Ιδιωτικά Πανεπιστήμια: Στάση εργασίας από την ΟΛΜΕ την Πέμπτη

Διαβάζεται σε 2'
Πορεία ενάντια στην ιδιωτικοποιήση των ΑΕΙ
Πορεία ενάντια στην ιδιωτικοποιήση των ΑΕΙ INTIME/ΜΗΤΣΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Στάση εργασίας αποφάσισε η ΟΛΜΕ για την Πέμπτη προκειμένου οι εκπαιδευτικοί να συμμετάσχουν στο πανελλαδικό φοιτητικό συλλαλητήριο ενάντια στην ίδρυση των ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Από τις 11:00 έως τη λήξη της βάρδιας θα διαρκέσει η στάση εργασίας που αποφάσισε η ΟΛΜΕ για την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου, ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Η στάση έχει σκοπό τη διευκόλυνση των εκπαιδευτικών να πάρουν μέρος στο φοιτητικό συλλαλητήριο με συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια και σε όλες τις κινητοποιήσεις ανά τη χώρα.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ επισημαίνει ότι «στηρίζει το δημόσιο χαρακτήρα των Πανεπιστημίων».

Υπενθυμίζεται ότι ανάλογη απόφαση έχει λάβει και η ΑΔΕΔΥ. «Προκειμένου να εκφραστεί αγωνιστικά η στήριξη των δημοσίων υπαλλήλων με τη συμμετοχή τους στο Πανελλαδικό Φοιτητικό Συλλαλητήριο στον αγώνα όλων Φοιτητικών Συλλόγων και όλων των φορέων της ακαδημαϊκής και εκπαιδευτικής κοινότητας, των μαθητών, των εργατικών σωματείων και όλης της κοινωνίας για να μην περάσουν τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και η περαιτέρω διάλυση της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης.

Στηρίζουμε τα αιτήματα των Φοιτητικών Συλλόγων, γιατί η παιδεία είναι υπόθεση όλου του λαού.

Όχι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια! Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο. Όχι στην παράκαμψη και την αναθεώρηση του άρθρου 16. Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση για όλους και όλες».

Σημειωτέον πως, στην Αθήνα το ραντεβού θα πραγματοποιηθεί στις 12:00 το μεσημέρι στα Προπύλαια. Την ίδια ώρα, θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα