ΑΠΘ: Φοιτητές έσπασαν την πόρτα της Συγκλήτου. Δύο τραυματίες. Υπό κατάληψη το κτήριο

ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΜΕ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕ Η ΣΥΓΚΛΗΤΟΣ
(ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ)
ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΜΕ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕ Η ΣΥΓΚΛΗΤΟΣ (ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ) MOTIONTEAM

Ένταση στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Φοιτητές εισέβαλαν στη συνεδρίαση της Συγκλήτου. Ζητήθηκε η παρέμβαση εισαγγελέα

Έπειτα από πολύωρη προσπάθεια περίπου 100 φοιτητές που είχαν εισέλθει στο κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ κατάφεραν και έσπασαν την πόρτα που οδηγεί στην αίθουσα συνεδριάσεων της Συγκλήτου του ιδρύματος.

Στη διάρκεια των επεισοδίων ένας φύλακας τραυματίστηκε και διακομίσθηκε με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο της πόλης, ενώ τραυματίστηκε και ένας ακόμη.

Σκοπός των φοιτητών ήταν να παραβρεθούν στη συνεδρίαση της Συγκλήτου και να καταγγείλουν τον αποκλεισμό των φοιτητών από αυτήν.

Ο αντιπρύτανης του ΑΠΘ και αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Φυσικής της Σχολής Θετικών Επιστημών, Θεόδωρος Λαόπουλος, δήλωσε στο thestival.gr ότι η κατάσταση που επικρατεί στον 7ο όροφο της Πρυτανείας είναι τραγική.

Μέλη της Συγκλήτου ζήτησαν την παρέμβαση Εισαγγελέα κρίνοντας ότι κινδυνεύει η σωματική τους ακεραιότητα.  Ο πρύτανης του ΑΠΘ, Περικλής Μήτκας δεν παρίστατο στη συνεδρίαση της Συγκλήτου, καθώς βρίσκεται σε προγραμματισμένο ταξίδι στο εξωτερικό.

Η συνεδρίαση της Συγκλήτου διακόπηκε ενώ λίγο μετά τις 21:00 αποχώρησαν με ασφάλεια προσωπικό, εργαζόμενοι και μέλη της Συγκλήτου από το κτίριο Διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Για τον απεγκλωβισμό, μάλιστα, των ατόμων χρειάστηκε η συνδρομή κλειδαρά, καθώς οι φοιτητές, στην προσπάθειά τους να παραβιάσουν την πόρτα, προκάλεσαν σοβαρή ζημιά στην κλειδαριά, που μπλόκαρε. Οι αντιπρυτάνεις του ΑΠΘ, φρόντισαν να αποχωρήσει πρώτα όλο το προσωπικό και οι εργαζόμενοι του Ιδρύματος, ενώ οι ίδιοι έφυγαν τελευταίοι από το κτίριο.

Αυτή τη στιγμή, το κτίριο της Διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης τελεί υπό κατάληψη από τους φοιτητές.

Υπουργείο Παιδείας:  Βάρβαρη πράξη τα επεισόδια

"Πράξη βαρβαρότητας και τυφλής βίας" χαρακτηρίζει το υπουργείο Παιδείας τα επεισόδια στο ΑΠΘ που είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο ανθρώπων.

"Όσο και αν τα γεγονότα αυτά θεωρηθούν ότι αποτελούν εκφάνσεις της συσσωρευμένης κοινωνικής οργής, τα Πανεπιστήμια είναι και πρέπει να παραμείνουν χώροι ελεύθερης διακίνησης ιδεών και δεν μπορούν να αποδεχθούν τέτοιες πράξεις βαρβαρότητας και τυφλής βίας", αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.              

πηγή: ΑΠΕ, thestival.gr, seleo.gr

SHARE: