ΔΟΕ για τη γιορτή του Πολυτεχνείου: Κάθε προσπάθεια κατάργησης είναι απαράδεκτη-Διευκρινίσεις από το Υπ. Παιδείας

Διαβάζεται σε 2'
ΔΟΕ για τη γιορτή του Πολυτεχνείου: Κάθε προσπάθεια κατάργησης είναι απαράδεκτη-Διευκρινίσεις από το Υπ. Παιδείας
Από την πορεία στην επέτειο του Πολυτεχνείου το 2013 Eurokinissi

Με ανακοίνωσή της η ΔΟΕ θέλησε να ξεκαθαρίσει ότι βρίσκει απαράδεκτη κάθε προσπάθεια κατάργησης της σχολικής γιορτής του Πολυτεχνείου.

Σε εγκύκλιο που στάλθηκε πρόσφατα στα νηπιαγωγεία και τα σχολεία της χώρας για τις αργίες του σχολικού έτους δεν γινόταν ειδική μνεία για τη γιορτή του Πολυτεχνείου (εφέτος συμπλήρωνονται ακριβώς 50 χρόνια από την εμβληματική εξέγερση).

Στο γεγονός αντέδρασε η Διδασκαλική Ομοσπονδία που τόνισε τα εξής: «Πέρα από το γεγονός ότι μια εγκύκλιος δεν μπορεί να καταργήσει ένα Προεδρικό Διάταγμα, αντιλαμβάνεστε ότι, ιδιαίτερα στη σημερινή συγκυρία όπου ο φασισμός και ο ρατσισμός ενισχύονται ποικιλότροπα από διάφορους κύκλους, είναι το λιγότερο απαράδεκτο να υπάρξει από την πλευρά του ΥΠΑΙΘΑ οποιαδήποτε προσπάθεια κατάργησης της εορτής του Πολυτεχνείου.

Σε κάθε περίπτωση, οι εκπαιδευτικοί θα τιμήσουν την εξέγερση του Πολυτεχνείου, τον αντιδικτατορικό αγώνα και την Εθνική Αντίσταση όπως ακριβώς κάνουν κάθε χρόνο.

Απαιτούμε την αναδιατύπωση της εγκυκλίου ώστε να περιλαμβάνεται και ο εορτασμός της επετείου του Πολυτεχνείου, οπότε και θα πραγματοποιούνται στα σχολεία οι ανάλογες εκδηλώσεις μνήμης».

Ακολούθως, από το Υπουργείο ατύπως διευκρίνιστηκε ότι για την γιορτή του Πολυτεχνείου θα εκδοθεί ξεχωριστή εγκύκλιος αφού η πρώτη είχε ως θέμα τις γιορτές που πέφτουν Σαββατοκύριακο.

50 χρόνια Πολυτεχνείο: Μια εξέγερση διαρκείας – Δείτε το βίντεο του 24 MEDIA LAB

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα