Πετρόπουλος για 120 δόσεις: Η μέση μείωση της κύριας οφειλής φτάνει στο 61%

Πετρόπουλος για 120 δόσεις: Η μέση μείωση της κύριας οφειλής φτάνει στο 61%
Ο Τάσος Πετρόπουλος Eurokinissi

"Η ρύθμιση των 120 δόσεων για τις οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία αφορά 500.000 οφειλέτες και συνολικό ποσό χρέους 13 δισ. για ελεύθερους επαγγελματίες, 500 εκ. για τους επιστήμονες, για τον ΟΓΑ περίπου 2 δισ." είπε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Εργασίας.

Κατάργηση των επικουρικών συντάξεων και τεράστια μείωση στις κύριες συντάξεις περιλαμβάνει το πρόγραμμα της ΝΔ κι ας μην το λένε ευθέως, υποστήριξε o υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τάσος Πετρόπουλος μιλώντας στον news24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή “Παιχνίδια εξουσίας” των Βασίλη Σκουρή και Αγγελικής Σπανού .

120 ΔΟΣΕΙΣ

Η ρύθμιση των 120 δόσεων για τις οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία αφορά 500.000 οφειλέτες και συνολικό ποσό χρέους 13 δισ για ελεύθερους επαγγελματίες, 500 εκ για τους επιστήμονες, για τον ΟΓΑ περιπου 2 δισ. Η μέση μείωση της κύριας οφειλής φτάνει στο 61%. Για παράδειγμα, οφειλή 24.000 ευρώ γίνεται 8.000, οφειλή 68.000 γίνεται21.000. Αίρονται οι κατασχέσεις και οι εκκρεμείς ποινικές διαδικασίες για όσους μπουν στη ρύθμιση. Προβλέπεται πλήρης κατάργηση των προσαυξήσεων και των τόκων για όσους καταβάλουν ολόκληρη την οφειλή. Η ελάχιστη δόση είναι 50 ευρώ, για τους αγρότες 30. 80.000 άνθρωποι θα μπορέσουν να πάρουν σύνταξη.

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΔ

Η μείωση στις εισφορές που εφάρμοσε η ΝΔ δεν επέφερε βελτίωση των οικονομικών της χώρας, αποδείχτηκε δηλαδή ότι δεν συνδέεται με την ανάπτυξη. Αυτό που λεει η ΝΔ οδηγεί σε κατάργηση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των πολιτών. Θα καταργήσουν όλες τις επικουρικές συντάξεις. Δεν το λένε με το όνομά του αλλά αυτό εννοούν. Απειλούνται και οι κύριες συντάξεις. Λένε για μείωση του μη εργασιακού κόστους και αυτό σημαίνει ότι οι εισφορές για τον μισθωτό δεν αρκούν για τη διατήρηση των κύριων συντάξεων στα σημερινά επίπεδα. Θα φέρουν τεράστιες μειώσεις στις κύριες συντάξεις. Θυμηθείτε τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος της ΝΔ, όποιος έχει (στο ταμείο του) θα παίρνει σύνταξη, οι άλλοι όχι.

ΝΔ

-Η ΝΔ συμπεριλαμβάνει στο κυβερνητικό της πρόγραμμα έσοδα από τη μείωση του αφορολόγητου το 2020. Γι αυτό δεν δεσμεύονται ότι δεν θα μειωθεί. Λένε ότι θα καταργήσουν τις επικουρικές συντάξεις, ότι θα μειώσουν τις εισφορές, αλλά για τη μείωση του αφορολόγητου δεν μιλάει καθαρά.

-Οι νουνεχείς και σώφρονες άνθρωποι θα συμφωνούσαν με τον Ευ. Μεϊμαράκη ότι η υποψηφιότητα του Αλ. Τσίπρα για το Νόμπελ Ειρήνης τιμά τη χωρα. Θα είναι κρίμα αν μισαλλόδοξες φωνές εντός ΝΔ τον υποχρεώσουν να αναδιπλωθεί.

-Η Αριστερά βρίσκεται σε σύγκρουση με την Ακροδεξιά και την Χρυση Αυγή. Οσοι στη ΝΔ προσπαθούν να χρεώσουν στον ΣΥΡΙΖΑ την ευθύνη για την καθυεστέρηση της δίκης. απλώς προσπαθούν να καμουφλάρουν τις δικές τους σχέσεις με την ακροδεξιά.

ΣΥΝΕΠΕΙΣ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ

Οσοι εχουν πληρώσει παραπάνω θα πάρουν αυξημένη σύνταξη. Οι συντάξεις που προκύπτουν από το σημερινό σύστημα καλύπτουν και απώλειες που συνέβησαν στα χρόνια των μνημονίων.

ΣΥΝΤΑΞΗ ΧΗΡΕΙΑΣ 

Από τις 40.000 συντάξεις χηρείας οι 20.000 είναι μεγαλύτερες. Καταργούνται τα ηλικιακά όρια. Αυξάνονται τα όρια ηλικίας των παιδιών. Θα παίρνουν τη σύνταξη ακομη και αν δεν σπουδάζουν μέχρι τα 24, πλήρης ιατροφαρμακευτική κάλυψη μέχρι τα 35 (αν δεν εργάζονται). 

ΒΑΡΕΑ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ 

Αυξάνουμε το όριο πάει στα 17 χρόνια να έχεις συμπληρώσει τα ελάχιστα ένσημα. Η ανεργία που υπάρχει σ αυτούς τους κλάδους μας υποχρεώνει να επεκτείνουμε το χρονικό διάστημα μέσα στο οποίο πρέπει να έχουν δουλέψει σε βαρέα και ανθυγιεινά. 

ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΜΕΝΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Δεν μπορούν πια να γίνονται αναιτιολόγητες απολύσεις. Πρέπει να υπάρχει σπουδαίος λόγος. Δεν αρκεί να δώσει την αποζημίωση ο εργοδότης για να απολύσει κάποιον, πρέπει να το εξηγήσει. Η βιωσιμότητα της εταιρείας είναι ένας τέτοιος λόγος. Απαγορεύουμε τις καταχρηστικές κακόπιστες απολύσεις.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα