης είπε ότι έχει βρεθεί «κοινό έδαφος» μεταξύ Ελλάδας και θεσμών και εκτίμησε ότι θα μπορούσε να επιτευχθεί συμφωνία εντός των επόμενων ημερών. Ερωτηθείς τί αναμένει από την ΕΚΤ, ο Γ. Βαρουφάκης απάντησε ότι η ΕΚΤ πρέπει να κάνει τη δουλειά της.

Εξάλλου, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ο Γ. Βαρουφάκης αναμένεται να συναντηθεί με το Γερμανό ομόλογό του Βόλφκανγκ Σόιμπλε, περί τις 3.30 μ.μ. (ώρα Ελλάδος), δηλαδή πριν την έναρξη της συνεδρίασης των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης.

Πάντοαν: “Οι σχέσεις με τον Γιάνη Βαρουφάκη είναι άριστες”

Ο Ιταλός υπουργός ερωτηθείς σχετικά με την συνάντηση που είχε με τον κύριο Βαρουφάκη την περασμένη εβδομάδα, ανέφερε:

«Θέλω να υπογραμμίσω ότι ασκεί απολύτως κανονικά τα καθήκοντά του και δεν είναι απομονωμένος. Οι σχέσεις μας είναι άριστες. Είναι ένας πολύ συμπαθητικός και ευχάριστος άνθρωπος. Αλλά το θέμα δεν είναι αυτό. Το θέμα είναι ότι από την συνάντηση αυτή είχα την αίσθηση πως στην Ελλάδα υπάρχει όλο και μεγαλύτερη επίγνωση του ότι ο χρόνος τελειώνει. Αλλά, διαφαίνεται ότι η χώρα βρίσκεται σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή: η κυβέρνηση Τσίπρα δρα σε δυο μέτωπα. Το ευρωπαϊκό για να εξασφαλίσει την συμφωνία και το εσωτερικό για να εξασφαλίσει την υποστήριξη στην συμφωνία. Κάτι που προέκυψε με σαφήνεια από την συνομιλία με τον Έλληνα ομόλογό μου».

Σε σχέση με την δυνατότητα να γίνει μια κάποια πρόβλεψη αναφορικά με την ημερομηνία μιας συμφωνίας, ο κ. Πάντοαν πρόσθεσε:

«Η χρονική παράμετρος επηρεάζεται από εξωγενείς παράγοντες: εξαρτώνται από τη δυνατότητα της Ελλάδας να αποπληρώσει τα χρέη και, συγχρόνως, να καταβάλει τους μισθούς στους δημοσίους υπαλλήλους. Τα χρονικά περιθώρια είναι πολύ στενά. Η καλή είδηση είναι ότι μας λένε πως σε τεχνικό επίπεδο η συζήτηση έχει επιταχυνθεί σημαντικά».

«Το καλοκαίρι αρχίζει στις 21 Ιουνίου. Ελπίζουμε να πετύχουμε μια συμφωνία πριν την ημερομηνία αυτή», συμπλήρωσε ο υπουργός οικονομικών της κυβέρνησης Ρέντσι.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version